Article of the day:  Η Νίκη Χατζηευστρατίου αποχαιρετά τον Ζαν-Ζακ Σενπέ. Δες εδώ!

adsfd

Σίγουρα οι σχέσεις δεν είναι τέλειες. Λάθη γίνονται κι από τις δύο πλευρές και πολλές φορές μη ηθελημένα- άλλωστε ποιος θέλει να φέρει μεγαλύτερο πρόβλημα σε καταστάσεις που δημιουργούνται μέσα στη σχέση του και δεν είναι ευχάριστες; Ωστόσο θα ήταν καλό να υπάρχει μια, ας το πούμε πρόβλεψη, σχετικά με ατυχείς συγκυρίες που διαταράσσουν την ισορροπία και δημιουργούν τριγμούς στη διάρκεια της σχέσης.

 

Αχ αυτή η βιασύνη

Συχνά παίρνεις λάθος αποφάσεις, ενώ μπορεί να παρερμηνεύσεις καταστάσεις και συχνά καταλήγεις σε παρορμητικές αποφάσεις που είναι σίγουρο πως θα μετανιώσεις. Πιθανότατα, λοιπόν, αν βιάζεσαι να βγάλεις συμπεράσματα και δε δίνεις το δικαίωμα στο ταίρι σου να «αμυνθεί» θα καταλήγετε σε καβγάδες. Κάλο είναι λοιπόν, για ν’ αποφύγεις σημαντικά λάθη που θα προκύψουν από βιαστικά συμπεράσματα, ν’ ακούς με προσοχή όσα έχει να πει ο σύντροφός σου πριν αποφασίσεις ποια είναι η γνώμη σου για ένα κοινό σας θέμα.

 

Μην απαιτείς

Οι περισσότεροι άνθρωποι γίνονται βαθιά εγωιστές όταν είναι ερωτευμένοι, οπότε θεωρούν ότι το γεγονός πως είναι συναισθηματικά διαθέσιμοι και δοτικοί, είναι αρκετό για να απαιτήσουν το ίδιο και περισσότερα. Ωστόσο, στην αγάπη η απαίτηση δε χωράει κι αν δεν έρχονται πηγαία το να προσφέρεις αλλά και το να δέχεσαι, δε θα συμβεί με την πίεση. Συν του ότι κανένας δεν υποχρεούται να νιώθει όπως εσύ, ή να επικοινωνεί πώς νιώθει με τον ίδιο τρόπο με σένα.

 

Τα καλούπια σου δε με χωράνε

Αν πρέπει να αλλάξει για να είστε καλά, τότε δεν υπάρχει λόγος να συνεχίζεται η σχέση. Αν πρέπει να αλλάξεις για να είστε καλά -και δε θέλεις- τότε και πάλι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ταλαιπωρείτε ο ένας τον άλλο. Αποδέξου τον σύντροφό σου όπως είναι, χωρίς φραγμούς, πατροναρίσματα και περιορισμούς και θ’ απελευθερωθείς.

 

Μην είσαι μυστικοπαθής

Συμφωνούμε όλοι πως είναι ωραίο το μυστήριο σε μια σχέση, αλλά όταν φτάνει στα όρια της πλεκτάνης και της στρατηγικής, τότε αρχίζουν τα μεγάλα λάθη και χάνεται ο έλεγχος. Έρχονται η ζήλια, η κτητικότητα, η έλλειψη εμπιστοσύνης ως απόρροια της ασάφειας που καλύπτει τη σχέση και πριν καλά-καλά το καταλάβεις, είσαι πάνω από ένα κινητό και το ψάχνεις.

 

 

Πόσο ασφαλής αισθάνεσαι στη σχέση σου;

Κάνε το τεστ με τις 100 ερωτήσεις:

+ 13 σελίδες report με τα προσωπικά σου αποτελέσματα!

 

 

Ρουτίνα κακώς μας ήρθες

Άλλο να είσαι σίγουρος για τη σχέση σου κι άλλο βολεμένος. Επίσης, άλλο να γίνεσαι μίζερος, να γκρινιάζεις για όλα, να έχεις σταθερά για dress code πιτζάμα παντόφλα και να σου φαίνεται περίεργη ακόμα και η σκέψη να δοκιμάσεις κάτι άλλο. Μην καθησυχάζεσαι πως ο σύντροφός σου θα είναι πάντα εκεί ό,τι και να γίνει. Σε κανέναν δεν αρέσει να τον θεωρούν δεδομένο, διότι αγάπη κι αχαριστία δεν ταιριάζουν.

 

Παθητική… φωνή

Συμφωνείς και συναινείς σε όλα συνεχώς για να μην υπάρχουν τριβές, αφήνεις τον άλλον ν’ αποφασίζει για τα πάντα στη σχέση, ενώ προσπαθείς ακόμα και ν’ αλλάξεις όρια και γραμμές που για σένα είναι κόκκινα, μόνο και μόνο για να μην έρθετε σε ρήξη. Το να είσαι άβολος όμως δε θα σώσει τη σχέση σου κι αν αυτό χρειάζεται ή φαίνεται να θέλει το ταίρι σου, τότε σίγουρα δεν είναι ο άνθρωπός σου. Βγάλε προς τα έξω την προσωπικότητά σου, που είναι σίγουρα μοναδική.

 

Δεν κυλάνε πάντα όλα ρολόι

Συμβιβάσου με την ιδέα πως δε θα είστε πάντα on time στα ραντεβού, ότι δε θα είναι όλα υπό έλεγχο συνέχεια και δε θα λειτουργούν όλα με πρόγραμμα. Όσο πιο γρήγορα το αποδεχθείς, τόσο πιο εύκολα θα είναι τα πράγματα στη σχέση σου και θα μπορείς να τη ζήσεις δίχως άγχος.

 

Όσα λάθη και να γίνονται μέσα στη σχέση, το σημαντικό είναι να είστε ο ένας για τον άλλον. Να συζητάτε, να μιλάτε για τα σημαντικά και για τα ασήμαντα, να μην παραβιάζετε τα όρια ο ένας του άλλου. Με τη σωστή διαχείριση όσων προκύπτουν, θα κερδίσετε κι οι δύο, εκτός από σεβασμό κι αποδοχή, μια σχέση ζωής.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Άννα Χατζηπαρασκευαΐδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου