Article of the day: Η ιστορία που δεν ήξερες για τα minions, από τη Μαρία Πακιακιό.

%ce%b5%ce%b4%cf%86%cf%81%ce%b3%cf%84

«Φίλοι από παιδιά, όμως κάτι τώρα έχει αλλάξει φανερά», μας τραγουδούσε κάποτε ο Μιχάλης Ρακιντζής. Πράγματι, ποιος δεν έχει στη φαρέτρα του έστω μια περίπτωση που να βρέθηκε σε διχασμό, αν φιλαράκι βλέπει τη σχέση μόνο φιλικά ή φλερτάρει; Και τι κάνεις; Ξεκινάς κι εσύ το φλερτ, κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις, ή έρχεσαι σε δύσκολη θέση; Κι από την άλλη, αν έχεις παρανοήσει κάποια συμπεριφορά ως φλερτ, κρύβεσαι από προσώπου γης και χαλάει ενδεχομένως μια φιλία; Σίγουρα έχεις ακούσει κι αυτό που λένε, πως ο καθένας βλέπει αυτό που θέλει να δει…

Μην ανησυχείς όμως, άλλη φορά δε θα υπάρξουν παρόμοιες παρανοήσεις και παρεξηγήσεις, γιατί παρακάτω θ’ αναλύσουμε τα σημάδια που μας δείχνουν ξεκάθαρα τι μέλλει γενέσθαι!

 

Άρχισε να παρατηρείς τη συμπεριφορά που χρησιμοποιεί στα άλλα μέλη της παρέας

Αν φέρεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, δηλαδή φλερτάρει κατά τον ίδιο τρόπο και με τα άλλα μέλη ίδιου γένους με σένα, τότε δε συντρέχει κανένας λόγος ν’ αναρωτιέσαι. Επίσης, μήπως αυτό που μοιάζει με κολακεία είναι ο τρόπος που έχει να μοιράζει γενικά κομπλιμέντα σε όλους; Σ’ αυτή την περίπτωση, σίγουρα το φλερτ είναι απόν.

 

 

Η γλώσσα του σώματος

Ξεκίνα να την παρατηρείς. Προσπαθεί συνεχώς να είναι κοντά σου και να σ’ αγγίζει κι αν ναι, πώς;  Είναι εντελώς διαφορετικό να σε χτυπάει πού και πού στον ώμο και κάτι άλλο να προσπαθεί να σ’ αγκαλιάζει συνεχώς από τη μέση ή να προσπαθεί να βρίσκεται πάντα κοντά σου και να μη χάνει ευκαιρία να κολλήσει πάνω σου. Όταν ανταλλάσσετε φιλιά, τα νιώθεις πεταχτά και στα μάγουλα ή συνειδητοποιείς ότι θα προσπαθήσει να πάρει περισσότερο χρόνο τείνουν προς τα χείλη ή τον λαιμό; Όταν σου μιλάει παρατήρησε τα μάτια. Σε κοιτάει ευγενικά ή διακρίνεις τις κόρες να συστέλλονται και τα μάτια να παίρνουν ένα βαθύτερο χρώμα, γιατί τότε η βαλίτσα πάει αλλού.

 

Τα πειράγματα

Ο τρόπος που αυτά διατυπώνονται είναι σημαντικός. Αν σε πειράζει κοροϊδεύοντάς σε, δείχνει οικειότητα και φιλικότητα. Αντίθετα αν αυτά διατυπώνονται με τη μορφή στοργής και προστασίας ή προσπαθεί ν’ αμυνθεί αντ’ εσού για σχόλια πού δέχεσαι από την υπόλοιπη παρέα, πάλι κάτι εδώ περίεργο συμβαίνει.

 

Σου έχει ζητήσει να βγείτε κάποια στιγμή μόνοι σας;

Αν δε συντρέχει κάποιος σπουδαίος λόγος γι΄αυτό (να έχει γίνει μια παρεξήγηση ή να θέλετε να διοργανώσετε κάποια έκπληξη για την υπόλοιπη παρέα), αν δεν έτυχε κι αν επίσης δεν είναι κάτι που συνηθίζετε, τότε μάλλον κάτι ψήνεται.

 

Πώς έβλεπες τη συμπεριφορά και τις κινήσεις του όταν βρίσκονταν σε σχέση;

Πώς συμπεριφέρονταν στην παρέα και σε σένα όταν βρίσκονταν σε σχέση; Γιατί χαλάσανε οι σχέσεις; Μήπως βρέθηκες να είσαι το άτομο που χρειάστηκε να παρηγορήσει; Ποια είναι γενικά η άποψη που έχει για τις συντροφικές-ερωτικές σχέσεις; Διακρίνεις ομοιότητες στον τρόπο που επιλέγει να δείχνει την ερωτική πλευρά που διαθέτει, με τον τρόπο που σου φέρεται;

 

Το θέμα από εκεί και πέρα είναι τι θέλεις εσύ. Αν πραγματικά υπάρχουν όλα τα σημάδια που επιβεβαιώνουν ότι δε σε βλέπει μόνο φιλικά και σου αρέσει και σένα, ανταποκρίσου στο φλερτ κι απόλαυσε τη διαδρομή μέχρι να καταλήξει σε σχέση, γιατί κι αυτό το ταξίδι, πριν το ταξίδι της σχέσης είναι υπέροχο! Διαφορετικά, αν δε σ’ ενδιαφέρει για σχέση, τότε ο χειρισμός σου θα πρέπει να είναι προσεχτικός. Σε καμία περίπτωση το άτομο δε θα πρέπει να αισθανθεί ότι το απορρίπτεις. Θα πρέπει ξεκάθαρα να μιλήσεις για την εκτίμηση που νιώθεις που είστε φίλοι, ότι πραγματικά νοιάζεσαι και χαίρεσαι που είναι στη ζωή σου, μα πως επιθυμείς η σχέση να μείνει σε φιλικό επίπεδο. Έλεγξε τη συμπεριφορά σου στις επόμενές σας συναντήσεις και δώσε χρόνο κι αέρα στο άλλο άτομο για να κατανοήσει και να αποδεχθεί την κατάσταση.

Επίσης, σε περίπτωση που εσύ δε βλέπεις το φιλαράκι σου μόνο με φιλικό μάτι, αλλά θα ήθελες κάτι παραπάνω, τότε τόλμα να φλερτάρεις, δείξε πως ενδιαφέρεσαι και μίλα ξεκάθαρα. Πού ξέρεις, μπορεί να χτυπήσεις jack pot και να δημιουργηθεί μια όμορφη σχέση. Αν πάλι δε συμβεί αυτό, δε θα έχεις απωθημένο τι θα γινόταν αν είχες μιλήσει από τη μια κι από την άλλη, ξεκαθάρισες μια ώρα αρχύτερα την κατάσταση και συνέχισες τη ζωή σου, μη χάνοντας πολύτιμο χρόνο.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Μαρία Παναγή
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου