«Έχω απόψε ραντεβού…»

Και αν ρωτάτε εμένα θα πρέπει να σας πω, πως θα έπρεπε να υπάρχει ένα μαγικό κουμπάκι και να πηγαίναμε κατευθείαν σε ένα δεύτερο. Ξέρετε πόσα θα γλιτώναμε που πιθανώς να μη μας αφήσουν να προχωρήσουμε, όχι γιατί δε θα το θέλαμε αλλά γιατί στην προσπάθειά μας να πετύχουμε το τέλειο ραντεβού θα ξεχάσουμε να είμαστε φυσικοί και αυθόρμητοι και θα γίνουμε κάτι άλλο απ’ αυτό που είμαστε στην πραγματικότητα. Και λογικό. Αλλά η πρόταση έγινε. Την έχουμε αποδεχτεί και τώρα go.

Παρέα λοιπόν με το σμήνος των πεταλούδων στο στομάχι που βέβαια καλό είναι να υπάρχουν γιατί, αν τύχει και πάτε για φαγητό θα είστε ήδη μπουκωμένοι και δε θα χρειαστεί να φάτε πολύ, ξεκινάς να οργανώνεις στο μυαλό σου κι αφού έχεις κάνει ατελείωτες πρόβες για την πρεμιέρα του ραντεβού σου, τι πρέπει να κάνεις και πώς θα συμπεριφερθείς. Ο φίλος μου θα έλεγε πως τα πετυχημένα ραντεβού περιλαμβάνουν φαγητό. Δημιουργεί οικειότητα κι εμπιστοσύνη. Να θυμάστε πως μπορείς να ερωτευτείς τον άλλον ακόμη κι από τον τρόπο που τρώει.

Το πρώτο μας ραντεβού είναι συνήθως αναγνωριστικό. Κι επίσης είναι η ευκαιρία σου αν καταλήξεις πως σου αρέσει, να έρθει το δεύτερο. Οι επιστήμονες λένε ότι η πρώτη εντύπωση που σχηματίζει κάποιος για εμάς, δημιουργείται μόλις τα πρώτα 15 δευτερόλεπτα που μας βλέπει από κοντά. Άρα ο χρόνος είναι πολύτιμος. Τώρα βέβαια κρατήστε και μια πιθανότητα να πάει κάτι στραβά και να αποτύχει. Ξεκινάμε όμως πάντα με θετικές σκέψεις. Ο κανόνας είναι ένας. Είσαι ο εαυτός σου. Γιατί δεν έχει νόημα να προσποιηθείτε πως είστε κάτι άλλο απ’ αυτό που δείχνετε και αν προχωρήσετε θα πρέπει να μαζέψετε τα ασυμμάζευτά σας μετά.

 

1. Αμηχανία ώρα μηδέν

Ξεπερνάμε την αμηχανία, η οποία είναι επίσης φίλη μας στο πρώτο ραντεβού. Άλλωστε αν τη διώξετε και μείνετε χωρίς αυτή θα μπορείτε να δείτε καθαρά αν έχετε χημεία και θα απολαύσετε τις στιγμές με τον άλλον. Ποιο είναι μωρέ στην τελική το ζητούμενο μας αν μας αρέσει ο άλλος; Να καταφέρουμε να πετύχει. Δε θέλουμε να ναυαγήσει!

 

2. Γίνε λιγάκι ειλικρινής

Δεν είναι ντροπή να παραδεχτούμε μπροστά τους πως έχουμε άγχος. Το οποίο μπορούμε και να ομολογήσουμε με χαμόγελο. Άλλωστε πού ξέρεις, ίσως έτσι ξεμπλοκάρουμε και τον άλλον να παραδεχτεί το δικό του οπότε χαλαρώνετε κι οι δύο. Κύριο είναι να μην κάνουμε αδιάκριτες ερωτήσεις. Όπως εμείς ξέρουμε τα όριά μας έτσι και ο άλλος έχει τα δικά του τα οποία ακόμα δεν έχουμε ιδέα ποια είναι. Κάνουμε χαλαρή κουβέντα, απολαυστική και για τους δυο. Δε φλυαρούμε και δεν περιαυτολογούμε για τον εαυτό μας. Να θυμάστε πως μια έξυπνη και αστεία ατάκα είναι το καλύτερο αντίδοτο μιας αμήχανης στιγμής. Άλλωστε σε όλους μας αρέσουν οι άνθρωποι με χιούμορ.

 

3. Άσε το σώμα να τα πει

Πολλές φορές κερδίζουμε τον άλλον με τη γλώσσα του σώματός μας. Επίσης στοιχείο που μπορεί να σε κάνει να ερωτευτείς τον απέναντί σου. Είμαστε χαλαροί χωρίς προκλητικές κινήσεις, ελαφρά αγγίγματα και γιατί όχι, λίγο παραπάνω άνετοι, που όμως θα πηγάζει από την αυτοπεποίθησή μας. Άλλωστε αν ήδη μας ενδιαφέρει θα πρέπει να αρχίσει να το καταλαβαίνει!

 

4. Το κινητό μένει στην τσάντα

Εξαφανίζουμε τα κινητά μας. Δεν είναι και το καλύτερο ξέρετε να προσπαθεί ο άλλος να σας γνωρίσει και ‘σεις να είστε σε ανοιχτή γραμμή με όλους τους γνωστούς και φίλους. Δεν κοινοποιούμε την παρουσία μας. Σεβόμαστε τη στιγμή και τον απέναντί μας.

 

5. Η γοητεία της διακριτικότητας

Φλερτάρουμε διακριτικά, έχουμε αυτοπεποίθηση, δεν παρασυρόμαστε δίνοντας την εντύπωση πως ο άλλος είναι κολλητός μας. Δεν είναι φίλος μας και δε θέλουμε να μας νιώσει έτσι.

 

6. Less is more

Έχουμε φροντίσει τον εαυτό μας χωρίς να είμαστε επιτηδευμένοι. Η απλότητα ποτέ δε χάνει. Οτιδήποτε και να φορέσετε σημαντικό είναι να το υποστηρίξετε και να γοητεύσετε.

 

7. Στον αποχαιρετισμό θα παιχτούν όλα

Ένα απλό, χαμογελαστό αντίο όταν τελειώσει όλα αυτό είναι αρκετό για να δείξεις ότι πέρασες καλά, πως νοιάζεσαι και θέλεις να συνεχιστεί. Θα καταλάβετε πως έχει πετύχει από το χρόνο που θα έχει κυλήσει ευχάριστα και θα ξέρετε πως δε θα χρειαστεί να ρωτήσετε αν υπάρχει δεύτερο γιατί θα είστε ήδη σίγουροι.

 

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου