Article of the day: Πώς θα είναι ο Δεκέμβριος για κάθε ζώδιο; Διάβασε εδώ.

asczg

Μιας και λοιπόν επίσημα έχουμε μπει στο καλοκαίρι, εκτός από τα καρπούζια, τα μπάνια και τις διακοπές στα φόρτε τους είναι κι οι γάμοι. Ειδικά ένα παραπάνω τώρα μετά την πανδημία καθώς όλα είχαν πάρει μια αναβολή λόγω των συνθηκών. Ο σχεδιασμός ενός γάμου ξεκινάει από πάρα πολύ νωρίς, περιλαμβάνοντας ένα σωρό οργανωτικά κι εξουθενώνοντας πολλές φορές το ίδιο το ζευγάρι σε σημείο ν’ αναρωτιέται αν κάνουν τελικά καλά ή όχι που παντρεύονται.

Εκείνο όμως που κανείς δε θέλει να παραβλέψει είναι το bachelor / bachelorette party. Και λίγο μας νοιάζει αν το έθιμο είναι μια αμερικανιά καθώς από κει προέρχεται. Σημασία έχει πως το bachelor αποτελεί ένα φόρο τιμής στην εργένικη ζωή. Έναν αποχαιρετισμό σε όλα όσα ένωναν μέχρι τώρα παρέες και φίλους και σηματοδοτείται με μια γιορτή όπως κι αν έχει επιλέξει ο καθένας να την κάνει. Το πιο σημαντικό όμως, είναι πως το κάνουν οι φίλοι σου για σένα κι εκεί δείχνουν πόσο καλά σε ξέρουν.

Πάμε λοιπόν να δώσουμε ιδέες για να οργανώσουμε το bachelor των φίλων μας, ξεκινώντας από τα βασικά.

 

Ποιος οργανώνει το bachelor;

Σύμφωνα με το έθιμο οργανώνεται από τους κουμπάρους και τους φίλους της νύφης ή του γαμπρού. Βέβαια με τη σύμφωνη γνώμη των υποψηφίων νεονύμφων. Καλύτερα να μη σκεφτείτε να κάνετε ένα bachelor που να είναι η απόλυτη έκπληξη, καθώς μπορεί να βρεθείτε προ απροόπτων μη γνωρίζοντας το πρόγραμμα του ζευγαριού. Μπορείτε όμως να τους κοινοποιήσετε την ημερομηνία που έχετε προγραμματίσει έτσι ώστε να συμπεριληφθεί στα διαδικαστικά της προετοιμασίας του γάμου, ακόμα κι αν πείτε απλώς «Τετάρτη μην κανονίσεις τίποτα».

 

Πότε το κάνουμε;

Θα έλεγα κατηγορηματικά πως δεν έχει ημερομηνία και παίζει ανάλογα με το τι έχετε σχεδιάσει να κάνετε. Έτσι λοιπόν αν το bachelor περιλαμβάνει ένα ταξίδι παρέας, σίγουρα 1-2 μήνες πριν το γάμο θα ήταν ιδανικά. Αν η ιδέα ενός bachelor αφορά μια συνάντηση, τότε 1-2 βδομάδες πριν το γάμο θα ήταν μια καλή επιλογή. Σίγουρα όχι την προτελευταία μέρα καθώς κανείς δεν είναι σίγουρος για τα αποτελέσματα και τις αντοχές της επόμενης, του γάμου. Μια καλή ιδέα θα ήταν αν το ζευγάρι έχει αποφασίσει να κάνουν και οι δυο, να γίνει σε κοντινές ημερομηνίες για να μπορούν να μοιραστούν τις εντυπώσεις τους.

Ποιος πληρώνει το bachelor;

Μπορείτε να μοιραστείτε τα έξοδα οι φίλοι και καλεσμένοι του bachelor έτσι ώστε να είναι ένα μέρος του δώρου σας. Αν υπάρχει μια πρόταση του ζευγαριού στην οποία προτίθενται να πληρώσουν οι ίδιοι για να περάσουν υπέροχα οι ίδιοι και οι φίλοι τους τότε δεχτείτε και συζητείστε με την υπόλοιπη παρέα πώς θα αντισταθμίσετε τη δική σας συμμετοχή.

 

Ποιους προσκαλούμε και χρειάζεται να στείλουμε προσκλήσεις;

Το πιο λογικό είναι να αφήσετε το ζευγάρι ν’ αποφασίσουν ποιοι θέλουν να είναι κοντά τους σε μια τέτοια στιγμή. Σίγουρα μπορεί να σκεφτόμαστε φίλους από τα παλιά ή που βρίσκονται μακριά και θα θέλαμε να παραβρεθούν. Αν η σχέση σας είναι τόσο κοντινή που ξέρετε ποιος θα επιθυμούσαν να δουν τολμήστε το. Ωστόσο, δε στέλνουμε προσκλήσεις. Το ιδανικό θα ήταν να δημιουργήσετε μια ομάδα μεταξύ σας στα σόσιαλ στην οποία θα στέλνετε πληροφορίες ο ένας τον άλλον. Άλλωστε, σκεφτείτε πως κάτι τέτοιο θα είχε κι αρκετή πλάκα προσπαθώντας να υλοποιηθεί.

 

Κάνω ό,τι θέλω;

Επίσης, ποτέ δεν ξέρεις την έκβαση ενός bachelor. Και μάλλον δε θέλουμε να ζήσουμε σαν sequel του «The Hangover». Οι προσδοκίες των φίλων θα πρέπει να σταματούν εκεί που το τιμώμενο πρόσωπο δε θα πιέζεται. Αν θέλει να αποχωρήσει θα το σεβαστείτε, αν πάλι θέλει να συνεχίσει ακόμη περισσότερο ομοίως ακολουθείτε. Στο μόνο που θα πρέπει να τους φρενάρετε είναι να το σκάσουν.

 

Τόπος και προορισμός

Πάμε και στο τελευταίο και πιο σημαντικό. Όταν εννοούμε bachelor στην Ελλάδα έχουμε στον νου μας είτε μπουζούκια, είτε μια έξοδο σε μπαρ με ατελείωτο ποτό και στο κλείσιμο -έτσι για την αλητεία- ένα μαγαζί με strip show. Ωστόσο μπορείτε να αποφύγετε το κλισέ κι αναμενόμενο και να πειραματιστείτε με πράγματα που όντως αρέσουν στο πρόσωπο που πάτε να «κρεμάσετε». Άρα, ένα μίνι ταξίδι, μια μίσθωση βίλας για να κάνετε ένα πριβέ πάρτι, μια δραστηριότητα όπως ένα ταξίδι σε ιστιοπλοϊκό, μια ελεύθερη πτώση, μια βόλτα με αερόστατο, ένα σουκου σε ιππικό όμιλο, μια νύχτα στο βουνό, ένα ψήσιμο, είναι όλα επιλογές που μπορούν να γεννήσουν αξέχαστες εμπειρίες. Επίσης δραστηριότητες όπως το παρακολουθήσετε έναν αγώνα στο εξωτερικό ή κάποιο ξενοδοχείο που θα παρέχει ό,τι παρέχεται. Οργανώστε ένα road trip κι απολαύστε την κολλητοπαρέα προς τα μέρη που μεγάλωσε το τιμώμενο πρόσωπο. Ιδέες υπάρχουν για όλα τα βαλάντια.

Είτε έτσι, είτε αλλιώς, είστε οι πιο κοντινοί άνθρωποι λίγο πριν την πιο σημαντική στιγμή των φίλων σας. Είστε οι εκλεκτοί που θα φροντίσετε να τους διοργανώσετε μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της εργένικης ζωής τους. Και για να μην ξεχνιόμαστε, αγοράστε κι ένα πούρο! Το λέει το έθιμο!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου