Check it out: Διαγωνισμός Διηγήματος σε συνεργασία με τη Fylatos Publishing. Πάρε μέρος εδώ!

fbnxn

Συχνά, τείνουμε να δημιουργούμε άποψη για κάποιον σχεδόν αυτόματα, από την πρώτη στιγμή που θα τον δούμε. Η πρώτη εντύπωση που λέμε, όπου πιάνεις με τη μία το τι σου βγάζει ο καθένας. Βέβαια με την πρώτη εντύπωση μπορεί να πέσουμε κι έξω, καθώς αν δε ζήσεις τον άλλον, αν δε δώσεις προσοχή στις λεπτομέρειες απ’ τις οποίες είναι φτιαγμένος, απ’ όλα εκείνα τα μικρά που κάνει κι απ’ τον τρόπο που τα κάνει, τότε πώς να πεις με σιγουριά ότι ξέρεις τι κουμάσι είναι; Κι αν νομίζεις ότι κι αυτά ως επί των πλείστων τα παρατηρείς αλλά δεν έχεις τσεκάρει ακόμα την απλώστρα του, τότε λυπάμαι, αλλά συνολική εικόνα πίστεψέ με δεν έχεις!

Μη γελάς, την απλώστρα ναι! Έχεις διανοηθεί πόσα στοιχεία του χαρακτήρα σου μπορεί να αποκαλυφθούν απ’ αυτήν την τόσο απλή και καθημερινή συνήθεια όπως το άπλωμα των ρούχων σου; Εντάξει, δεν είναι κι ο καθρέφτης της ψυχής σου, αλλά και πάλι κι από κει κάποιο στοιχείο δίνεις για την προσωπικότητά σου. Είμαστε αυτά που συνηθίζουμε να κάνουμε, είμαστε η καθημερινότητά μας όπως την επιλέγουμε να είναι, είμαστε οι πράξεις μας απ’ την πιο μικρή ως την πιο μεγάλη κι αν ξέραμε ότι εν τέλει θα σκαναριστούμε και στο άπλωμα, τότε ίσως να το κάναμε πιο νοικοκυρεμένα.

Τώρα θα μου πεις είναι πολύ αδιάκριτο να κοιτάς τις απλώστρες των άλλων, τι είσαι, κανένας κουτσομπόλης; Κι αν μπεις στη διαδικασία να σκεφτείς ότι κάποιος μπορεί να παρατηρεί τη δική σου, μπορεί να νιώσεις αμήχανα και να αρχίσεις να απλώνεις τα ρούχα μες στο σπίτι σε κανένα καλοριφέρ. Μη σκιάζεσαι, δε θα σε κράξει κανείς, τουλάχιστον μπροστά σου. Απλώς, αν σε ενδιαφέρει κάποιος και θες να μάθεις περισσότερα γι’ αυτόν, ντύσου θάμνος και έλεγξε την απλώστρα του οπωσδήποτε, γιατί φαντάσου κατά την παρακολούθηση να δεις απλωμένα εσώρουχα αγνώστου πατρός, ενώ υποτίθεται μένει το ταίρι μόνο του. Την κάτσαμε τη βάρκα!

Από το τι απλώνει ο καθένας μέχρι και το πώς το κάνει αντιλαμβάνεσαι πολλά. Καταρχάς βλέποντας τα ρούχα του καταλαβαίνεις το στιλ του και τις προτιμήσεις του. Αν απλώνει κυρίως αθλητικά φόρμες, φούτερ, ψηλές κάλτσες, καταλαβαίνεις ότι έχεις να κάνεις με αθλητικό τύπο. Απ’ την άλλη αν βλέπεις μόνο τζιν και ρούχα για νυχτοπερπατήματα τότε βρήκες άνθρωπο για τσάρκες αλλά μην περιμένεις να πηγαίνετε μαζί για τζόκινγκ ή να τον κάνεις gym buddy σου. Λευκά, nude, φωσφόριζέ τι απλώνει περισσότερο; Όλα κάτι σημαίνουν.

Και η ποσότητα και η ποιότητα έχουν σημασία. Όταν βλέπεις αραιά και πού απλωμένα ρούχα κι είναι κατά βάση τα ίδια και τα ίδια, μιλάμε για κάποιον που δε δίνει και τόση βάση στην εξωτερική του εμφάνιση και δεν ασχολείται ιδιαίτερα με μόδες και τα σχετικά, ενώ όταν απλώνει καθημερινά διαφορετικά ρούχα σημαίνει ότι τα ψώνια πάνε κι έρχονται, τα τιμάει τα μαγαζιά. Υπερκατανάλωση μεν, ενίσχυση της οικονομίας δε.

Και για να έχουμε καλό ερώτημα πώς τα απλώνει και για πόσο τα αφήνει να στεγνώσουν; Τα τινάζει πριν τα βάλει ή τα απλώνει όπως βγουν απ’ το πλυντήριο; Τα μαύρα πρέπει να είναι σ’ ένα πλυντήριο, τα λευκά σε άλλο και τα χρωματιστά ξεχωριστά ή μήπως δεν του αρέσουν τα πρέπει γι’ αυτό τα βάζει όλα μαζί κι ό,τι γίνει yolo; Ορίστε, ο άνθρωπος που του αρέσει να παίρνει ρίσκα, βγήκε κι αυτό το συμπέρασμα! Καλά κι αν δεις να τα απλώνει τη μια μέρα και να τ’ αφήνει τριήμερο έτσι, μην πεις ότι μάλλον θέλει να σιγουρευτεί ότι στέγνωσαν, αλλά ότι ο συγκεκριμένος είναι κατά πάσα πιθανότητα αναβλητικός τύπος στο φουλ. Ε, σιγά, άλλωστε για ποιο λόγο να κάνεις σήμερα ό,τι μπορείς να κάνεις μεθαύριο;

Απίστευτο πάντως τι μπορεί να πει για σένα η απλώστρα σου κι όμως αληθινό. Γι’ αυτό λοιπόν, μην κοιτάς τα αστέρια, ούτε τα ζώδια, αν θες να μάθεις χαρακτήρα. Αν θες να εισχωρήσεις πιο βαθιά ούτε φλιτζάνι θα στο πει ούτε τα φύλλα του τσαγιού. Τσέκαρε την απλώστρα, εκεί κρύβονται οι απαντήσεις!

 

 

Συντάκτης: Φιλομήλα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου