Πιο καλή η μοναξιά, όπως λέει και το άσμα, αλλά ακόμα καλύτερο το μαζί. Ζευγάρια να ‘ναι οι άνθρωποι, δυάδες. Να δίνουν φιλιά, να κάνουν αγκαλιές, να ‘ναι ερωτευμένοι και να ξεχειλίζει αγάπη από παντού. Πόσο ωραίο θα ‘ταν να ‘ταν έτσι ο κόσμος μας. Ανάμεσα στο ζευγάρι το πάθος πολλές φορές δεν κρύβεται, όμως πέρα απ’ τα προφανή υπάρχουν κι άλλα πράγματα που μας ανάβουν και ούτε έχουν περάσει απ’ το μυαλό μας. Πάμε να δούμε κάποια απ’ αυτά;

 

1. Γυμναστική

Δεν είπαμε να εξαντληθούμε απ’ τη γυμναστική ή να προσπαθήσουμε να χτίσουμε κοιλιακούς, όμως το να κάνεις κάποιες ασκήσεις μαζί με το ταίρι μπορεί να τονώσει την ερωτική διάθεση. Το να βλέπεις τον σύντροφό σου ιδρωμένο και ξαναμμένο από την άσκηση, σύμφωνα με τους ψυχολόγους μπορεί να λειτουργήσει αφροδισιακά.

 

2. Double dates ή αλλιώς ραντεβού με αλλά ζευγάρια

Είναι μια ευκαιρία να εκτιμήσεις το πρόσωπο που έχεις πλάι σου και να σκεφτείς γιατί είστε μαζί. Στην αλληλεπίδραση με άλλα ζευγάρια μιλάτε για τη σχέση σας και είναι μια ευκαιρία να θαυμάσεις και πάλι απ’ την αρχή τον άνθρωπό σου. Στην συνέχεια, δε βλέπεις την ώρα να πας σπίτι να του δείξεις ποσό ελκυστικός είναι. Άσε που καμιά φορά παίρνετε ιδέες για το τι άλλο μπορείτε να κάνετε.

 

3. Μαγειρική

Το point δεν είναι το τι θα φτιάξετε. Έτσι κι αλλιώς τις περισσότερες φορές, δε θα το φάτε. Η διαδικασία μετράει. Τα συστατικά που θα βάλετε. Το να μαγειρεύετε μαζί σας φέρνει πιο κοντά κι είναι μια αφορμή να δείτε τη σχέση σας αλλιώς. Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι αυτή η δραστηριότητα τονώνει το μεταξύ σας, αφού φτιάχνετε κάτι παρέα που θα απολαύσετε στη συνέχεια μαζί.

 

4. Ραντεβουδάκια όπως στις αρχές

Ακόμα κι αν είστε χρόνια μαζί, αξίζει να δώσετε μια ευκαιρία σε εκείνα τα ραντεβού που δε θα διαφέρουν σε τίποτα από τα πρώτα σας. Μείνετε χωριά κάποιες ώρες, ετοιμαστείτε ξεχωριστά και αποφασίστε να συναντηθείτε σε ένα μέρος που σας αρέσει ή που ξέρετε πως ο χώρος βοηθά ν’ ανάψουν τα αίματα. Προσποιηθείτε πως δε γνωρίζεστε και τόσο καλά και θέστε ερωτήσεις απ’ το μηδέν ο ένας στον άλλο. Αυτός θεωρείται ένας καλός τρόπος να αναζωογονήσετε τη σχέση σας.

 

5. Ώρα για μασάζ

Κανονίστε να κάνετε μαζί μια δραστηριότητα που θα σας χαλαρώσει. Έτσι, θα καταφέρετε ν’ αφήσετε στην άκρη το άγχος της καθημερινότητας, να περιποιηθείτε τον εαυτό σας, να αποφορτιστείτε κι όταν γυρίσετε σπίτι θα έχετε διάθεση για πιο προσωπικές στιγμές. Τα έλαια βοηθούν ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε.

 

6. Φωτογραφία

Φωτογραφίζοντας το ταίρι μας ξεδιπλώνουμε πτυχές του εαυτού μας που δεν ξέραμε ότι υπήρχαν. Πρόκειται για μια δημιουργική δραστηριότητα, στην οποία δεν υπάρχουν όρια. Οι φωτογραφίες είναι μόνο δικές σας όποτε μπορείτε να τις κάνετε όσο αισθησιακές και ερωτικές θέλετε. Να βλέπεις τον σύντροφο σου σαν έργο τέχνης είναι άκρως αφροδισιακό.

 

7. Εκδρομές κι εξορμήσεις

Ετοιμαστείτε να φύγετε μακριά απ’ τα άγχη και το τρέξιμο της καθημερινότητας. Να χαλαρώσετε παρέα και μόνοι, να απολαύστε βράδυ να μπανάκια σας ή να κάνετε βόλτες κάτω απ’ τον ξάστερο ουρανό. Χωρίς τις ανέσεις που έχετε συνηθίσει, ανακαλύπτοντας πιο πρωτόγονους τρόπους να κάνετε πραγματάκια (if you know what I mean).

 

8. Role playing

Γνωστό και ιδιαίτερα ανεβαστικό. Να υποδύεστε κάποιον άλλο με ό,τι συνεπάγεται αυτό, χωρίς περιορισμούς και ντροπές. Εξάλλου, είστε τα δυο σας και μπορείτε να το πάτε όσο μακριά θέλετε. Επιστήμονες υποστηρίζουν πω το role playing ξεκλειδώνει το μυαλό μας, μας βοηθά να φορέσουμε σαν μάσκα μια διαφορετική ταυτότητα και να απελευθερωθούμε.

 

9. Χορός

Χορέψτε για το ταίρι σας, παιδιά. Ό,τι ανάβει τον καθένα, από τσάμικο μέχρι τον πιο αισθησιακό χορό. Με ό,τι ενδυμασία απαιτείται ή δεν απαιτείται. Κλείστε τα μάτια και χορέψτε για τα μάτια του συντρόφου σας και μόνο. Ο τρόπος που κινείται το κορμί κάνει τον άλλο να φαντάζεται άλλα πράγματα και πολύ σύντομα η φάση θα καταλήξει αλλού.

 

10. Ανακαλύπτοντας καινούρια μέρη

Last -bad not least-, ανακαλύψτε νέα σοκάκια ή απόμερα μέρη για τις ερωτικές σας περιπτύξεις, ακόμα και υπό τον φόβο να σας πιάσουν (κάτι το οποίο κάνει την εμπειρία πιο καυτή). Βρείτε κοινό κώδικα χωρίς να χρειάζεται να εκφραστείτε με λόγια. Σίγουρα αποτελέσματα, ειδικά αν ξεφύγετε για λίγο απ’ τη ρουτίνα του κρεβατιού και δοκιμάσετε να το κάνετε κάπου αλλού.

 

Ό,τι και να κάνεις με τον σύντροφο σου μπορεί να γίνει ξεσηκωτικό, αρκεί να βάλεις τη δική σου προσωπική πινελιά. Τα ευτυχισμένα ζευγάρια μοιράζονται εμπειρίες και δραστηριότητες κι αυτό τους δένει ακόμα περισσότερο. Υπάρχει κάτι πιο όμορφο και πιο ανεβαστικό απ’ το να ξέρεις κάθε πιθαμή του κορμιού του συντρόφου σου, το χαμόγελό του, τη φωνή του, τα χρώματα του καμβά του, τις κινήσεις του σώματός του; Είναι μικρά πράγματα που περνάνε απαρατήρητα και μπορούν να σε φτιάξουν σε χρόνο μηδέν. Ερωτευτείτε παιδιά, εκφραστείτε και φτιαχτείτε μαζί.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Αμάντα Δουλγεράκη
Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.