paneri348

Κάθε άνθρωπος που σέβεται τον εαυτό του και πασχίζει να δημιουργήσει μια υγιή επαφή, πρέπει να έχει στο νου του τα τρία Σίγμα που αποτελούν τον ορισμό της άψογης σχέσης. Σεξ, σεβασμός, συντροφικότητα. Το σεξ φέρνει πιο στενή σχέση, η πιο στενή σχέση φέρνει σεβασμό ,ο σεβασμός φέρνει θαυμασμό και ο θαυμασμός απογειώνει το σεξ. Την κινητήρια δύναμη της σχέσης. Όλα ξεκινούν και τελειώνουν εκεί. Στη σεξουαλική χημεία που κάνει τον εγκέφαλο να βλέπει αστεράκια.

Το σεξ λοιπόν, απαιτεί και σεβασμό ανάμεσα στους δύο συντρόφους αλλά και κατανόηση των αναγκών του άλλου. Έχεις σκεφτεί ποτέ τι είναι το σεξ; Με μια γρήγορη ματιά, αποτελεί τη μικρογραφία της σχέσης σου. Όπως και στη ζωή, έτσι παίζεις ρόλους και στο κρεβάτι. Παθιάζεσαι, δημιουργείς, φαντασιώνεσαι, θυμώνεις, λυσσάς. Ένας χορός συναισθημάτων τα οποία κατακλύζουν σώμα και πνεύμα.

Υπάρχουν αυτοί που δε μένουν στην κλασική επαφή της σάρκας, αλλά έχουν ανάγκη την ανατριχίλα του μυαλού. Είναι αυτοί που θα βρουν πάντα τρόπο να δημιουργήσουν ξεχωριστές στιγμές.

Ιεροτελεστίες στο σεξ που σε κάνουν να νιώθεις δραπέτης  μέσα στην ίδια σου τη σχέση. Κεριά παντού, ατμόσφαιρες ιδιαίτερες, μυρωδιές που σε παραπέμπουν σε αισθησιακά αλισβερίσια με το έτερον σου ήμισυ. Γυναίκες ντυμένες με το άρωμα τους και μόνο, άντρες που υιοθετούν το ρόλο του αφέντη, ένα ζευγάρι γόβες, πεσμένα ποτήρια κρασί στο πάτωμα και το μοναδικό ηχητικό background, μουσική σε ρυθμούς πάθους κι έντασης.

Οι λίγο πιο τολμηροί προχωρούνε και σε πιο hardcore καταστάσεις.  Ανταλλαγή ρόλων, χρήση στολών, σεξ υπαίθριο ή σεξ υπό το άκουσμα μισοσβησμένων αναστεναγμών, ξεχασμένης πορνογραφικής ταινίας στο διαδίκτυο. Η χρήση sex toys ,επίσης ανήκει σε όσα υπηρετούμε πιστά, τη στιγμή που αποφασίζουμε να ανεβάσουμε τη σχέση μας σε επόμενο level.

Τα κίνητρά μας; Πολύπλευρα και πολύμορφα. Το κυνήγι του να νιώσουμε ξεχωριστοί είναι στις πρώτες θέσεις της λίστας. Κάποια στιγμή δεν αρκεί μόνο το χάδι, η επαφή, η συνεύρεση. Το μυαλό ζητά συνεχώς κάτι το παραπάνω. Τάσεις φυγής, πρόληψη εναντίον της βαρεμάρας ή απλά οίστρος δημιουργικότητας; Το καθένα ξεχωριστά κι όλα μαζί ταυτόχρονα. Δεν μπορείς να βάλεις ταβάνι στο σεξ και στις δυνατότητες του κάθε ζευγαριού. Η εξερεύνηση της σεξουαλικής σου ταυτότητας και το άνοιγμα οριζόντων στους τρόπους ευχαρίστησης των βαθύτερων ενστίκτων σου παραπέμπει σε ψυχικά υγιή άνθρωπο.

Το ότι αναζητάς και δεν επαναπαύεσαι δε σημαίνει ότι είσαι χαμένος. Η γλύκα που σου δίνουν οι προσωπικές σου ιεροτελεστίες στον έρωτα είναι κομμάτι του ποιος είσαι και του πού μπορείς να φτάσεις. Τα όρια είναι ρευστά αλλά έχουν την ιδιότητα να λειτουργούν κι ως διακόπτες σε περίπτωση που νιώσεις ότι ξέφυγες ή ότι θέλουν να σε κάνουν να ξεφύγεις.

Απ’ την άλλη, υπάρχει η θεωρία, πως όσα περισσότερα δοκιμάσεις τόσο πιο πολύ απομακρύνεσαι απ’ την αληθινή ουσία της συνεύρεσης. Σημαντική είναι η απορρόφηση της προσοχής σου απ’ τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου κι όχι από όσα μπορείς να κάνεις με τον οποιοδήποτε. Αν κάθε φορά, παίζεις και με άλλα παιχνίδια, στο τέλος θα μπορείς να ευχαριστηθείς έχοντας στο κρεβάτι μόνο τον άνθρωπό σου ή θα νιώθεις πως αυτό το concept δε σε καλύπτει;

Ο εγκέφαλός μας έχει απεριόριστες δυνατότητες και μπορεί να σε πάει σε πολύ βαθιά μονοπάτια. Πώς μπορείς να είσαι σίγουρος όμως πως θα είσαι ο ίδιος άνθρωπος και θα χαρείς εξίσου το ίδιο, τη ζεστασιά της αφετηρίας σου, μετά από τη δοκιμή τόσων δρόμων;

Απάντηση δε θα πάρεις. Γιατί αυτό που ψάχνεις το κρύβεις μέσα σου. Όμως, είναι καλό να γνωρίζεις πως οι ιεροτελεστίες, τα φρου φρου και τα αρώματα στον έρωτα είναι απαραίτητα με τη σωστή δοσολογία.

Και το αλάτι νοστιμεύει το φαγητό αλλά η δόση του θα κάνει τη διαφορά. Ούτε ανάλατα μπορείς να τα τρως, ούτε λύσσα. Συνεπώς, χρησιμοποίησε το σύντροφο σου έως πηγή της εγκεφαλικής σου κάβλας κι όλα τα άλλα έρχονται για να σας απογειώσουν. Ο σύντροφός σου κι εσύ είστε οι αγωγοί που μεταφέρουν τα εγκεφαλικά ερεθίσματα. Κάντε κάτι ξεχωριστό με εσάς για εσάς.

Και, να θυμάσαι πως ο άνθρωπος δίνει νόημα στις φαντασιώσεις. Το νου σου, λοιπόν, στο δάσος κι όχι στο δέντρο!

 

Επιμέλεια Κειμένου Χαράς Βλαχοδήμου: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Χαρά Βλαχοδήμου