Κάτι που δε θ’ αλλάξει ποτέ, είναι η ζωντάνια που προσφέρει ο έρωτας, όχι μόνο στους ίδιους τους ερωτευμένους, αλλά και σε όλους εμάς γύρω τους. Αν κάτσουμε να το αναλογιστούμε, έστω και για λίγο, θα αντιληφθούμε πως δεν είναι λίγες οι φορές που τα αγαπημένα μας ερωτευμένα ζευγαράκια κατάφεραν να μας φτιάξουν τη μέρα με τον πιο όμορφο τρόπο.

Είναι ερωτευμένοι και το δείχνουν συνεχώς. Πολλές φορές, το κάνουν με μικρές χειρονομίες που άλλοι ίσως και να θεωρήσουν ασήμαντες. Για τους ερωτευμένους, όμως, αυτούς δηλαδή που τις δέχονται, χειρονομίες σαν κι αυτές μπορούν να τους φτιάξουν το υπόλοιπο της μέρας τους. Άλλες φορές, το δείχνουν με μερικές λέξεις ή με διάφορα πειράγματα που προκαλούν γέλιο ή σε άλλες περιπτώσεις, μέχρι και νεύρα!

Ακόμα κι αν όλοι εμείς δεν το παραδεχόμαστε, μας αρέσει να βλέπουμε τέτοιες εικόνες γύρω μας. Δεν είμαστε απλά περιτριγυρισμένοι από αγάπη, αλλά κι από ένα κλίμα το οποίο μας κάνει να χαμογελάμε ή ενίοτε να λυνόμαστε στο γέλιο! Βλέποντας ζευγαράκια σαν κι αυτά, που φαίνονται τόσο δεμένα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα λιγότερο απ’ το να τα θαυμάσεις.

Μπορεί στην ουσία να μην είναι καν πολύ καιρό μαζί, να καταφέρνουν, όμως, να το κάνουν να φαίνεται λες και στην πραγματικότητα είναι μαζί εδώ και χρόνια. Λες κι έχουν βρει τον άνθρωπό τους, αυτόν που έψαχναν εδώ και καιρό. Σταματάν το χρόνο, όχι μόνο για εκείνους αλλά και για όλα κι όλους γύρω τους.

Σε κάνουν να σκέφτεσαι. Ξυπνάν την επιθυμία μέσα σου. Την επιθυμία του να έχεις κι εσύ κάτι τόσο όμορφο μέσα στη ζωή σου. Με τον τρόπο τους σε ωθούν και σε παροτρύνουν ν’ ακολουθήσεις την καρδιά σου περισσότερο απ’ τη λογική και να ψάξεις γι’ αυτό το κάτι που θα σε συμπληρώσει, θα σε ταρακουνήσει και θα σε κάνει πιο χαρούμενο από ποτέ. Μέχρι τη μέρα που θα έχεις μονίμως ένα χαμόγελο στο πρόσωπό σου και θα ξέρεις πως έχεις πετύχει.

Πολλές φορές, προσπαθούμε να είμαστε διακριτικοί, συνήθως, όμως, με μεγάλη αποτυχία. Είναι υπερβολικά δύσκολο το να επιχειρήσεις να εμποδίσεις τα μάτια σου απ’ το να πέσουν πάνω σε όλα τα αγαπημένα ζευγαράκια, που είναι σαν να βρίσκονται σε έναν άλλο δικό τους κι ωραιότερο κόσμο και να μη χαμογελάσεις.

Ο έρωτας κι η ενέργειά του στην ατμόσφαιρα είναι τόσο δυνατά, που καταλήγεις να νιώθεις πως επηρεάζεσαι κι εσύ. Συνειδητοποιείς το πόσο όμορφο θέαμα και συναίσθημα είναι, όσο δύσκολο κι αν το παρουσιάζουν μερικοί. Είναι πράγματα απλά, μα ταυτόχρονα απίστευτα σημαντικά. Η τόσο ζεστή στοργή μέσα στα μάτια τους, το πώς αλλάζει ο τόνος της φωνής τους και το πώς τα χέρια τους κλειδώνουν μαζί, σαν ένα.

Ξεφεύγουν απ’ τη μουντή πραγματικότητα που τους περιβάλει, αφήνουν τον κόσμο πίσω τους κι έστω και για λίγες στιγμές, χάνονται στο δικό τους. Έναν κόσμο φτιαγμένο από ευτυχία, χαμόγελα και χαζά αστεία. Έναν κόσμο μέσα στον οποίο το κάθε εμπόδιο κι η κάθε στεναχώρια ξεπερνιούνται με τον άνθρωπό τους στο πλάι τους.

Εξάλλου, για κανέναν δεν είναι όλα ρόδινα, όσο ερωτευμένος κι αν είναι. Δυσκολίες πάντα θα υπάρχουν. Το θέμα είναι να έχεις την κατάλληλη υποστήριξη στο πλάι σου, ούτως ώστε να μπορείς και να τις αντέχεις, αλλά και να τις ξεπερνάς. Όλοι χρειαζόμαστε έναν άνθρωπο ικανό να βγάλει από μέσα μας την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας. Γι’ αυτό, λοιπόν, είναι αδύνατο να μη θαυμάζουμε, έστω και σιωπηλά, αυτούς που τον έχουν βρει και το δείχνουν με υπερηφάνεια.

Τους βλέπουμε να λάμπουν από ευτυχία και μαζί μ’ αυτούς χαμογελάμε κι εμείς. Αυτό είναι που λένε για την εσωτερική ισορροπία. Την ψυχική ευτυχία, που είναι τόσο δυνατή που φαίνεται μέχρι και στην εξωτερική σου εμφάνιση, σαν ένα μαγικό φως που σε περικυκλώνει συνεχώς.

 

Συντάκτης: Ευαγγελία Νικολάου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη