Στη υγεία των ερωτευμένων! Αλήθεια, υποκλίνομαι μπροστά στο μεγαλείο του έρωτα. Στον τρόπο που μπορείς να λατρέψεις έναν άνθρωπο με την κάθε στραβή του. Να κρέμεσαι απ’ τα χείλη του και να τον έχεις κορώνα στο κεφάλι σου. Είναι σπουδαίο συναίσθημα, το αναγνωρίζω, κι ίσως ένα απ’ τα πιο δυνατά σε αυτόν τον κόσμο.

Άλλωστε, τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν στο όνομα αυτού. Αυτό το αγγελάκι, λοιπόν, που πετάει βέλη όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, κάποιοι από εμάς θέλουμε να το πιάσουμε απ’ το μαλλί, να το φέρουμε δέκα σβούρες και να το στείλουμε από εκεί που ήρθε.

Λένε ότι αν δε βιώσεις τον έρωτα, δεν έχεις ζήσει πραγματικά. Οκ, το δέχομαι, αλλά ο έρωτας δεν είναι για όλους. Υπάρχουμε κι εμείς που δε θέλουμε να στηρίξουμε τα όνειρά μας πάνω στα πόδια άλλου, που χίλιες φορές προτιμάμε να σκαλώνουμε το βλέμμα μας στα ωραία πρόσωπα που περνάνε, παρά να βάλουμε τις παρωπίδες και να κοιτάμε τα μούτρα μόνο ενός. Ποικιλία, αδέρφια μου, ποικιλία θέλει η ζωή μερικές φορές. Πολλές και διαφορετικές επιλογές στα πόδια σου.

Άλλωστε, έχει την πλάκα του να φλερτάρεις με όλους -κι αν κάποιοι το παρεξηγούν αυτό, με γεια τους και χαρά τους. Αφήστε τους να κάθονται να κρίνουν και να φτύνουν τη χολή τους όταν ακούνε το όνομά σας. Δεν υπάρχει κάτι ανήθικο στο να φλερτάρεις. Κι αν το φλερτ καταλήξει σε διπλό κρεβάτι ακόμα καλύτερα για σένα. Μια εμπειρία ακόμα στο τσεπάκι σου. Αυτό δε σημαίνει πως μπαίνει κι ο καθένας στο κρεβάτι σου. Είπαμε, να έχουμε επιλογές, αλλά όχι και να διαλέγουμε τα πάντα. Γούστο να υπάρχει κι όλα τα άλλα έρχονται.

Και το σεξ είναι ωραία αίσθηση, βεβαίως, το καθαρό σεξ που ενώνει δυο σώματα και σε κάνει να ιδρώνεις και μόνο στη σκέψη του. Η καύλα του σώματος, η καύλα του μυαλού, όλα σε ένα. Ποιος είπε ότι πρέπει να μας καυλώνει μόνο ένας άνθρωπος; Ξεκολλήστε τα κεφάλια σας κι αφήστε τους εαυτούς σας ελευθέρους να νιώσουν. Δεν υπάρχει τίποτα ανήθικο σε αυτό το παιχνίδι. Άλλωστε, παιχνίδι είναι κι ο καθένας μας φτιάχνει τους κανόνες του και ζει με αυτούς. Κι όποτε θέλει ρίχνει ένα game over και ξεκινάει καινούριο. Το σώμα μας μάς ανήκει και το κάνουμε ό,τι θέλουμε, φωτιά του βάζουμε και το καίμε, ένα πράγμα, αρκεί να έχουμε το μυαλό μας στη θέση του.

Το θέμα είναι να διεκδικούμε αυτό που γουστάρουμε και να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε για τα πιστεύω μας, ακόμα κι αν πρέπει να φέρουμε τον κόσμο ανάποδα. Tι σημασία έχει ποιος θα μας κάνει το κλικ; Είτε είναι άντρας, είτε είναι γυναίκα, είτε και οι δυο μαζί. Δεν πειράζουμε κανέναν και δε χρωστάμε εξηγήσεις πουθενά. Γιατί, λοιπόν, να δίνουμε βάση στα λεγόμενα των άλλων. Ο καθένας να κοιτάζει τον εαυτούλη του και τις δικές του επιλογές, όχι τις δικές μας.

Στο χέρι μας είναι να γράψουμε τη δική μας ιστορία. Η κοινωνία αλλάζει και δε χωράει πλέον στενόμυαλες απόψεις. Ζούμε μόνο μία φορά, αυτό είναι γεγονός και χιλιοειπωμένο, γι’ αυτό και πρέπει να είμαστε σταράτοι απέναντι στον εαυτό μας πρώτα και μετά στους γύρω μας.

Τελικά η δύναμη υπάρχει όπου την τοποθετούμε εμείς, είτε τη στηρίζουμε στον ερώτα είτε στον εγωισμό μας.

Συντάκτης: Καλλιόπη Τζήμα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη