Απ’ την εποχή των μαθητικών μας χρόνων υπάρχουν άτομα που είναι πιο δημοφιλή από αλλά. Όλοι θυμόμαστε την ωραία ή τον ωραίο του σχολείου, αυτόν που ήταν αθλητής ή μουσικός και ξεχώριζε για το ταλέντο και την ομορφιά του. Και φυσικά αυτό το άτομο είχε τρελή πέραση στο άλλο φύλο. Είχε θαυμαστές κρυφούς και μη κι όλοι επιθυμούσαν να έχουν σχέση μαζί του, ίσως να ήμασταν κι εμείς ανάμεσα σ’ αυτούς.

Μεγαλώνοντας συναντάμε τους «δημοφιλείς» και στη δουλειά μας. Ειδικά τώρα με τα κοινωνικά δίκτυα, είναι εύκολο κάποιος ωραίος με ταλέντο να αποκτήσει χιλιάδες followers και τσουπ τα likes, οι καρδούλες και τα μηνύματα να πέφτουν βροχή στο κινητό του. Πώς θ’ αντιδρούσαμε αν, τελικά, κάποιος αγαπητός στον περίγυρό του ή κάποιος μ’ ένα επάγγελμα που τον κάνει δημοφιλή γινόταν δικός μας σύντροφος;

Για να κάνει κάποιος σχέση με κάποιον που έχει τρελή πέραση πρέπει καταρχάς να είναι ο ίδιος καλά και σε πλήρη ισορροπία με τον εαυτό του. Να μην έχει ανασφάλειες, να μην είναι ζηλιάρης και πάνω απ’ όλα ο άνθρωπός του να του εμπνέει εμπιστοσύνη. Πρέπει να του δείχνει με κάθε ευκαιρία ότι παρ’ όλο που οι πειρασμοί εκεί έξω είναι πολλοί, πάνω απ’ όλα είναι ο σύντροφός του κι αυτό γιατί τον επέλεξε. Η εμπιστοσύνη σε μια σχέση δυναμώνει όταν αυτός που είναι πιο επιρρεπής στην απιστία δεν αφήνει περιθώρια στον άλλο να ζηλέψει ή να υποψιαστεί το οτιδήποτε. Αλλιώς οι καβγάδες δεν τελειώνουν ποτέ.

Είναι, σίγουρα, ωραίο ν’ αποκτήσεις το σύντροφο των ονείρων σου, αυτόν που ο καθένας θα ήθελε να είχε δίπλα του, όμως, αυτό έρχεται πάντα με κάποιο τίμημα. Συνεχώς θα νιώθεις ότι τον μοιράζεσαι. Θα βλέπεις παντού εχθρούς που θα θέλουν να μπουν ανάμεσά σας για να πάρουν τη δική σου θέση.

Θα έχεις, όμως, και κίνητρο να κρατάς τη φλόγα αναμμένη. Θα θέλεις να του δώσεις περισσότερα στο κρεβάτι, θα φροντίζεις τον εαυτό σου για να μπορείς ν’ ανταγωνιστείς όσους τον διεκδικούν, αλλά κάπου ίσως και να χάνεις την μπάλα και να αγγίζεις –ή και να ξεπερνάς– τα όρια της υπερβολής.

Ο φόβος ότι μπορεί ανά πάσα στιγμή να σ’ αφήσει για κάποιον άλλον καλύτερο ή πιο όμορφο από σένα θα σε οδηγεί στην παράνοια. Χρειάζεται αυτοσυγκράτηση, αλλιώς θα γίνεις ο ίδιος η αιτία να απομακρύνεις τον άνθρωπό σου.

Αν έχεις υψηλή αυτοπεποίθηση και νιώθεις σίγουρος για τον έρωτά σας, τότε απλά θα γελάς κι όλο αυτό θα σε ψυχαγωγεί και θα σε κάνει να αισθάνεσαι περήφανος για την επιλογή σου. Θα νιώθεις όμορφα όταν τα βλέμματα είναι στραμμένα πάνω σας όπου πηγαίνετε και θα τον θέλεις ακόμη πιο πολύ, νιώθοντας τόσους άλλους να τον διεκδικούν.

Έχουν όλα να κάνουν με το πόσο δυνατή είναι η σχέση και γι’ αυτό χρειάζεται ένα βασικό συστατικό: Επικοινωνία! Είναι η λέξη κλειδί για να μηδενίζονται οι φόβοι, οι ανασφάλειες, οι ζήλιες κι οι καχυποψίες. Κι οι δύο πρέπει ν’ ανοίγουν τα χαρτιά τους και να μην κρατάνε μυστικά. Ο μεν να εκφράζει τους φόβους του και τις ανησυχίες του κι ο άλλος να μην ξεστρατίζει και να λέει όσα του συμβαίνουν με τρίτους γιατί σε τέτοιες περιπτώσεις τίποτα δε μένει κρυφό.

Η σχέση με έναν περιζήτητο δεν είναι εύκολη, αλλά μπορεί να γίνει πολύ διασκεδαστική. Μήπως, όμως, τελικά είναι καλύτερα οι περιζήτητοι να μπλέκουν με τους περιζήτητους; Γιατί αν δε βιώνεις την ίδια κατάσταση με τον άλλο πώς θα μπορέσεις να την κατανοήσεις ή να την δεχτείς;

Εκτός αν ο σύντροφός σου σε αφήσει να γίνει μέρος της ζωής του και να μοιραστείς μαζί του την αγάπη και την αναγνωρισιμότητα που λαμβάνει.

Συντάκτης: Πράξια Αρέστη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη