xenia628

Φλερτ είναι παιχνιδιάρικος και σαγηνευτικός τρόπος ζωής. Δεν αποσκοπεί πάντα σε σεξουαλική επαφή με τον άλλον ούτε έχει αποκλειστικά ερωτικό χαρακτήρα. Είναι τρόπος επικοινωνίας κι έκφρασης, είναι διασκέδαση. Είτε ελεύθερος είτε είσαι σε σχέση, νέος ή μεγαλύτερος σε ηλικία, πάντα αναζωογονεί. Δεν παύεις ούτε στα 80 να έχεις διάθεση να φλερτάρεις.

Μας αρέσει και πολύ περισσότερο απολαμβάνουμε να μας φλερτάρουν, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κάθε φορά υπάρχει ερωτικό ενδιαφέρον και κάποιος πονηρός σκοπός. Φλερτάρουμε όταν είμαστε ελεύθεροι γιατί περνάμε καλά, νιώθουμε ζωντανοί κι ελκυστικοί. Μπαίνουμε στη διαδικασία να φλερτάρουμε –ακόμη κι αν αρχικά ντρεπόμαστε να μιλήσουμε– με κομπλιμέντα και πειράγματα, γιατί γνωρίζουμε πως στο τέλος η διάθεσή μας θα έχει αλλάξει, θα είμαστε κεφάτοι και θα νιώθουμε όμορφα με τον απέναντί μας και με τον εαυτό μας.

Το φλερτ, όμως, δεν πρέπει να περιορίζεται μόνο ανάμεσα σε ελευθέρους ανθρώπους. Όταν έχεις σχέση δεν πρέπει στιγμή να σταματάς να φλερτάρεις τον άνθρωπό σου. Σε κάνει να νιώθεις ακόμη ποθητός και σε ανανεώνει. Ακόμη και με αγνώστους, ένα αθώο χαμόγελο και μια ανάλαφρη διάθεση, σου ανεβάζει την ψυχολογία. Αρκεί να ξεκαθαρίζεις τις προθέσεις σου και να βάζεις τα όριά σου.

Το φλερτ διώχνει τις ανασφάλειες που μπορεί να σου έχουν δημιουργηθεί κατά τη διάρκεια της σχέσης, σχετικά με το αν αρέσεις ακόμα τόσο στο σύντροφό σου όσο και γενικότερα στο αντίθετο φύλο. Με αποτέλεσμα η διάθεσή σου να ανεβαίνει, η αυτοπεποίθησή σου το ίδιο, καθώς κι η ερωτική σου διάθεση να φτάνει στα ύψη, προσφέροντας νέα χροιά στη σχέση σου, ξεφεύγοντας απ’ τη ρουτίνα στην οποία μπορεί να είχατε πέσει κι εκδηλώνοντας εκ νέου το ενδιαφέρον και την έλξη που ακόμη διαθέτετε ο ένας για τον άλλον.

Μεγαλώνοντας, όμως, το φλερτ μπορεί σταδιακά να αρχίσει να μειώνεται, καθώς το μυαλό είναι απασχολημένο μονίμως με άλλα πράγματα κι άγχη και παράλληλα μειώνεται κι ο χρόνος που αφιερώνουμε στον εαυτό μας και στις εξόδους μας, με απόρροια να ελαττώνονται κι οι γνωριμίες μας με νέους ανθρώπους. Παρ’ όλα αυτά, η διάθεση κι η ανάγκη που κρύβουμε μέσα μας για φλερτ δεν τελειώνει ποτέ.

Ίσα-ίσα, υπάρχει κρυμμένη μέσα μας και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να φανερωθεί, με ακόμη πιο παιχνιδιάρικη διάθεση από ό,τι παλαιότερα, με μεγαλύτερα χαμόγελα και καλύτερη ευχέρεια λόγου. Μετά από κάποια ηλικία, άλλωστε, έχεις πλέον συμφιλιωθεί με τον εαυτό σου, γνωρίζεις πολύ καλά πού βρίσκεσαι με το σύντροφό σου ή αν εξακολουθείς να είσαι ελεύθερος, ο σκοπός για τον οποίο φλερτάρεις είναι πια ξεκάθαρος κι απενοχοποιημένος.

Είναι, λοιπόν, η στιγμή να ευχαριστηθείς το φλερτ περισσότερο, να διατηρήσεις ένα παιχνίδι με τον άλλον πιο αθώο, μα ταυτόχρονα και πιο ερωτικό. Μπορείς να διασκεδάσεις φλερτάροντας, ξέρεις τα καλύτερά σου όπλα κι είσαι έτοιμος να τα χρησιμοποιήσεις. Το βράδυ πάλι επιστρέφοντας σπίτι, θα εκπλήξεις τον σύντροφό σου δείχνοντάς του πόσο σου έλειψε, πόσο πολύ ακόμα τον ποθείς, αναζωογονώντας το ερωτικό κομμάτι της σχέσης σας, το οποίο δυστυχώς παραμελήσατε εξαιτίας της κουραστικής καθημερινότητάς σας.

Συμπέρασμα; Δεσμευμένοι ή ελεύθεροι, νέοι που τώρα ανακαλύπτετε τον κόσμο ή μεγαλύτεροι που τον έχετε πλέον γνωρίσει απ’ όλες του τις όψεις, βγείτε και φλερτάρετε. Διατηρήστε το παιχνιδιάρικό του ύφος, αναζωογονηθείτε, κάνει καλό.

Συντάκτης: Έλενα Παπακώστα
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!