xenia39

Τελικά, τι έχει μεγαλύτερη σημασία στη ζωή; Ο έρωτας ή τα λεφτά; Αν βέβαια είσαι αρκετά τυχερός, ώστε να βρεις και τα δύο μαζί, τότε έχεις πιάσει το τζακ-ποτ.

Πάντως, πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι ακόμη κι οι εκατομμυριούχοι (οι περισσότεροι) ψάχνουν τον πραγματικό έρωτα, χωρίς νοιάζονται για την οικονομική κατάσταση του/της συντρόφου τους. Τα αποτελέσματα της έρευνας θα σας εκπλήξουν. Τελικά, δεν ψάχνουν όλοι εκεί έξω για λεφτά, αλλά και για αγάπη!

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα που διεξήγαγε η εταιρεία Personal Capital και στην οποία συμμετείχαν 2000 Αμερικανοί, με το 75% αυτών να είναι εκατομμυριούχοι, το να βρει κανείς την αγάπη είναι πιο σημαντικό απ’ το να έχει πολλά λεφτά.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 45% των εκατομμυριούχων δήλωσαν ότι η νούμερο ένα πηγή του άγχους τους στη σχέση τους είναι το οικονομικό κομμάτι, όμως, παρ’ όλα αυτά, όταν ψάχνουν για σύντροφο δεν κοιτάνε την οικονομική του κατάσταση.

Από αυτή την έρευνα προκύπτει το εξής ερώτημα: Οι πλούσιες γυναίκες που ψάχνουν για σύντροφο στα κοινωνικά δίκτυα δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το στάτους ή την οικονομική κατάσταση των ατόμων που διαλέγουν για να βγουν; Οι περισσότερες γυναίκες στις μέρες μας, λοιπόν, φαίνεται ότι δεν κοιτάνε σε πρώτη φάση την οικονομική κατάσταση ενός άνδρας, καθώς είναι οι ίδιες οικονομικά ανεξάρτητες και πλέον ψάχνουν για έναν αληθινό έρωτα.

Μόλις καταρρίψαμε ένα μεγάλο μύθο και για να πειστούμε θα δούμε και μερικά παραδείγματα. Ξεκινάμε απ’ τον πιο γνωστό νεόπλουτο της εποχής μας, τον ιδρυτή του Facebook, Mark Zuckerberg. Eίναι μόλις 33 χρονών κι έχει βρει τον έρωτα εδώ και χρόνια στην, πλέον, σύζυγό του Priscilla Chan. Η Priscilla δεν προέρχεται από πλούσια οικογένεια ούτε είναι, θα λέγαμε σύμφωνα με τα κοινωνικά «πρότυπα», εντυπωσιακή στην εμφάνιση. Αυτήν, όμως, διάλεξε η καρδιά του μεγάλου Mark.

Άλλο δυνατό παράδειγμα είναι ο πιο γνωστός παγκοσμίως ποδοσφαιριστής, Lionel Messi. Ο ποδοσφαιριστής της Barcelona έχει παντρευτεί τον εφηβικό του έρωτα, την Antonella Roccuzzo, η οποία όταν έπαιζε μαζί του στις φτωχές γειτονιές της πόλης τους, δεν μπορούσε με τίποτα να φανταστεί πώς ο αγαπημένος της θα γινόταν ο πιο πλούσιος ποδοσφαιριστής στον κόσμο.

Ο Οbarack Obama, ο μακαρίτης Steve Jobs, ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates κι άλλοι εκατομμυριούχοι στις μέρες μας έχουν προτιμήσει μία ζωή κι ένα σπίτι γεμάτο αγάπη με τις εκλεκτές της καρδιάς τους, που τους ακολουθούσαν όταν ακόμη ήταν κι οι δύο απλοί και μάλλον φτωχοί άνθρωποι.

Στην αρχή μιας σχέσης, όπου ο έρωτας ξεχειλίζει, τα λεφτά δε μετράνε αλήθεια τόσο. Όταν, όμως, μία σχέση εξελιχθεί σε μακροχρόνια ή σε γάμο με παιδιά και δεν είναι κανείς εκατομμυριούχος, τότε οι έρευνες δείχνουν ότι σ’ αυτό το στάδιο τα λεφτά είναι η πιο κοινή πηγή στρες. Πώς ξοδεύει ο σύντροφός μας τα λεφτά του; Αποταμιεύει; Βγάζει αρκετά για την οικογένειά του; Το άλλοτε ερωτευμένο ζευγάρι αρχίζει να έχει εύλογα ερωτήματα, ανησυχώντας για το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του.

Είναι αλήθεια ότι πολλά ζευγάρια καταλήγουν σε χωρισμό εξαιτίας των οικονομικών ή περιουσιακών διαφορών που έχουν. Τα λεφτά μπορούν να σκοτώσουν τον έρωτα, όπως κάθε σκληρή πραγματικότητα εκεί έξω. Το θέμα είναι θέλουμε να το αφήσουμε αυτό να συμβεί και σε μας;

Τα λεφτά είναι μεν σημαντικά, στον έρωτα, όμως, δε βρίσκεται η πραγματική ευτυχία;

 

Συντάκτης: Πράξια Αρέστη
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη