Έφτασε επιτέλους η πολυπόθητη στιγμή που περίμενες καιρό. Γεύμα ή ποτό για δύο, φώτα χαμηλωμένα, απαραίτητο αξεσουάρ το κεράκι στο τραπέζι και μπροστά σου ο άνθρωπος που εδώ και καιρό ήθελες να ανταλλάξεις απόψεις, νυσταγμένες καλημέρες και σωματικά υγρά.

Η συζήτηση κυλάει γεμάτη αμφίδρομο ενθουσιασμό, τα θέματα κλιμακώνονται από τις χαζές καθημερινές συνήθειες στο πιο πονηρό, μέχρι που πέφτει επί τάπητος η ερώτηση.

«Πόσοι/Πόσες σύντροφοι υπήρξαν στο παρελθόν σου;», στην πιο λαϊκή του μορφή μεταφρασμένο ως «Με πόσους πόσες έχεις πάει;»

Την ερώτηση ακολουθεί τυχαίος αριθμός, πνίξιμο με το κρασί, σβησμένο κερί ή και τα τρία μαζί.

Αν και ερώτηση η οποία δοκιμάζει το χαρακτήρα των ανθρώπων όσον αφορά τη σχέση τους με την ειλικρίνεια, τα αποτελέσματα του Ι <3 polls της προηγούμενης εβδομάδας ομολογώ πως (με) εξέπληξαν ευχάριστα.

Αναγνώστες και μαξιλαρομάχοι τάσσονται υπέρ της αλήθειας με το ποσοστό να κυμαίνεται στο 65%. Παρά το γεγονός ότι δεν πρόκειται και για την πιο διακριτική ερώτηση που μπορεί κανείς να κάνει, η συνειδητοποίηση της κοινής γνώμης για τον αντίκτυπο της ειλικρινούς απάντησης είναι πράγμα αξιοθαύμαστο.

Πρώτα απ’ όλα υποδηλώνει σεβασμό στο ίδιο το άτομο, τις επιλογές του στο παρελθόν και την αποδοχή σωστών η λανθασμένων αποφάσεων. Μια αλήθεια, που ίσως παραξενέψει ή ξενίσει είναι προτιμότερη από ένα ψέμα το οποίο είναι αναπόφευκτο να εκδηλωθεί στην πορεία.

Είναι εύκολο να το παίξεις ξεψαρωμένος ή άπειρος, ανάλογα με το τι επικροτεί η νοοτροπία του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου, αλλά η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική.

Για φαντάσου το αγοράκι που είχε μια εμπειρία στο παρελθόν να εξελιχθεί σε δεινό επιβήτορα; Ή αντιθέτως, η και καλά ξεβγαλμένη κοπέλα που σε ενθουσίασε στο μπαρ, να μην έχει ιδέα για την ανατομία του ανθρώπινου σώματος; Ξαφνιάζει, δε λέω, καμιά φορά και ευχάριστα, αλλά σε βάθος χρόνου τα αποτελέσματα δεν είναι τα επιθυμητά, καθώς αμφισβητείται η ειλικρίνεια του προσώπου αυτού και σε διαφορετικά ζητήματα πλην του σεξουαλικού.

Δεύτερον, αποδεικνύει τη συνειδητοποίηση του ατόμου σε θέματα με μεγαλύτερη βαρύτητα, όπως η υγεία.  Ο αριθμός των σεξουαλικών συντρόφων σαφώς και δεν είναι απόλυτος ποσοτικός δείκτης φορέων Σ.Μ.Ν, αλλά η παραδοχή της δραστηριότητας υποδηλώνει επαγρύπνηση πάνω στο θέμα και προφύλαξη και των δύο εμπλεκόμενων.

Όπως και σε κάθε αλήθεια άλλωστε, υπάρχει μια μειοψηφία, μεγαλύτερη ή μικρότερη, η οποία την αποφεύγει. Όπως έγινε και σε εμάς με ενα 35% να ομολογεί οτι διστάζει να ομολογήσει τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων του.

Στην προκειμένη, δύο είναι οι μεγαλύτεροι πειρασμοί για το ψέμα. Θέλγητρα και κλισέ.

Το διαφορετικό γοητεύει, αλλά και τρομοκρατεί ταυτόχρονα.

Σε μια νέα γνωριμία, λίγο πολύ, όλοι θέλουν να συμφωνήσουν με την άλλη πλευρά για να κερδίσουν πόντους και φυσικά φοβούνται κάποιο στραβοπάτημα, ιδίως αν αφορά δεδομένα της προσωπικότητάς τους που δε μπορούν να αλλάξουν.

Άντε να πεις εσύ Μπάμπη στην παρθένα, πως πέρασες μια φάση που κάθε βράδυ στο διαμέρισμά σου μπαινόβγαιναν διαφορετικές αιθέριες υπάρξεις. Θα σε σιχαθεί και θα νιώσει στο κεφάλι της placebo βάρος απ’ τα κέρατα.

Κι εσύ Μαρία, άντε να εξηγήσεις στο συντηρητικό αντράκι απέναντί σου, που θέλει τη γυναίκα σεμνή και ταπεινή, πως ήσουν ατακτούλα στο παρελθόν. Λες έναν κοινωνικά αποδεκτό αριθμό, τους ταΐζεις την τροφούλα τους και όλοι είναι ευχαριστημένοι. Στο φόβο της ξενέρας πολλοί ελύγισαν.

Ιδανικό, έτσι;

Πες μου ένα ψέμα να αποκοιμηθώ, μαζί σου κατά προτίμηση. Τα στερεότυπα δυστυχώς έχουν ακόμα αρκετή επιρροή ώστε να μετατρέψουν πολλούς σε λάτρεις της υποκρισίας και επί του πρακτέου εραστές της δεκάρας.

Δώσε χρόνο στην προσωπικότητα του άλλου. Γνώρισε τα θετικά, αλλά και τα αρνητικά του σημεία. Έτσι σχηματίζεται η μεταξύ σας συμβατότητα. Το σεξουαλικό παρελθόν από μόνο του δεν τη διαμόρφωσε ποτέ.

 

Συντάκτης: Τίνα Μπαρμπάτσαλου