paneri633

Είναι 15:20 μεσημέρι Σαββάτου. Έχει 2 ώρες ακριβώς που σηκώθηκα απ’ το κρεβάτι κι ακόμη σκέφτομαι το πόσο θέλω να πάω να ξανακοιμηθώ! Ανήκω στο 42% του εβδομαδιαίου μας poll!

Για αυτή την εβδομάδα θέλαμε να συμπληρώστε τη φράση: «Η πρώτη μου σκέψη κάθε πρωί είναι… μπλα μπλα μπλα». Λοιπόν, έχουμε τα αποτελέσματά μας στο χέρι κι οι απαντήσεις σας μας εξέπληξαν!

To 2% από εσάς απάντησαν ότι σκέφτονται τα χρέη. Λογικό σε μία χώρα που το μόνο που κάνουμε ολημερίς κι ολονυχτίς είναι μετράμε αυτά που παίρνουμε και αυτά που δίνουμε. Κι αν αυτό το 2% κάποια στιγμή γίνει 50% τότε θα έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα. Χρειάζεται το γέλιο, η χαρά κι η καθημερινότητα να αλλάζει για να μπορέσουμε να πατήσουμε ξανά στα πόδια μας. Γιατί λοιπόν γλυκό μου 2% το πρώτο πράγμα που σκέφτεσαι μόλις ξυπνήσεις είναι το τι χρωστάς;

Σκέψου πότε θα πιείς έναν καφέ! Όπως έκανε το 18% των ερωτηθέντων. Βέβαια, εκείνοι απ’ ό,τι μπορώ να καταλάβω απάντησαν ότι θέλουν να πιουν καφέ για να ξυπνήσουν. Και λέω εκείνοι γιατί εγώ δεν πίνω καφέ οπότε μπορώ να ξυπνήσω και χωρίς αυτόν. Υπάρχουν όμως πάρα πολλοί άνθρωποι οι οποίοι αν δεν πιούν καφέ, όχι να ξυπνήσουν δεν μπορούν, αλλά ούτε και καλημέρα δε λένε.

Σε ποιον να πούνε καλημέρα όμως; Αφού δεν έχουν τον έρωτα που έχει το 36%; Είστε και πολλοί ανάθεμά σας! Και μεταξύ μας, πολύ καλά κάνετε. Είναι όμορφο να ξυπνάς και να χαμογελάς επειδή είσαι ερωτευμένος και επειδή –φυσικά– είναι αμοιβαίο. Γιατί χωρίς το αμοιβαίο δεν πας πουθενά. Ανοίγεις κινητό, στέλνεις «καλημέρα» στο πρόσωπο και σηκώνεσαι απ’ το κρεβάτι λες και κοιμόσουν για δυο βράδια σερί κι είσαι έτοιμος να κάνεις εντυπωσιακή είσοδο στα βραβεία Grammy.

Αν δεν έχεις έρωτα, έχεις δουλειά να σκεφτείς και έτσι απάντησε το 6% μας. Τόσο άγχος πια; Με το που ξυπνάτε αυτό που σκέφτεστε είναι τι εκκρεμότητες έχετε αφήσει και τρέχετε να προλάβετε; Τουλάχιστον αγχώνεστε για τη δική σας επιχείρηση ή για του αφεντικού; Αν είναι για τη δική σας, τότε να το καταλάβω ότι είναι το πρώτο πράγμα που σκέφτεστε. Αν είναι άλλου, καλά θα κάνετε να χαλαρώσετε. Δε θα σας πληρώσει παραπάνω το boss επειδή βλέπετε στον ύπνο σας αριθμούς και στρατηγικές διαφήμισης. Τα μπόνους πεθάνανε κι οι μισθοί τελειώνουν πριν τελειώσει ο μήνας. Οπότε χαλαρά και πηγαίνετε να ερωτευτείτε καλύτερα.

Ή αν δε θέλετε να ερωτευτείτε, πέστε ξανά για ύπνο. Γιατί αυτό θέλει το 48% κι ανήκω σε αυτό πανηγυρικά όπως ανέφερα και στην αρχή. Μα γιατί να θέλεις να σκεφτείς οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ το να ξαναπέσεις για ύπνο; Ο ύπνος ανήκει στην πρώτη θέση της λίστας μου.

Ύπνος-τσιγάρο-σεξ-φαγητό (τα δύο τελευταία αλλάζουν από περίοδο σε περίοδο). Προσωπικά, θέλω να καταργηθούν τα ξυπνητήρια και τα ρολόγια. Είναι όλα σχεδιασμένα έτσι κοινωνικά που να μη σε αφήνουν να ζήσεις τη ζωή σου limitless.

Άσε που δε φτάνουν κι οι ώρες μέσα στην ημέρα. Τι να προλάβεις να κάνεις; Να κοιμηθείς; Να χαλαρώσεις; Να αράξεις; Να πας δουλειά; Να κάνεις κάτι που σε ευχαριστεί πραγματικά, τι;

Να πας για ύπνο βασικά. Να χωθείς κάτω απ’ το πάπλωμα το χειμώνα που είναι ζεστό και να αφήσεις τον ανεμιστήρα να σου φυσάει τα μούτρα το καλοκαίρι.  Κι όπως πρόσφατα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο «Αν αγαπάς κάποιον, άσ’ τον να κοιμηθεί».

 

Επιμέλεια Κειμένου Λάμδα Βήτα: Πωλίνα Πανέρη

Συντάκτης: Λάμδα Βήτα