image-asset

O έρωτας, ο απόλυτος κι ο μοναδικός είναι για δύο. Δεν πολλαπλασιάζεται, δε διαιρείται και δε μοιράζεται αριστερά και δεξιά. Είναι ένα συναίσθημα τόσο σαρωτικό όσο ένα τσουνάμι που έρχεται στο δρόμο σου και σε παρασέρνει χωρίς να προλάβεις να καταλάβεις πώς και από πού ήρθε. Μπορεί να μην έρχεται από την πρώτη στιγμή, από εκείνο το χαίρω πολύ ή από το πρώτο χαμόγελο, κάτι μέσα σου όμως σου λέει πως θα μπλέξεις και σ’αρέσει. Και σου αρέσει τόσο πολύ, που το ενδιαφέρον σου για κάθε άλλο παιχνίδι χάνεται.

Όταν είμαστε μόνοι, πολλές φορές μπαίνουμε στη διαδικασία να μιλάμε, να φλερτάρουμε και να δεχόμαστε κι εμείς το φλερτ των άλλων πιο εύκολα χωρίς απαραίτητα να μας ενδιαφέρει. Γοητευόμαστε μόνο και μόνο με την προσοχή που μας δείχνει κάποιος κι αυτό είναι αρκετό για να αποδεχτούμε την πρόκληση. Αρκετές φορές αυτές οι καταστάσεις δεν κρύβουν μέσα τους κανένα πάθος και κανένα κάψιμο στο στομάχι και το στήθος, αλλά είναι χλιαρές, άτονες και μπαίνουν από την αρχή σε μια ρουτίνα ήρεμη και προδιαγεγραμμένη. Αρχίζουμε να βλέπουμε πολύ ξεκάθαρα τα θετικά και τα αρνητικά του προσώπου που φλερτάρουμε, ενώ έχουμε φτάσει και στο πώς θα μπορούσε να μοιάζει μια πιθανή σχέση μαζί του ξέροντας ακριβώς ποια θα είναι τα βασικά προβλήματα. Αυτό είναι ένα πρώτο δείγμα για να καταλάβεις πώς δεν είναι ο μεγάλος έρωτας που λείπει από τη ζωή σου γιατί εάν ήταν, τίποτα από όλα αυτά δε θα είχε σημασία και φυσικά δε θα τα σκεφτόσουν ούτε για μια φευγαλέα στιγμή την ώρα που ξαπλώνεις στο κρεβάτι σου.

Για να επιβεβαιώσουμε του λόγου το αληθές και για να δεις ότι η κατάσταση δεν είναι αυτή που θα ήθελες ιδανικά, έρχεται μια ακόμη επιλογή στη ζωή σου η οποία με κάποιο τρόπο σου κινεί το ενδιαφέρον! Κι εκεί, μπλέκεσαι και παίρνει ζωή ο στίχος «απ’ την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω;»! Το ένα ή το δύο; Στο σημείο αυτό εμείς με μια φωνή θα σου πούμε το τρία! Ψηφίζουμε εκείνο το τρίτο πρόσωπο που θα έρθει και θα σβήσει κάθε σου σκέψη και διχασμό. Εκείνο που δε θα σε κάνει να βάλεις τη λογική σου πάνω από το συναίσθημα και δε θα χρειαστεί να μπεις στη διαδικασία να το διαλέξεις. Έρχεται και μένει, μένει επειδή δεν μπορεί να πάει αλλού, είναι ένας έρωτας φτιαγμένος για σένα. Και εσύ θα το καταλάβεις, θα νιώσεις μέσα σου εκείνο το τσίμπημα που θα σε ταράξει και θα σε υπνωτίσει τόσο γλυκά που θα βλέπεις μόνο το πρόσωπο εκείνου του ανθρώπου και θα θες μόνο εκείνον.

Όταν μπαίνεις στη διαδικασία να σκεφτείς, να μετρήσεις τα συν και τα πλην κάποιου και να διαλέξεις, το παιχνίδι είναι χαμένο. Μιλάμε για συναίσθημα όχι για μαθηματικά, εδώ έχουμε χημεία, και τι χημεία, εκρηκτική! Εάν δε σκάσει στα χέρια σου τότε μην πεις καν στον κόπο να προσπαθήσεις να του δώσεις τη σημασία που θα ήθελες να έχει.

Η μοναξιά μπορεί να γίνει κακός σύμβουλος και να σε οδηγήσει σε επιλογές πιο πεζές και ρηχές απλά επειδή θες να βαφτίζεις αγάπη και έρωτα αυτό που έρχεται μπροστά σου, έτσι για να έχεις κάπου να ακουμπήσεις την καρδιά σου. Όμως όταν έρθει ο έρωτας που περιμένεις θα έχει ήδη όνομα κι απλά θα σου συστηθεί, δε θα χρειάζεται εσύ να τον κάνεις, θα είναι. Σε εκείνο το σύμπαν που θα τον γνωρίσεις, δε θα υπάρχει κανένας άλλος, δε θα θες να μοιραστείς αυτό που νιώθεις με κανέναν και δε θα έχεις μυαλό και χρόνο για φλερτ και παιχνίδια, θα έχεις μάτια μόνο για εκείνον και θα κρατάς όλες τις πίστες για πάρτη σας. Θα ανεβαίνετε level και θα περνάτε στην επόμενη μέρα μαζί, χωρίς τη βοήθεια άλλων.

Οτιδήποτε μας βάζει στη διαδικασία διλήμματος δεν είναι αυτό που ψάχνουμε κατά βάθος, οπότε ας αφήσουμε και τις δύο επιλογές για να έρθει η τρίτη, η καλή και η σίγουρη. Αυτή που μας αξίζει και αυτή που φτιάχτηκε για μας.

Συντάκτης: Μαρία Αθανασοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!
Μήπως θέλεις και τη συμβουλή ενός ειδικού;

Πες ό, τι σε προβληματίζει στη life couach μας Ελένη Τουρλούκη και πάρε τις κατάλληλες συμβουλές!