noel278

Η γοητεία που μας ασκούν μερικοί άνθρωποι είναι ανεξήγητη, όμως αν ψάξουμε λίγο πιο βαθιά θα ανακαλύψουμε πως πολλές φορές μας έλκουν εκείνοι που κρύβουν ένα μυστήριο και καλύπτονται από πολλά ερωτηματικά. Μας εξιτάρει η διαδικασία να προσπαθούμε να ανακαλύψουμε κρυμμένους θησαυρούς στην ψυχή του άλλου.

Οι ηθοποιοί, λοιπόν, είναι μία κάστα ανθρώπων που και γοητεία έχουν, και πέπλο μυστηρίου τους καλύπτει, και μας έλκουν σαν μαγνήτες. Πόσες φορές δεν έχεις δει μια ταινία ή μια σειρά και δεν έχεις φανταστεί τον εαυτό σου κάπου εκεί δίπλα; Ακόμα κι όσοι δεν έχετε σκεφτεί κάτι ανάλογο (ίσως γιατί σας εντυπωσίασε τόσο που σας φόβισε κι έτσι το απορρίψατε), όταν έρθει η στιγμή που θα συναναστραφείτε έναν τέτοιο άνθρωπο, σίγουρα θα σας μαγέψει. Πόσο εύκολο είναι, όμως, να κάνεις σχέση με ένα τόσο ελεύθερο κι ανυπότακτο πνεύμα; Και φυσικά δεν είναι μόνο αυτό, αλλά όλο πακέτο που αν μη τι άλλο θα σε κάνει να φας το δικό σου πακέτο στην πορεία.

Αρχικά, να πούμε πως οι ηθοποιοί είναι συχνά όντα ανασφαλή (κάτι που προκαλεί φυσικά η έκθεσή τους) κι έτσι κυνηγούν ανηλεώς την επιβεβαίωση, χωρίς πολλές φορές να υπολογίζουν πολύ τους γύρω τους. Πετούν στα σύννεφα και δημιουργούν ένα δικό τους κόσμο, τις περισσότερες φορές εξωπραγματικό. Χάνονται σε ρόλους και πηγάδια της ψυχής τους τόσο βαθιά και σκοτεινά που ο άνθρωπος που βρίσκεται πλάι τους πολλές φορές αδυνατεί να αντιληφθεί το πώς και το γιατί. Είναι εσωστρεφείς, ακόμα κι αν στα μέσα μπορεί να δείχνουν ανοιχτοί και λειτουργούν με εντελώς δικούς τους ρυθμούς.

Σε πρακτικό επίπεδο, η δουλειά του ηθοποιού δεν έχει ωράριο. Δε χτυπάνε κάρτα και δεν ξέρεις πόσες ώρες θα κρατήσει μία πρόβα. Φυσικά οι δραστηριότητές τους δεν περιορίζονται μόνο εκεί αλλά και σε ακροάσεις, γυρίσματα για σειρές ή ταινίες, συνεντεύξεις, πράγμα που σημαίνει πως ούτε ο τόπος είναι πάντα σταθερός. Είναι, λοιπόν, μια σχέση με έναν άνθρωπο που μπορεί να δουλεύει όλη μέρα αλλά κι όλη νύχτα με μικρά ενδιάμεσα διαλείμματα που φυσικά δεν μπορούν να προγραμματιστούν εκ των προτέρων. Οι χρόνοι είναι περιορισμένοι κι όποιος επιλέξει αυτήν την κατάσταση πρέπει να οπλιστεί με υπομονή κι ανεκτικότητα.

Κάπου πιο πάνω αναφερθήκαμε στην ανασφάλεια που νιώθουν συνήθως αυτά τα πρόσωπα, ο καθένας περισσότερο ή λιγότερο για δικούς του λόγους. Υπάρχει, όμως, μια ανασφάλεια γενική κι είναι η επαγγελματική τους αποκατάσταση που ποτέ δεν είναι μόνιμη και σίγουρη. Σε κάθε σεζόν υπάρχει η αγωνία, το στρες κι η πίεση για το αν θα βρίσκονται κάπου επαγγελματικά, γεγονός που σίγουρα μεταφέρεται σε όλες τις πτυχές της ζωής τους.

Τη σεζόν που μπορεί να μην έχουν δουλειά, χρειάζεται η αντιμετώπιση της «ήττας», γιατί ακριβώς έτσι θα το αντιμετωπίζουν, σαν μια αποτυχία, και φυσικά ο άνθρωπος που τους συντροφεύει είναι αναγκαίο να μπορεί να το δεχτεί και φυσικά να βρει κι αυτός έναν τρόπο ώστε να επανέλθουν οι ισορροπίες.

Και φτάνουμε φυσικά και στο επίμαχο θέμα: ερωτικές σκηνές! Αν είστε από εκείνους που ζηλεύουν ακόμη και τον αέρα που αναπνέει ο σύντροφός σας, τότε αποκλείστε κάθε ενδεχόμενο ευτυχισμένης συνύπαρξης με ηθοποιό. Σχεδόν στους περισσότερους ρόλους θα είναι κρυμμένες μικρές, ύπουλες ερωτικές σκηνές που θα κληθεί ο άνθρωπός σας να αγγίξει, να φιλήσει και να έρθει τόσο μα τόσο κοντά με συνάδελφό του. Το λιγότερο μαχαιριά στην καρδιά για τους ζηλιάρηδες.

Εδώ κι εκείνοι που δε ζηλεύουν θα νιώσουν ένα μικρό τσίμπημα τη στιγμή αυτή. Χρειάζεται να είσαι αρκετά cool, συνειδητοποιημένος κι ακομπλεξάριστος για να μπορέσεις να δεις το κομμάτι αυτό της δουλειάς ως μια απλή διεκπεραιωτική διαδικασία και φυσικά θαυμάζουμε απίστευτα όσες κι όσους το έχουν καταφέρει.

Είναι πολύ σημαντικό να καταλάβουμε πως η ζωή του ηθοποιού δεν είναι μόνο φώτα, περιοδικά και χαρούμενες στιγμές. Είναι άνθρωποι με ιδιαίτερη ψυχική και πνευματική εμβάθυνση, καθώς προσπαθούν πολύ για να ταυτιστούν με τον κάθε ρόλο που πρόκειται να υποδυθούν κι οι συνθήκες εργασίας τους διαφέρουν τρομερά απ’ τα συνηθισμένα επαγγέλματα της καθημερινότητας.

Αν ερωτευτείς ηθοποιό και καταφέρεις να μπεις στον μαγικό του κόσμο, θα νιώσεις έντονες στιγμές και συναισθηματικές εμπειρίες που θα γεμίσουν τη βαλίτσα της ζωής σου, όμως το ταξίδι στο άγνωστο είναι σκοτεινό. Αν το θες πραγματικά, βούτα στα νερά ενός ωκεανού με απύθμενο βάθος, όμως το σωσίβιο σου είναι απαραίτητο για να βγεις ξανά στην επιφάνεια και να πάρεις ανάσα.

Συντάκτης: Μαρία Αθανασοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!