Ο έρωτας είναι το καλύτερο και το πιο απερίγραπτο συναίσθημα στον κόσμο. Κι αυτό επειδή προσφέρει ανεπανάληπτες στιγμές. Στη εποχή μας, ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει. Κάποιοι σταμάτησαν να πιστεύουν σ’ αυτόν και τον πολεμούν. Δεν καταλαβαίνουν πως είναι μια χαμένη μάχη, αφού είναι άτρωτος κι ανίκητος.

Πολλοί άνθρωποι έχουν γίνει πολύ προσεκτικοί στις ερωτικές τους σχέσεις. Η καχυποψία δημιουργεί ανασφάλειες με αποτέλεσμα να χάνει τη μαγεία του. Είναι απροετοίμαστοι μπροστά στη δύναμή του. Η εμπειρία της απόλαυσης του παραμένει ακατέργαστη μη γνωρίζοντας τι μπορεί να τους χαρίσει. Προσαρμόζουν τα συναισθήματά τους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη πως είναι να αφήνεσαι ολοκληρωτικά στον πόθο και το πάθος.

Τρέφονται με την ηδονή της σαρκικής απόλαυσης, κυρίως. Δεν τολμουν να του παραδοθούν απόλυτα κι οι λόγοι είναι αρκετοί. Ο φόβος της απόρριψης, η χαμηλή αυτοπεποίθηση, η επίπλαστη προστασία της μοναξιάς κι η αδυναμία να πιστέψουν ότι υπάρχουν κι αυτοί που είναι πρόθυμοι να αγαπήσουν πραγματικά. Που δεν τρομάζουν στην ιδέα της δέσμευσης.

Η κυριότερη δικαιολογία, όμως, είναι έχουν πληγωθεί αρκετές φορές από τις προηγούμενες σχέσεις τους κι ενώ πιστεύουν στην ακαταμάχητη έλξη του έρωτα έχουν παραιτηθεί . Έχεις όλο το δικαίωμα να μην εμπιστεύεσαι πλήρως κάποιον, αλλά αν εξακολουθείς να κρύβεσαι, τότε θα βλάψεις τον εαυτό σου και τους γύρω σου.

Εκεί έξω, ευτυχώς, υπάρχουν κι εκείνοι που είναι πρόθυμοι να απολαύσουν κάθε στιγμή του. Γνωρίζουν πως η διαδρομή είναι δύσκολη. Δεν τους φοβίζει και θα θυσιάσουν οτιδήποτε χρειαστεί ώστε να πραγματοποιήσουν αυτό το υπέροχο ταξίδι. Ένα ήρεμο κι ασφαλές λιμάνι τους εξιτάρει. Έμαθαν να μη σκορπίζονται σε ατελέσφορες καταστάσεις.

Δεν τα παρατάνε ποτέ και διαθέτουν υπομονή, επιμονή και θέληση. Έχουν τη βεβαιότητα ότι η αγάπη δεν ξεθωριάζει στο πέρασμά του χρόνου. Τα χέρια τους, θα σε αγκαλιάσουν και θα ξέρεις ότι έχεις κάπου ν’ ακουμπήσεις την ύπαρξή σου . Αγωνίζονται για το σήμερα και για το αύριο. Επουλώνουν τις πληγές σου μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο που σε κάνει να αισθάνεσαι υπέροχα. Λατρεύουν την αποκλειστικότητα δίχως να πνίγουν τον άνθρωπό τους. Οι προθέσεις τους είναι αγνές κι αυθεντικές. Θα είναι εκεί για να γιορτάσουν τις επιτυχίες σου όπως και να βρουν λύση για τις σκοτεινές σου μέρες και νύχτες.

Η δέσμευση σημαίνει μια ζωή αφοσιωμένη στην καλοσύνη και την αλήθεια. Όπου ο έρωτας κι η ελευθέρια γίνονται οι καλύτεροι φίλοι κι όχι εχθροί. Δεν είναι το τέλος, είναι η αρχή. Γι’ αυτό, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα πεις ότι κάτι τέτοιο δεν υφίσταται, ψάξε βαθιά μέσα σου και κοίταξε τι πραγματικά ψάχνεις.

Όταν δεν κάνεις σαφείς τις προθέσεις σου, δεν μπορείς να ρίχνεις το φταίξιμό σε κανέναν πάρα μόνο στον εαυτό σου. Εάν αρνείσαι να είσαι ειλικρινής για το τι ζητάς, δεν μπορείς να κατηγορήσεις κανέναν ότι δε σου δίνει αυτό που θέλεις. Είναι πολύ απλό, για να γίνεται περίπλοκο. Η πραγματικότητα δεν υπάρχει για να ξεγελάει, αλλά να σε οδηγεί στο σωστό δρόμο. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι δε ζητάς κάποιον που ενδιαφέρεται για να σε κρατήσει μόνο για μια νύχτα. Δεν είναι ντροπή να λες ότι χρειάζεσαι μια σοβαρή σχέση.  Ούτε ότι ζεις στο συννεφάκι σου όταν έχεις ανάγκη κάτι πιο ασφαλές κι ουσιαστικό.

Είναι απόλυτα σεβαστό εάν η επιλογή σου είναι απλά να περνάς καλά χωρίς να ζητάς το κάτι παραπάνω. Αυτό δε σημαίνει, ωστόσο, ότι πρέπει να κατακρίνεις αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη από σένα. Κάποιοι ζουν, για να απολαμβάνουν την αυθεντική πλευρά της αγάπης που χτίζεται πάνω στο «μαζί» κι όχι στο «εγώ».

Υπάρχουν κι είναι εύκολο να τους βρεις.

 

Συντάκτης: Δημήτρης Μπότης
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Κεχαγιά