Ολόκληρο το Σαββατοκύριακο με βρήκε πιασμένη και διπλωμένη στα δύο, επειδή είχα τη φαεινή ιδέα να πάω γυμναστήριο. Έτσι, αφού η προσπάθειά μου έπεσε στο κενό, σκεφτόμουν εναλλακτικούς τρόπους για να καταφέρω να φορέσω αυτό το μαγιό που έχω βάλει στο μάτι.

Η γιόγκα είναι το πρώτο που σκέφτηκα, αλλά η στάση του λωτού μαζί με το μπλε χρώμα της ασφυξίας δε με πολυκολακεύουν. Θα ξεκινούσα ένα άθλημα, αλλά δεν αντέχω τους προπονητές που ουρλιάζουν σαν τον Χίο πάνω από το κεφάλι σου. Εκεί που είχα απελπιστεί βρήκα τη λύση. Ένα party. Όχι, δεν είναι καθόλου άσχετο με το θέμα, γιατί περιλαμβάνει μαξιλαροπόλεμο.

Ο μαξιλαροπόλεμος εκτός από παιχνίδι είναι και γυμναστική και μάλιστα πολύ καλή. Γιατί γυμνάζεις ταυτόχρονα όλο το σώμα σου, χωρίς να αγκομαχάς πάνω σε ελλειπτικά και στρώματα, ενώ γύρω σου βρίσκονται διάφοροι τύποι που αν τους τρυπήσεις με μια καρφίτσα θα αρχίσουν να αιωρούνται. Γυμνάζεις τα πόδια γιατί είναι σίγουρο ότι θα κυνηγιέσαι με τους συμπαίκτες σου, αλλά και τα χέρια γιατί θα πρέπει να βάζεις δύναμη στα μαξιλαροχτυπήματα.

Εκτός από καλή άσκηση είναι και τρομερά βολική για όλους εμάς τους τεμπέληδες. Δε χρειάζεται να βγάλεις τις πυτζάμες σου και να ψάχνεις τα αθλητικά σου παπούτσια. Δε χρειάζεται καν να βγεις από το σπίτι. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να καλέσεις πέντε-έξι καλούς φίλους μαζί με τα πουπουλένια μαξιλάρια τους και να ψάξεις για την κατάλληλη μουσική.

Οι επιστήμονες τόσα χρόνια μας έχουν αποδείξει ότι το γέλιο συμβάλει τόσο στην ψυχική όσο και στη σωματική μας υγεία. Ήρθε λοιπόν η ώρα να τους ακούσουμε. Ο μαξιλαροπόλεμος είναι σίγουρο ότι θα μας προσφέρει στιγμές άπλετου γέλιου, αλλά κι εκτόνωσης. Εκτόνωση θα μου πείτε μας προσφέρουν όλα τα είδη γυμναστικής. Η πυγμαχία για παράδειγμα. Ασφαλώς κι όλα μας εκτονώνουν, αλλά ο μαξιλαροπόλεμος μας εκτονώνει μ’ ένα λιγότερο βίαιο και περισσότερο χαριτωμένο τρόπο. Γιατί όσο να πεις είναι καλύτερο να σου έρχεται στα μούτρα ένα μαξιλάρι παρά μια μπουνιά.

Extra bonus είναι ο ερωτισμός που έχει ο μαξιλαροπόλεμος. Κάτι ξέρουν οι βετεράνοι του Χόλιγουντ που μας έχουν πείσει ότι στις κοριτσίστικες βραδιές οι κοπέλες κυνηγιούνται με τα μαξιλάρια τους. Αν και υπερβάλλουν (πιο πιθανό είναι να τρώνε πίτσες) έχουν δίκιο ως προς τον ερωτισμό. Λίγο η πουπουλένια πάλη που φέρνει τα σώματα πιο κοντά, λίγο το οικείο περιβάλλον που δεν είναι άλλο από την κρεβατοκάμαρα κυριαρχεί ο ερωτισμός.

Είναι παρόμοιο με το σκοτεινό δωμάτιο που παίζαμε μικροί. Όπως εκεί συνειδητοποιούσαμε στα σκοτάδια ότι κάποιος μας άρεσε, έτσι κι εδώ το συνειδητοποιούμε ανάμεσα σε φτερά και πούπουλα. Το σκηνικό και στις δύο περιπτώσεις προσφέρεται για να το εξομολογηθούμε. Αν το έχετε εξομολογηθεί, μπορείτε να το εντάξετε ένα βράδυ ή ένα πρωί στα προκαταρτικά. Η ποικιλία δεν έβλαψε ποτέ κανέναν!

Το μόνο κακό που έχει μια βραδιά μαξιλαροπόλεμου είναι τα διάσπαρτα πούπουλα που κάνουν το σπίτι να μοιάζει με κοτέτσι και η αγορά καινούργιων μαξιλαριών. Αλλά είναι ένα μικρό τίμημα μπροστά στα οφέλη που σου χαρίζει.

Υ.Γ: Για να μην ξεχνιόμαστε 2 Απριλίου ελάτε να ξεπουπουλιαστούμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά και στην πλατεία Τραφάλγκαρ του Λονδίνου για εσάς που σας αρέσουν τα ταξίδια!

Σχετικά facebook Events: Aθήνα, Θεσσαλονίκη, Λονδίνο. (κλικ επάνω)

 

Επιμέλεια Κειμένου Αγγελικής Κοτσόβολου: Σοφία Καλπαζίδου

 

Συντάκτης: Αγγελική Κοτσόβολου