Αν πιστεύαμε πως τα κάνουμε όλα σωστά και υπέροχα στο κρεβάτι, δεν είναι περίεργο γιατί να υπάρχουν εκατοντάδες εγχειρίδια χρήσης του; Θα μου πείτε πως ίσως είναι απλώς ένα βοήθημα να βελτιώσουμε τις τεχνικές, την ψυχολογία μας ή ακόμη και να ξεκινήσουμε από το μηδέν για να αποκτήσουμε διδακτορικό στον τομέα. Και τελικά τι έχει περισσότερο σημασία; Η τεχνική ή η ικανοποίησή μας;

Επειδή λοιπόν όπως λέει και το γνωστό άσμα «άνθρωποι είμαστε και σφάλματα κάνουμε» θα αναλύσουμε παρακάτω μερικά από τα σφάλματα που κάνουμε αλλά δεν μπορούμε να τα καταλάβουμε. Έτσι μάθαμε ή μας μάθανε ή αρχικά έτσι ξεκινήσαμε, θεωρώντας πως πράττουμε σωστά και συνεχίζουμε. Και ποιος ξέρει, ίσως μέχρι το τέλος του άρθρου να έχουμε μπει στο «σωστό δρόμο», έχοντας απενοχοποιήσει τα περισσότερα. Άλλωστε, αν η επαφή με τον σύντροφο μας μοιάζει με βαρετή, άχρωμη και «ταλαίπωρη» διαδικασία, τότε μάλλον κάτι κάνουμε λάθος.

 

1. Δεν αφήνουμε να μαντεύουν

Όσες φορές έχω ακούσει τη φράση «δεν μπορεί να καταλάβει τι θέλω» αλήθεια θέλω να ουρλιάξω. Σύντροφο έχουμε όχι την Πυθία, ούτε τον μάντη Κάλχα. Πώς είναι δυνατόν να περιμένουμε να μαντέψουν τις δικές μας ερωτικές ανάγκες κι απαιτήσεις αν εμείς οι ίδιοι δεν κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Αν περιμένουμε λοιπόν να ξέρουν και τι θέλουμε χωρίς να βάλουμε λίγο το χεράκι μας ή στην καλύτερη ν’ ανοίξουμε το στόμα μας και να το ομολογήσουμε, μάλλον θα χρειαστεί ή να περιμένουμε αρκετά ή στην καλύτερη να συμβιβαστούμε με τα απολύτως απαραίτητα. Κάνοντας το σωστό με το να κρατάμε σιγή ιχθύος, τότε θα πρέπει να κάνουμε «λάθος» και ν’ αρχίσουμε να ομολογούμε.

 

All About Sex | eBook


€2,50

-----

 

2. Δεν παρεξηγούμαστε αν τολμάμε

Ποιος είπε πως αν τολμήσουμε θα το μάθει όλος ο κόσμος. Μπορεί και να ντρεπόμαστε και να είναι και λίγο φυσιολογικό αλλά μαθαίνουμε να λέμε όσα μας αρέσουν κι όσα ενδόμυχα επιθυμούμε στο κρεβάτι. Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι που μας αρέσει ή αν θέλουμε να δοκιμάσουμε διαφορετικά από τα συνηθισμένα μέχρι τώρα, μεγάλοι άνθρωποι είμαστε το ζητάμε χωρίς ντροπές. Η ζωή είναι μικρή κι ειδικά στο κρεβάτι οτιδήποτε μας κάνει χαρούμενους κι είναι συνεναιτικό, είναι επιτρεπτό. Έτσι λοιπόν λάθος να σκεφτόμαστε πως αν τολμήσουμε θα εκτεθούμε.

 

3. Δεν προσποιούμαστε κορύφωση

Πόσο λάθος είναι να σκεφτόμαστε πως αν προσποιηθούμε οργασμό θα ικανοποιήσουμε τον σύντροφό μας, δε θα θίξουμε τον εγωισμό του και δε θα μπούμε σε διαδικασία ν’ απολογούμαστε. Το μόνο που θα καταφέρουμε αν κάνουμε το λάθος της προσποίησης θα είναι να στερήσουμε τον εαυτό μας από μια απόλαυση. Ίσως λοιπόν την επόμενη φορά που θα συμβεί κάτι ανάλογο ν’ αφήσουμε στην άκρη το «ήταν υπέροχο» και να ομολογήσουμε πως δε μας ικανοποίησε.

 

4. Το σεξ δεν ξεκινά από την κρεβατοκάμαρα

Έχουμε αποδεχθεί πράγματα και στερεότυπα στη ζωή μας που είναι λάθος εξ αρχής. Μάθαμε πως ερωτική επαφή σημαίνει κρεβατοκάμαρα, κατάλληλη ώρα η προ του ύπνου ή στην καλύτερη αν είμαστε τυχεροί κι ένα πρωινό Σαββατοκύριακου. Μα στην ουσία είναι επιθυμία και διάθεση. Κι αν προκύψει, δεν έχει τόπο και χρόνο. Ανοίγουμε τους δρόμους προς αυτό και διασκεδάζουμε αν μας δοθεί η ευκαιρία με όπλο τη φαντασία μας.

 

5. Δεν κάνουμε συγκρίσεις

Δεν υπάρχει χειρότερο λάθος από το να συγκρίνουμε τους συντρόφους μας με πρώην εραστές. Πρωτίστως δε σεβόμαστε τη σχέση μας κι επίσης δε θα βοηθήσει κανέναν αυτή η σύγκριση. Φανταστείτε απλώς τον εαυτό σας, αν κάτι ανάλογο έπραττε ο σύντροφός σας. Θα φρικάρατε και θα είχατε κι όλα τα δίκια. Και στην τελική αν «οι πρώην δε θα έκαναν ποτέ αυτό», μπορεί να έκαναν κάτι χειρότερο γι’ αυτό και γίνανε πρώην.

 

6. Δε χρησιμοποιούμε την ερωτική επαφή για να σώσουμε τη σχέση

Δεν είναι το μέσο που θα χρησιμοποιήσουμε για να κουκουλώσουμε τα προβλήματα μιας σχέσης, δεν είναι τρόπος επιβολής ελέγχου στον σύντροφό μας και δεν είναι και τιμωρία αν τους το στερήσουμε. Πόσο λάθος να χρησιμοποιούμε το σώμα μας σαν μέσο για να πετύχουμε κάτι που θέλουμε. Θα πρέπει να ξέρουμε πως η επαφή είναι το στοιχείο εκείνο που προσφέρει ιδιαίτερη επικοινωνία κι ιδιαίτερη απόλαυση και για τους δύο.

 

7. Το πόσο ερωτικοί είμαστε δεν είναι θέμα του καθρέφτη

Αυτό δε σημαίνει πως δεν προσέχουμε τον εαυτό μας αλλά είναι λάθος να πιστεύουμε πως η εμφάνισή μας καθορίζει την ερωτικότητά μας. Και όσο και να προσπαθούμε να δείξουμε πως δεν το σκεφτόμαστε, είμαστε ικανοί να μας χαλάσουν τη διάθεση και να μας επηρεάσουν οι ανασφάλειές μας. Το καλό κρεβάτι δεν είναι «αγγίζω την τελειότητα». Είναι απολαμβάνω τη στιγμή με τον άνθρωπό μου. Οπότε ποιος νοιάζεται;

 

8. Δεν είναι ντροπή να θέλουμε να το κάνουμε

Δεν υπάρχει κανόνας, ούτε φύλο στην ανάγκη για ερωτική επαφή. Είναι επιθυμία; Το δείχνουμε, το λέμε, το εκφράζουμε. Άλλωστε μπορεί και ο σύντροφός μας ενδόμυχα να το περιμένει. Μην το σκέφτεστε!

 

9. Δεν προσποιούμαστε πως μας αρέσει

Αν πιστεύουμε πως με το να προσποιηθούμε ότι μας αρέσει κάτι  ενώ δε συμβαίνει κι όλο αυτό γίνεται για να μη μας κακοχαρακτηρίσουν, τότε κάνουμε ένα μεγάλο λάθος. Πρωτίστως στον εαυτό μας γιατί προσποιούμαστε κάτι που δε μας αρέσει, δε μας ικανοποιεί και μας κάνει να νιώθουμε άβολα. Το πόσο καλά περνάμε οι ίδιοι, είναι αυτό που έχει σημασία για να πετύχουμε ένα πολύ καλό «μαζί».

 

10. Δεν είναι κακό να μαθαίνουμε από τις στραβές

Αν νομίζουμε πως τα κάνουμε όλα σωστά δεν αφήνουμε περιθώρια βελτίωσης. Όχι ως ζευγάρι αλλά περισσότερο για τη δική μας βελτίωση. Αν κάνουμε το θεωρητικά σωστό, ενώ κατά βάθος πιστεύουμε πως ίσως και να μην είναι, το επαναδιαπραγματευόμαστε. Τολμάμε να ρισκάρουμε. Ο φόβος μας τραβάει πίσω, έλεγε η σοφή γιαγιά μου.

 

Σκεφτείτε πως η ζωή μας είναι πολύ μικρή για κακό καφέ και κρεβάτι. Τι κι αν κρατάει λίγα λεπτά, είναι τα υπέροχα λεπτά μπροστά στην αιωνιότητα που δε θα τα αλλάζαμε με τίποτα. Ας φροντίσουμε για όλα αυτά που μέχρι τώρα πιστεύαμε πως ίσως κάναμε σωστά, αλλά δεν ήταν έτσι, να μην τα επαναλάβουμε. Ακόμη κι αν δεν το κάνετε αμέσως, ή δεν πειστήκατε και επιμένετε, πείτε απλώς πως θα δοκιμάσετε μερικά υπέροχα «λάθη».  Μπορεί και να σας αρέσουν!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου