Υπόθεση οne night stand. Μια απλή διαδικασία μεταξύ δυο ανθρώπων που θέλουν να κάνουν πολύ σ$ξ, καλό σ$ξ, με ημερομηνία λήξης και χωρίς ταμπού -γιατί θέλουμε να πιστεύουμε πως ο όρος ήδη έχει απενεχοποιηθεί στο μυαλό όλων μας. Ευτυχώς δηλαδή γιατί παλαιότερα είχαμε και κάποιον ενδοιασμό με τη λέξη «ξεπέτα», καθώς έτσι το ονοματίζαμε. Σε καμία περίπτωση δεν είμαστε αντίθετοι στον έρωτα, δεν είμαστε κατά του love story αλλά αν δεν υπάρχει κάτι από τα παραπάνω, γιατί να μην υπάρξει ένα οne night stand;

Εκείνο που πρέπει να κατανοήσουμε πέρα από το προφανές είναι πως μετά από ένα τέτοιο βράδυ δεν ξυπνάμε και ψάχνουμε τηλέφωνα ή δε μετακομίζουμε σ’ άλλο σπίτι, ή στη χειρότερη δεν αποζητάμε αγάπες και πιέζουμε για σχέση. Τα πράγματα πάνε ως εξής: «Θέλεις να κάνουμε σ$ξ;», «Ναι, θέλω». Ολοκληρώνουμε με τρέλα, κάνουμε ντουζάκι, επιλέγουμε πλευρά να κοιμηθούμε και την επόμενη μέρα πριν φύγουμε λέμε «ευχαριστώ, ήταν υπέροχο».

Να λοιπόν μερικά ωραία tips για να έχουμε κατά νου αλλά και να περάσουμε καλά:

 

1. Ενημερώστε για να νιώθετε ασφαλής

Δε ζητάμε βιογραφικό κατά τη γνωριμία και φυσικά δεν ξέρουμε τίποτα για τον άλλον. Αν και καλό θα ήταν τουλάχιστον ένα όνομα να το γνωρίζαμε. Επειδή δε γνωρίζουμε πού θα καταλήξουμε, καλό θα ήταν όταν αυτό γίνει να στείλουμε ένα μήνυμα σε κάποιο γνωστό μας πρόσωπο για την τοποθεσία. Θα νιώσουμε περισσότερη ασφάλεια σίγουρα και θα είμαστε απόλυτα χαλαροί. Δεν έχει φύλο η κίνηση αυτή.

 

2. Πάρτε προφυλάξεις

Δε θα ρισκάρουμε την υγεία μας για ένα βράδυ. Περνάμε όσο καλά θέλουμε αλλά με ασφάλεια. Χρησιμοποιούμε προφυλακτικό το οποίο δεν περιμένουμε να υπάρχει από τους άλλους. Όταν αποφασίζουμε για τις επιλογές μας φροντίζουμε οι ίδιοι για αυτές.

 

3. Δείτε το ως μια φαντασίωση ή ως έναν πειραματισμό

Τι κάνουμε; Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις ερωτικές μας ανάγκες. Έτσι το βλέπουμε και το απολαμβάνουμε. Παίζουμε με τις σκέψεις μας για μια διαφορετική στάση που θέλαμε να δοκιμάσουμε, πειραματιζόμαστε με λεξιλόγιο που ήταν έξω «από τα νερά μας», τελειοποιούμε στάσεις που μας δυσκόλευαν. Κι όλα αυτά γιατί ότι κάνουμε είναι απενεχοποιημένο, άρα ελεύθερο.

 

4. Δεν κάνουμε οne night stand μεθυσμένοι

Όχι δε θα μας χαλαρώσει το ποτό στην απόφασή μας να το τολμήσουμε. Ίσως μ’ ένα δυο ποτά κερδίσουμε την άνεση του θάρρους και είναι πολύ φυσιολογικό να χαλαρώσουν λίγο οι αντιστάσεις αλλά από το να γίνουμε Ορέστης Μακρής ή να πάρουμε μια απόφαση που θα μετανιώσουμε, καλύτερα να μείνουμε νηφάλιοι όταν σχεδιάζουμε ν’ έχουμε επαφή. Και για να τα λέμε σωστά βασικά, δεν πάμε στο κρεβάτι με ανθρώπους που έχουν πιει, η ευθύνη τους είναι δική μας.

 

5. Δεν ανοίγουμε σοβαρή κουβέντα

Δε μας ενδιαφέρει να μας πει την άποψη του ο άλλος για την οικονομική κρίση στη χώρα ούτε τα ποσοστά των επικείμενων εκλογών. Επίσης δε μας νοιάζει η κατάσταση του άλλου. Δεχόμαστε ότι βλέπουμε εκείνη τη στιγμή. Πατάμε σε ασφαλή μονοπάτια και μιλάμε για ανάλαφρα θέματα «μ’ αρέσει το σπίτι σου», «όμορφο το bar που ήμασταν» κ.λπ.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

6. Δεν ξεκαθαρίζουμε τι κάνουμε

Είναι προφανές τι κάνουμε και πως αυτό που κάνουμε είναι για ένα βράδυ ή για μια φορά. Καλό θα ήταν να μη δηλώσουμε ούτε από πριν αλλά ούτε και αμέσως μετά πως θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε τη διάρκειά του. Μεγάλοι άνθρωποι είμαστε, ό,τι δε λέγεται, εννοείται. Επίσης δε χρησιμοποιούμε τη χαζή ατάκα «εγώ δε θέλω σχέση». Αν θυμάμαι καλά μόλις τους γνωρίσαμε, δεν τους ξέραμε και από χθες.

 

7. Αφήστε τους πρώην στον κόσμο τους

Μπορεί να περάσουμε υπέροχα αλλά μετά από την ολοκλήρωση να σκεφτούμε πως δε θέλουμε να μείνει ο άλλος σπίτι μας σκεπτόμενοι πως θα μας θυμίζει τους πρώην έρωτές μας που κοιμόμασταν μαζί τους στο ίδιο κρεββάτι. Ας μην μπαίναμε σ’ αυτήν τη διαδικασία. Είναι άσχημο να κάνουμε τους άλλους να νιώθουν πως τους έχουμε χρησιμοποιήσει, έστω και για μία φορά. Και στην τελική αν δε θέλουμε να ζήσουμε αυτήν την ανάμνηση, ας μείνουμε ξύπνιοι κάνοντας ολονύχτιο σ$ξ.

 

8. Φεύγουμε όπως ήρθαμε

Δεν ξεχνάμε ούτε τα εσώρουχά μας, ούτε κανένα άλλο προσωπικό αντικείμενο. Κοινώς δεν αφήνουμε ίχνη. Εδώ λίγο διχαζόμαστε ειδικά αν περάσαμε καλά, μήπως κάπου πρέπει να αφήσουμε το τηλέφωνό μας. Αλλά καλό είναι να μην το κάνουμε. Όποιος θέλει ψάχνει και μας βρίσκει.

 

9. Αποχωρούμε με αξιοπρέπεια

Δεν είμαστε κλέφτες να το σκάμε μέσα στη νύχτα. Φεύγοντας λέμε ένα γεια. Είναι θέμα τρόπων ακόμα κι αν θέλουμε κλείνοντας την πόρτα πίσω μας να βαρέσουμε το κεφάλι μας στον τοίχο. Επίσης αν είμαστε στον δικό μας χώρο και θέλουμε να δηλώσουμε πως ήρθε η ώρα να φύγει, δεν το κάνουμε πετώντας τα ρούχα έξω, το εκφράζουμε με ευγένεια.

 

10. Καμία ενοχή

Ξέρουμε τι θέλουμε. Ξέρουμε τι πάμε να κάνουμε και πώς θέλουμε να το κάνουμε. Ξέρουμε τους όρους. Δε νιώθουμε καμία ενοχή. Λειτουργούμε χωρίς άλλη σκέψη.

Το οne night stand δε χρειάζεται δεύτερη σκέψη. Μπορεί να πάει τόσο καλά που να μας γεμίσει αυτοπεποίθηση. Το σημαντικό είναι να μην το μετανιώσουμε. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι όρεξη και προφυλακτικό. Όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν μόνα τους.

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου