Το σ3ξ είναι η βάση σε ένα ερωτικό μπερδεγουέι, όσο κι αν κάποιοι επιμένουν να μας πείσουν για το αντίθετο. Ο ουσιαστικός παράγοντας διαφοροποίησης από οποιαδήποτε άλλη μορφή σχέσης, αλλιώς μιλάμε για αδελφοποίηση ή απλώς για ένα friend zone. Συνδέοντας λοιπόν το σεβασμό με το σ3ξ, σίγουρα δεν υπονοούμε μια ξενέρωτη comme il faut κατάσταση που ίσως κάποιοι συνειρμικά πιστέψουν. Αλλά, ασχολούμαστε με δυο έννοιες που υπάρχουν στο υποσυνείδητο όλων μας, ξεκινώντας μια ερωτική σχέση.

Κι όσο και να μη βρίσκουμε εύκολα σύνδεση μεταξύ των δυο, η ένδειξη σεβασμού έρχεται να απογειώσει την ερωτική μας επαφή αφού μεγάλο ποσοστό παραδέχεται πόσο καλύτερα νιώθει και το απολαμβάνει. Και δεν εννοούμε φυσικά να ακολουθήσουμε στο κρεβάτι μας ένα ακόμη savoir vivre. Είναι σίγουρο ότι μιλάμε για κάτι πιο ουσιαστικό, αφού όταν εισπράττουμε αμοιβαίο σεβασμό με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη σ3ξουαλική επαφή, το ζευγάρι απελευθερώνεται με extra ευκολία και μπορεί να φτάσει στο ζενίθ της απόλαυσης. Ρίχνοντας, λοιπόν, μια ματιά από την κλειδαρότρυπα των σχέσεων, μεταφέρουμε την αίσθησή μας για το τι πραγματικά θα έπρεπε να συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα των ζευγαριών.

 

1) Τα ευκόλως εννοούμενα δεν παραλείπονται

Όταν υπολογίζουμε και νοιαζόμαστε για τον σύντροφό μας δεν εγκαταλείπουμε το σ3ξ για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Καθιερώνουμε μια συχνότητα που φυσικά πάει αγκαζέ με την επιθυμία. Αλλιώς μιλάμε για αποστασιοποίηση και σταδιακό ξενέρωμα. Παιδιά κάντε σ3ξ. Μην αφήνετε το άθλημα γιατί σας βλέπω quarteto με τους γκόμενούς σας για ποτάρες. True story.

 

2) Φροντίζετε τον εαυτό σας με ό,τι αυτό συνεπάγεται

Ελκυστικά εσώρουχα, περιποιημένη εμφάνιση, υγιεινή στα πιο ιδιαίτερα σημεία αλλά και γενικά, καθαριότητα, ένα ωραίο άρωμα, όχι υπερβολές να μην μπορείς να αναπνεύσεις. Προς θεού. Η φυσική μυρωδιά του άλλου είναι ό,τι πιο σέξι και τα υπόλοιπα είναι απλώς χημεία, με τις ενώσεις να κάνουν δουλίτσα, όσο πιο πολύ αφήνουμε τους εαυτούς μας ελεύθερους να το απολαύσουν.

 

3) Ενδιαφέρον για από κοινού ευχαρίστηση

Το σ3ξ είναι παιχνίδι αισθήσεων κι εγκεφάλου, για δυο (κατα βάση). Όσοι λοιπόν συμμετέχουν πρέπει να το απολαμβάνουν και ταυτόχρονα να επιδιώκουν και την κορύφωση του παρτενέρ τους. Ο οργ@σμός δεν έρχεται έτσι απλά. Σε μια σχέση έχεις το αβαντάζ να μάθεις τα κουμπιά του άλλου και να απογειώνεστε μαζί.

 

4) Μέτρα προφύλαξης

Όταν σέβεσαι, προστατεύεις. Δεν κρίνουμε κανέναν. Είμαστε, όμως, μεγάλα παιδιά. Είτε μιλάμε για κάτι πιο εφήμερο είτε μεγαλύτερης διαρκείας, συζητάμε από κοινού αν θέλουμε να κάνουμε χρήση τέτοιων μεθόδων αποφεύγοντας έτσι από Σ.Μ.Ν. μέχρι μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη.

 

5) Κλείνουμε το κινητό μας η οτιδήποτε μπορεί να μας χαλάσει την ατμόσφαιρα

Όσο και να ζούμε την εποχή της τεχνολογίας και των social, όλο αυτό μας αποσυντονίζει. Χάνουμε τη στιγμή, που έχοντας τόσο άγχος, ξεχνάμε εντελώς να ζήσουμε. Τα υπόλοιπα μπορούν να περιμένουν. Κάντε focus στο εδώ και τώρα.

 

6) Πριν φτάσουμε στο κρεβάτι έχουμε συζητήσει ανοιχτά τι μας αρέσει

Για τις φαντασιώσεις μας, για το μέχρι πού είμαστε διατεθειμένοι να πειραματιστούμε και τα red flags που μπορεί να έχουμε. Μετά την επαφή μπορούμε να αναλύουμε τι μας ενθουσίασε. Γιατί ακόμα και ζευγάρια που είναι σε μακροχρόνιες σχέσεις μπορεί να έχουν ταμπού να εκφράσουν τα θέλω τους. Τα γούστα, όμως, είναι υποκειμενικά κι αν θες να δεις πόσο πραγματικά ταιριάζεις και να φτάσεις στη μέγιστη απόλαυση, πρέπει  να παίζεις με ανοιχτά χαρτιά.

 

7) After s3x concept

Δε χωριζόμαστε κατευθείαν, αντιθέτως χαρίζουμε μια αγκαλιά κι αν υπάρχει χρόνος κοιμόμαστε μαζί γυμνοί κρατώντας ο ένας τη μυρωδιά του άλλου πάνω του.

 

8) Έχουμε έντονο eye contact με το παρτενέρ μας

Αγγιζόμαστε έντονα. Δεν επικεντρωνόμαστε μόνο στην πράξη αλλά σε όλη τη στιγμή. Το ζούμε στο 100%. Είμαστε εκεί ψυχή τε και σώματι χωρίς να τρέχει αλλού ο λογισμός μας. Ούτε σε τρίτους.

 

9) Αχ αυτό το φιλί

Ενώνει πιο πολύ από το κορμί γι’ αυτό εμείς το δίνουμε με πάθος. Και κάνουμε τη διαφορά. Ακόμη και σε ζευγάρια χρόνων, μπορεί να το δεις χλιαρό ή ξεχασμένο. Οπότε, κάνε τη διαφορά και φίλα το ταίρι σου και δείξε ποσό το γουστάρεις. Δημιούργησε την απόλυτη οικειότητα και την πιο απελευθερωμένη επαφή, αφού αφήνεσαι στην άλλον ολοκληρωτικά. Πες το σιωπηλό σου «Ευχαριστώ» μετά από ένα έντονο λαχάνιασμα.

 

10) Το παν είναι η ατμόσφαιρα

Όλα τα παραπάνω προϋποθέτουν μια όμορφη, αισθησιακή ατμόσφαιρα που έρχονται μέσα από μουσικές που σε ταξιδεύουν. Μικρές λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά και δίνουν extra bonus στην ερωτική σου ζωή. Και φυσικά κρυστάλλους ροζ χαλαζία στο νοτιοδυτικό τμήμα της κρεβατοκάμαρας, για επιπλέον ενίσχυση της ερωτογενούς ζώνης σου.

Μια ευγενική υπενθύμιση: Ας μην παραλείπουμε τα προκαταρκτικά, είναι στα SOS. Σίγουρα η έξαψη της στιγμής είναι έντονη αλλά η απόλαυση γίνεται μεγαλύτερη δίνοντας αυτό το πολυπόθητο περιθώριο στην έναρξη. Γιατί ο τρόπος που επιδιώκουμε να συνδεθούμε, καθορίζει πρωτίστως εμάς τους ίδιους κι είναι δείκτης του πόσο σεβόμαστε τον εαυτό μας. Σε μια οποιαδήποτε μορφή ερωτικής σχέσης, πρέπει να μένουμε σ3ξουαλικά ικανοποιημένοι και να νιώθουμε ελεύθεροι να εκφράσουμε ακόμα και τις πιο κρυφές μας σκέψεις.

Συντάκτης: Αλέξια Κ.
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου