Πολλές γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης αποφεύγουν το σ3ξ, καθώς όπως είναι αναμενόμενο, τα πράγματα δεν είναι και πολύ βολικά, ευέλικτα και εύκολα όπως πριν. Υπάρχουν πόνοι, υπάρχει πρήξιμο σε όλο το σώμα και μια κοιλιά να εμποδίζει κάθε κίνηση. Εγκυμοσύνη όμως δε σημαίνει και αποχή, ούτε είναι απαγορευμένο από τους ειδικούς το καλό κρεβάτι εκείνους τους μήνες- εκτός εξαιρέσεων όπου υπάρχει σοβαρό θέμα και εντολή γιατρού, εννοείται.

Εμείς λοιπόν μαζέψαμε τις 5 πιο κατάλληλες στάσεις για σ3ξ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και σας τις παρουσιάζουμε:

1. Στο πλάι

Και οι δυο παρτενέρ ξαπλώνουν στο πλάι και εκείνος που διεισδ@ει βρίσκεται πίσω από την εγκυμονούσα. Η στάση αυτή είναι ξεκούραστη και δε χρειάζεται έντονες και απότομες κινήσεις ή μεγάλη ευελιξία και αυτό είναι ό,τι πρέπει για εκείνη την περίοδο. Επιτρέπει τη διείσδ@ση κολπικ@ αλλά και πρwκτικ@. Με τη βοήθεια μερικών μαξιλαριών μπορείτε να βρείτε και την καλύτερη γωνία και θέση για να διευκολύνετε τη διείσδ@ση αλλά και για να είναι πιο άνετα η παρτενέρ.

 

2. Στην άκρη του κρεβατιού

Εδώ ο παρτενέρ που διεισδ@ει θα μπει σε λιγάκι κόπο, αλλά αξίζει. Ξαπλώνει λοιπόν η γυναίκα στο κρεβάτι με τα πόδια να εξέχουν στην άκρη του κρεβατιού και έπειτα τα σηκώνει ψηλά και ο παρτενέρ κάθεται γονατιστός μπροστά από το κρεβάτι. Βέβαια εδώ παίζει ρόλο και το ύψος του κρεβατιού και κατά πόσο είναι ρεαλιστικό να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς ο ένας να βρίσκεται στον ουρανό και ο άλλος στα τάρταρα. Αν υπάρχει θέληση όμως κάπως θα το καταφέρετε και η στάση αυτή υπόσχεται ηδονή κι απόλαυση και στους δυο.

 

3. Ξαπλωμένοι σχηματίζοντας γωνία

Ακούγεται περίπλοκο λες και θα πρέπει να κάνουμε σ3ξ με το μοιρογνωμόνιο, το ξέρουμε! Όμως τα πράγματα είναι πιο απλά. Λοιπόν, οι παρτενέρ ξαπλώνουν κοιτώντας ο ένας τον άλλον με μια μικρή απόσταση μεταξύ τους. Η γυναίκα τοποθετεί τα πόδια της ενωμένα πάνω στο ισχίο του παρτενέρ της, και με τη βοήθεια 1-2 μαξιλαριών βρίσκετε την κατάλληλη γωνία για τη διείσδ@ση. Ακόμη μια ξεκούραστη στάση λοιπόν και για τους δυο, που επίσης επιτρέπει την κ@λπική αλλά και πρwκτικ@ διείσδ@ση.

 

4. Η γυναίκα από πάνω

Πρόκειται για την γνωστή σε όλους στάση της «καβαλάρισσας», όπου η γυναίκα βρίσκεται πάνω από τον παρτενέρ ενώ εκείνος είναι ξαπλωμένος ανάσκελα, σχηματίζοντας μεταξύ τους μια ορθή γωνία. Ωστόσο, σε προχωρημένα στάδια εγκυμοσύνης ίσως η στάση αυτή να μην ενδείκνυται λόγω του όγκου της κοιλιακής χώρας της εγκύου, που μπορεί να της προκαλεί πόνο ή και δυσφορία λόγω της ίσως έντονης κίνησης. Παρόλα αυτά είναι χιλιοδοκιμασμένη και υπόσχεται πολλά

 

5. Στομ@τικό

Παιδιά, μην ξεχνιόμαστε! Και το στομ@τικό σ3ξ είναι και μάλιστα πολύ απολαυστικό και μπορεί να πραγματοποιηθεί κι από τους δυο παρτενέρ για να μη μείνει κανείς δυσαρεστημένος. Για την εγκυμονούσα μπορεί να γίνει και καθώς εκείνη είναι ξαπλωμένη στο πλάι ή κάθεται σε μια καρέκλα, εάν η θέση ανάσκελα της προκαλεί δυσφορία. Όλα θα τα βρείτε όμως αν υπάρχει παιχνιδιάρικη και σ3ξουλι@ρικη διάθεση.

 

Να σημειωθεί πως οι συμβουλές που δίνονται μέσω του παραπάνω άρθρου, δεν μπορούν να αντικαταστήσουν την γνώμη και τις οδηγίες ενός ειδικού. Αν νιώθετε πόνο κατά τη διάρκεια του σ3ξ, οποιαδήποτε ενόχληση ή δυσφορία σταματήστε αμέσως και συμβουλευτείτε τον γιατρό σας. Εννοείται πως στην περίπτωση ιατρικής οδηγίας για αποχή από την ερωτική συνεύρεση, ακολουθείται αυτά που σας έχουν δοθεί ως guidelines από τον ειδικό.