Φέτος αποφασίσατε με το αμόρε να περάσετε ένα τριημεράκι διακοπών κάνοντας camping, να έρθετε σε επαφή με τη φύση και μια πιο απελευθερωμένη εκδοχή του εαυτού σας. Ο συνδυασμός της χαλαρότητας, του ατελείωτου κολυμπιού με τα μαγιό (ή χωρίς) και της γενικής ελευθερίας αναπόφευκτα θα ξυπνήσει τις επιθυμίες σας και θα ανεβάσει την αδρεναλίνη. Μακριά από την άνεση του σπιτιού ή του κρεβατιού, θα πρέπει να είστε οργανωμένοι και ετοιμοπόλεμοι για τη μεγάλη στιγμή, χωρίς να γίνετε το θέμα συζήτησης της παραλίας και να γεμίσετε τα παιδικά μυαλά με εικόνες και ήχους που δεν είναι έτοιμα να αντιμετωπίσουν.

 

  • Επιλογή Τοποθεσίας

Αν επιλέξετε να κάνετε ελεύθερο camping, φροντίστε να βρείτε ένα σημείο που να είναι κάπως πιο απομονωμένο και μακριά από άλλες σκηνές. Αν πάλι προτιμήσετε το οργανωμένο, αποφύγετε σημεία κοντά σε κοινόχρηστους χώρους όπως τουαλέτες, ντους και εστιατόρια. Με αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλίσετε την ιδιωτικότητά σας και θα απολαύσετε την ερwτική σας διάθεση, καθώς κανένας (σχεδόν) δε βρίσκει τη διάθεση ακούγοντας άλλους να σουλατσάρουν δίπλα από τη σκηνή. Καλύτερα να βρείτε μια γωνιά ηρεμίας όπου τα μόνα σουλατσαρίσματα θα είναι τα δικά σας.

 

  • Επιλογή Σκηνής

Εφόσον σκοπεύετε να επιδοθείτε σε ερwτιάρικες δραστηριότητες επιλέξτε μία μεγαλύτερη σκηνή. Και θα έχετε περισσότερη άνεση και θα απαλλάξετε τους τριγύρω σας από τα ενοχλητικά «χρούτσου χρούτσου» από την επαφή του υφάσματος της σκηνής με τα σώματά σας. Πέρα από το ότι  δεν θα καρφωθείτε ανελέητα, καλό είναι να έχετε τον χώρο σας. Επίσης σημαντικό, όσο σκληροπυρηνικοί και να είστε στον ύπνο, μία μαλακή επιφάνεια, ένα στρώμα ή ένας υπνόσακος είναι εξίσου σημαντικοί για την άνεσή σας και τη μείωση θορύβων (όσο γίνεται). Γιατί, αλήθεια τώρα, κανείς δε θέλει να ξυπνήσει με την πλάτη πιασμένη και το κεφάλι γεμάτο από τις διαμαρτυρίες των διπλανών.

 

  • Επιλογή Ώρας

Μπορεί με το φως της ημέρας οι πιθανοί ήχοι να καλύπτονται από την κίνηση των υπόλοιπων campers και τη γενικότερη ζωντάνια που επικρατεί εκείνες τις ώρες, όμως περισσότερη ιδιωτικότητα θα έχετε το βράδυ, οπού οι περισσότεροι κοιμούνται. Βασικό τιπ σε αυτή την περίπτωση είναι να θυμηθείτε να σβήσετε οποιοδήποτε φως μέσα στη σκηνή, αλλιώς θα προσφέρετε ένα αξέχαστο θέαμα σκιών στους υπόλοιπους κατασκηνωτές.

 

  • Μείωση Θορύβων

Είπαμε, μεγαλύτερη σκηνή για άνεση και μείωση ήχων, αλλά τι θα κάνετε με τις φωνές και τα βογκητά σας; Σε αυτή την περίπτωση θα το παίξετε λίγο πιο αισθhσιακά και όλα αυτά τα τριγύρω θα τα κρατήσετε σε χαμηλούς τόνους. Ερwτόλογα, βογκητά και κραυγούλες όλα ψιθυριστά και στη χειρότερη άμα δεν μπορείτε να κρατηθείτε χώστε το κεφάλι σας σε ένα μαξιλάρι! Και θυμηθείτε, ένας χαμηλός τόνος φωνής μπορεί να είναι εξίσου ερeθιστικός, αν όχι περισσότερο.

 

  • Επιλογή Στάσης

Επιλέξτε στάσεις που απαιτούν λιγότερη κίνηση. Αφήστε τα ακροβατικά και την περίσσεια φαντασία για λίγο στην άκρη και προτιμήστε κάτι πιο σταθερό και διακριτικό, όπως το κλασικό κουτάλι ή άλλες θέσεις που δεν απαιτούν και έντονη κινησιολογία. Κανείς δε θέλει να γίνει το soundtrack του camping. Κρατήστε την εμπειρία σας όσο πιο ομαλή και γαλήνια γίνεται.

Η απόφαση να κάνετε σ3ξ στο camping μπορεί να προσθέσει μια δόση περιπέτειας και ενθουσιασμού στις διακοπές σας. Με λίγη προσοχή και κάποιες προετοιμασίες, μπορείτε να απολαύσετε τη στιγμή με απόλυτη διακριτικότητα και σεβασμό προς τους γύρω σας. Θυμηθείτε, το κλειδί είναι να βρείτε την ισορροπία μεταξύ άνεσης και ιδιωτικότητας, χωρίς να γίνετε το θέμα συζήτησης του camping. Στο κάτω κάτω, οι διακοπές είναι για να τις απολαμβάνουμε – και αυτό περιλαμβάνει κάθε πλευρά τους, ακόμα και αυτήν που χρειάζεται λίγο περισσότερη διακριτικότητα.

Συντάκτης: Αλίκη Γερακιανάκη
Επιμέλεια κειμένου: Αγγελική Θεοχαρίδη