Ως επί το πλείστον, το σπ3ρμα δεν είναι και το πιο γευστικό πράγμα κι αυτό είναι γεγονός. Η γεύση του σπ3ρματος  ωστόσο εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη διατροφή ενός άνδρα και τη ζωή που κάνει. Συνήθως, αν δεν φροντίζετε καλά τον εαυτό σας λοιπόν, το σπ3ρμα σας δε θα είναι και στα καλύτερά του επίσης. Αν ενδιαφέρεστε λοιπόν να το κάνετε πιο εύγευστο, πάμε να δούμε 6 τρόπους να το πετύχετε.

 

1. Βάλε στη ζωή σου τον χυμούλη

Αντί να το ρίχνεις σ’ αλκοόλ και καφέδες -θα μιλήσουμε μετά γι’ αυτή σου τη συνήθεια-, δοκίμασε μία φορά την ημέρα να πίνεις χυμό ανανά αναμειγμένο με χυμό κράνμπερι -χωρίς προσθήκη ζάχαρης. Όχι μόνο θα κάνεις το σπ3ρμα σου να έχει καλύτερη γεύση αλλά θα κάνεις μεγάλο καλό και στο ουροποιητικό σου σύστημα, αφού τα κράνμπερι αποτελούν «φάρμακο» γι’ αυτό.

 

2. Και πολύ-πολύ νερό

Να θυμάστε ότι το σπ3ρμα αποτελείται κυρίως από νερό, οπότε όσο περισσότερο νερό πίνετε, τόσο πιο αραιό θα είναι το φορτίο του κι άρα τόσο πιο ελαφριά η «έντονη» γεύση που έχει από φυσικού του. Το νερό φυσικά βοηθάει και στην καλή ενυδάτωση του οργανισμού και σε πολλά άλλα πράγματα που σχετίζονται με τη διάθεση και την ενέργεια του ατόμου στη σ3ξουαλική του ζωή.

 

3. Απέφυγε την καφεΐνη

Μπορεί να είναι καλή για ν’ ανοίξει το μάτι σου, αλλά πίστεψέ με θα κάνει το ταίρι σου να θέλει να ξεράσει. Το σπ3ρμα έχει ήδη μια ελαφρώς αλμυρή γεύση και η καφεΐνη είναι γνωστή για την πικρή γεύση που του δίνει. Φαντάσου τι γίνεται όταν μιλάμε για έναν συνδυασμό και των δύο μαζί. Κρίμα δεν είναι;

 

4. Απέφυγε τις πολύ «μυρωδάτες» τροφές

To σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα σπαράγγια κι όλα τα φαγητά με έντονη μυρωδιά, δίνουν μια πολύ άσχημη γεύση στο σπ3ρμα αλλά και μια δυσάρεστη οσμή. Καλό είναι λοιπόν αν σχεδιάζετε κάποιο ερωτικό ραντεβού, να μην πάτε για ένα «Γύρο, πατάτα, κρεμμύδι, τζατζίκι». Αφήστε για μετά την πράξη, να το χαρείτε και οι δύο.

 

5. Απέφυγε το αλκοόλ και τα τσιγάρα

Εκτός του ότι είναι επιζήμια για την υγεία σου, είναι και βλαβερά για τα υποψήφια παιδιά σου. Δε δίνουν προφανώς ωραία γεύση στο σπ3ρμα σου ενώ κάνουν δυσάρεστη και την αναπνοή σου. Ναι οκέι η συνήθεια είναι συνήθεια, αλλά κρατήσου λίγο κι άσε το τσιγαράκι και το χαλαρό ποτάκι για μετά.

 

6. Δοκίμασε να πάρεις συμπλήρωμα διατροφής για το σπ3ρμα σου (ναι υπάρχει)

Αν σκέφτεστε «Είναι αυτά τα συμπληρώματα για να κάνουν το σπ3ρμα μου να έχει καλύτερη γεύση;». Ναι, αυτό ακριβώς είναι. Τέτοιου είδους συμπληρώματα είναι «φορτωμένα» με διάφορα εκχυλίσματα φρούτων και λαχανικών που πρόκειται να βελτιώσουν την υφή και τη γεύση του σπ3ρματός σας. Ο ανανάς είναι ένα από τα κύρια συστατικά, το οποίο είναι απίστευτα χρήσιμο για τη μείωση της οξύτητας του σπ3ρματος και την αύξηση της γλυκύτητας.

Επιμέλεια κειμένου: Ζηνοβία Τσαρτσίδου