Η αγκαλιά είναι ένα από τα πιο ισχυρά μέσα που έχουμε για το φυσικό άγγιγμα. Ποτέ να μην υποτιμάτε μία καλή αγκαλιά και τα πολλά οφέλη που μπορεί να έχει για την ψυχική και σωματική μας υγεία. Αναφορικά με τις σχέσεις η αγκαλιά όχι μόνο φέρνει την υπέροχη συναισθηματική σύνδεση αλλά είναι και η αρχή για μια ποιοτική και με απόλυτη σύνδεση σ3ξουαλική επαφή. Ναι, η αγκαλιά όχι μόνο μπορεί να σας κάνει να νιώσετε ζεστά και χουχουλιάρικα με τον σύντροφό σας, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να οδηγήσει σε διασκεδαστικές στιγμές στην κρεβατοκάμαρα – και αυτά τα προνόμια είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Αυτή η σωματική επαφή μεταξύ των συντρόφων θα σας χαρίσει μία έκρηξη αγαλλίασης. Οι καλύτερες στάσεις αγκαλιάς μπορούν να χτίσουν εμπιστοσύνη και οικειότητα, όπως επίσης να δημιουργήσουν συναισθηματικό δέσιμο σε μια σχέση – ανεξάρτητα από το στάδιο της. Γιατί; Λοιπόν, για αρχή, το ίδιο το σωματικό άγγιγμα μπορεί να προωθήσει την οικειότητα, την υγιή προσκόλληση και τη σύνδεση, λέει η Sarah Hunter Murray, PhD, ερευνήτρια σ3ξ και θεραπεύτρια σχέσεων και συγγραφέας του Not Always in the Mood: The New Science of Men, S3x, and Relationships.

«Η αγκαλιά είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μορφές σωματικής επαφής, επειδή εμπλέκεσαι σε πλήρη επαφή του σώματος δέρμα με δέρμα», προσθέτει η Rachel Needle, PsyD, πιστοποιημένη σ3ξοθεραπεύτρια και ειδική σε θέματα οικειότητας. «Αυτό από μόνο του είναι πολύ ισχυρό στην ενίσχυση των συναισθηματικών δεσμών». Δεν τα λέμε εμείς, η επιστήμη τα λέει.

Αλλά μπορείτε επίσης να ευχαριστήσετε την ωκυτοκίνη για αυτή την ενέργεια που σας κάνει να νιώθετε καλά κατά τη διάρκεια μιας αγκαλιάς. Με το παρατσούκλι «ορμόνη της αγάπης», η ωκυτοκίνη «σχετίζεται με την εμπιστοσύνη, τη σ3ξουαλική διέγερση και την οικοδόμηση σχέσεων», εξηγεί η Rose Hartzell, PhD, LMFT, σ3ξοθεραπεύτρια και εκπαιδεύτρια στο San Diego S3xual Medicine. Αυτή η μικρή ορμόνη μπαίνει σε υπερδιέγερση όταν κάνεις σωματική επαφή με κάποιον, οπότε η αγκαλιά έχει τη δυνατότητα να απελευθερώσει πολλή από αυτήν.

Ίσως έχετε ήδη με το ταίρι σας μια αγαπημένη και κλασσική στάση αγκαλιάς ή ίσως έχετε διάθεση για νέες ιδέες. Όποια κι αν είναι η προτίμησή σας, εδώ είναι οι 6 καλύτερες θέσεις αγκαλιάς για να προωθήσετε την οικειότητα και τη σύνδεση στη σχέση σας.

 

1.Κεφάλι στο στήθος

Πώς να το κάνεις: «Ο ένας σύντροφος ξαπλώνει ανάσκελα και ο άλλος ακουμπάει το κεφάλι του στο στήθος του συντρόφου του, ιδανικά στην περιοχή της καρδιάς του», λέει η Needle. Το άτομο με το κεφάλι στο στήθος μπορεί στη συνέχεια να απλώσει ένα χέρι γύρω από τη μέση του συντρόφου του, το οποίο το άλλο άτομο μπορεί να τρίψει ή να κρατήσει με τρυφερότητα. «Είναι ωραίο να υπάρχει και κάποιο άλλο σημείο επαφής, είτε χαϊδεύοντας το χέρι που αγκαλιάζει είτε αγγίζοντας την πλάτη του συντρόφου σας με το άλλο ελεύθερο χέρι», προσθέτει.

Πλεονεκτήματα: Το άτομο μπορεί να έχει μια καλή σχέση με τον εαυτό του και με τον άλλον: Τι καλύτερο από το να χάνεσαι από τους καταπραϋντικούς, ρυθμικούς ήχους των χτύπων της καρδιάς κάποιου; «Αυτή η αγκαλιά μπορεί να είναι πραγματικά συνδετική και να σε φέρει στο εδώ και τώρα», λέει η Needle, προσθέτοντας ότι «μόνο και μόνο ακούγοντας τον χτύπο της καρδιάς τους και νιώθοντας κοντά τους, μπορεί να είναι μια υπενθύμιση του ρόλου του συντρόφου σας στη ζωή σας».

2. Π0πό με π0πό

Πώς να το κάνεις: Αυτή η θέση είναι αρκετά απλή: Οι σύντροφοι ξαπλώνουν πλάτη με πλάτη και μετακινούνται μέχρι τα οπiσθιά τους να ακουμπήσουν άνετα.

Πλεονεκτήματα: «Δίνει χώρο στους συντρόφους, αλλά εξακολουθεί να διατηρεί κάποιο είδος σύνδεσης», εξηγεί η Needle. Αυτή η θέση είναι επίσης ιδανική για τους υπναράδες και για όσους παθαίνουν εύκολα κλειστοφοβία κατά την αγκαλιά.

3. Το Ψάρι

Πώς να το κάνεις: Δύο σύντροφοι κάθονται σε ένα κρεβάτι ή καναπέ με τα σώματά τους ελαφρώς στραμμένα ο ένας προς τον άλλο. Το ένα άτομο κάθεται με τα δύο πόδια γειωμένα στο πάτωμα, ενώ το άλλο κρεμάει το πόδι του πάνω από τα πόδια του συντρόφου του. Αυτή η θέση μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ζεστή με τους συντρόφους να κρατούν τα χέρια τους, να ακουμπάνε τα πόδια τους ή με το ένα άτομο να ακουμπάει το κεφάλι του στο στήθος του συντρόφου του, λέει η Hartzell.

Πλεονεκτήματα: Επειδή τα κεφάλια των συντρόφων είναι πολύ κοντά, μπορούν «να εμπλακούν σε μια βαθιά συζήτηση και επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση για να κοιτάξουν τα μάτια και να φιληθούν βαθιά», εξηγεί.

4. Τιρμπουσόν

Πώς να το κάνεις: Οι σύντροφοι μπλέκουν τα πόδια τους για να σχηματίσουν ένα αυτοσχέδιο πρέτσελ, διατηρώντας παράλληλα το πάνω μισό του σώματός τους χωριστά, λέει η Needle.

Πλεονεκτήματα: Αν δεν είχατε την ευκαιρία να κάνετε κάτι τέτοιο, τότε θα πρέπει να το κάνετε: Η ομορφιά αυτής της στάσης είναι ότι «επιτρέπει στο ζευγάρι να αποφασίσει πόση επαφή θέλει να έχει», λέει. Αν και μπορεί στην αρχή να μοιάζει με παιχνίδι Twister, τα χέρια και των δύο συντρόφων είναι ελεύθερα να περιπλανηθούν. Αυτή η τοποθέτηση μπορεί να την αισθάνεστε άνετα χωροταξικά και να οδηγήσει σε άλλες πικάντικες δραστηριότητες, όπως το μασάζ ο ένας στον άλλον, το χαμούρεμα, ακόμα και το δ1εισδυτικό παιχνίδι, αν το επιθυμείτε.

5. Η κλασσική στάση της ταινίας 

Πώς να το κάνεις: Το ένα άτομο μπορεί να ακουμπήσει το κεφάλι του στο λαιμό του συντρόφου του, να ακουμπήσει ένα χέρι στην αγκαλιά του ή να κρατήσει το χέρι που έχει απλωθεί στον ώμο του.

Πλεονεκτήματα: Μια παλιά αλλά καλή στάση, αυτή η στάση είναι εξαιρετικά χαμηλών απαιτήσεων και «όχι υπερβολικά οικεία», εξηγεί η Hartzell, βέβαια ικανή να σου φέρει ανατριχίλες ειδικά κατά τα πρώτα στάδια μιας σχέσης.

6. Πρόσωπο με πρόσωπο

Πώς να το κάνεις: Το ένα άτομο αγκαλιάζει το πρόσωπο του συντρόφου του τοποθετώντας την παλάμη του στο μάγουλο του. Μπορείτε με το άλλο χέρι να χαϊδεύετε το σώμα του αγαπημένου σας προσώπου ή να έρθετε κοντά για ένα φιλί.

Πλεονεκτήματα: Όσοι αποζητούν τη ζεστασιά του συντρόφου τους στο κρεβάτι, θα την έχουν και πολλά άλλα με αυτή τη στάση. «Η επαφή δέρμα με δέρμα μπορεί να προκαλέσει βαθιά συναισθήματα, καθώς και να ανοίξει την πόρτα για ανοιχτό διάλογο, βλεμματική επαφή, αισθησ1ακά παιχνίδια ή να οδηγήσει στο σ3ξ.