Όταν πρωτοσυναντηθήκατε, το ταίρι σoυ μπορεί να φαινόταν εξαιρετικά αφοσιωμένο και να ενδιαφερόταν πολύ για να βεβαιωθεί ότι περνάς καλά στο κρεβάτι. Ίσως να σε περιέλουσε με προσοχή, δώρα, κολακείες κι υποσχέσεις για αληθινό ρομαντισμό, σε σημείο που σχεδόν ένιωσες πως κέρδισες κάνα λαχείο. Ωστόσο, καθώς περνούσε ο καιρός, άρχισες να παρατηρείς κάποιες επίμονες κόκκινες σημαίες στη συμπεριφορά του. Κι αν όχι, τις μαζέψαμε εμείς για σένα.

 

1. Το πάνε πολύ γρήγορα

Οι ναρκισσιστές συχνά θέλουν να κινηθούν πολύ γρήγορα και θυμώνουν όταν δεν το κάνεις μαζί τους. Όταν λες «όχι, όχι τώρα, όχι ακόμα», αυτό απειλεί την εύθραυστη προσωπικότητά τους και τον υπερδιογκωμένο εγωισμό τους. Η επιθυμία σου να προχωρήσετε με έναν ρυθμό που είναι υγιής, ασφαλής κι άνετος θα εκληφθεί ως μια μορφή απόρριψης και παρόλο που μπορεί να προσπαθούν να το κρύψουν, προσβάλλονται εύκολα καθώς και θυμώνουν όταν δε γίνεται το δικό τους. Ό,τι κι αν κάνεις, μην αγνοήσεις αυτή την κόκκινη σημαία.

 

2. Περιμένουν να είσαι τέλει@ στο κρεβάτι

Θα επικεντρωθεί στη σωματική απόδοση κατά τη διάρκεια του σ3ξ, χωρίς να ενδιαφέρεται καθόλου για συναισθηματική σύνδεση, πραγματική οικειότητα, ευαλωτότητα ή οποιαδήποτε πραγματική τρυφερότητα. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ο ναρκισσιστής θα περιμένει από τους συντρόφους του να είναι σωματικά κι αισθητικά τέλειοι, ακόμα κι όταν οι ίδιοι οι ναρκισσιστές απέχουν πολύ από το να είναι τέλειοι από αυτή την άποψη και θα έχουν ελάχιστη ανοχή σε οποιεσδήποτε ατέλειες στη σωματική εμφάνιση ή στην απόδοση για το θέμα αυτό.

 

3. Απολαμβάνουν την κυριαρχία και τον έλεγχο

Το θέμα είναι ότι, όταν πρόκειται για σ3ξ με έναν ναρκισσιστή, αυτός είναι ο αρχηγός. Δεν τους αρέσει απλώς να έχουν τον έλεγχο. Έχουν ανάγκη να έχουν τον έλεγχο και θα χρησιμοποιήσουν την προσποίηση της αγάπης και της σύνδεσης καθώς και το σ3ξ για να χειραγωγήσουν, να κυριαρχήσουν και να ελέγξουν τους άλλους. Είτε δίνοντας είτε στερώντας το σ3ξ, την προσοχή και τη στοργή προσπαθούν να κατασκευάσουν και να διατηρήσουν μια αίσθηση κυριαρχίας, δύναμης κι ελέγχου πάνω σου. Διασκεδαστικά πράγματα!

 

4. Στο μυαλό τους “‘εχουν δικαίωμα”

Οι ναρκισσιστές πιστεύουν πραγματικά ότι αξίζουν το σ3ξ σαν βραβείο κι έχουν το δικαίωμα να το απαιτούν όποτε θέλουν, ακόμα κι αν εσύ κοιμάσαι, εργάζεσαι ή είσαι απασχολημένος/η με κάτι άλλο, ακόμα και με κάτι εξαιρετικά σημαντικό. Ίσως έχεις μόλις γεννήσει ένα παιδί, έχεις υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση ή ίσως είσαι άρρωστος/η. Δεν έχει σημασία. Αν ο ναρκισσιστής το θέλει κι όσον αφορά εκείνον, το δικαιούται.

 

5. Παρουσιάζουν σημάδια εθισμού στο σ3ξ

Τώρα, ο εθισμός στο σεξ είναι ένα μεγάλο θέμα και προφανώς δεν είναι όλοι οι ναρκισσιστές εθισμένοι στο σ3ξ, αλλά πολλοί από αυτούς είναι. Είναι ένα θέμα που αξίζει ένα ολόκληρο δικό του άρθρο, ωστόσο αρκεί να πούμε ότι μερικά από τα κλασικά σημάδια εθισμού στο σ3ξ είναι, για παράδειγμα, η εμπλοκή σε σ3ξουλικές πράξεις με πολλούς συντρόφους. Με άλλα λόγια, η εξαπάτηση ή η επιθυμία να φέρεις κι άλλους στη δυναμική και την ιερότητα της σχέσης σου. Θα ελαχιστοποιήσουν και θα απορρίψουν τους προφανείς κινδύνους της ασύδοτης συμπεριφοράς, όπως για παράδειγμα την απιστία τους ή την εμμονή τους να βλέπουν π@ρνό, ενώ ταυτόχρονα θα έχουν όλο και λιγότερο ενδιαφέρον για εσένα.

 

6. Θα χρησιμοποιήσουν την αποχή για να σε τιμωρήσουν

Μαζί με τα συναισθηματικά ανώριμα και παράλογα ξεσπάσματα, όταν δε γίνεται το δικό τους ή δεν παίρνουν αυτό που θέλουν, όταν το θέλουν, οι ναρκισσιστές θα χρησιμοποιήσουν τη συμπεριφορά της παρακράτησης ως μέσο τιμωρίας σου. Για ποιο λόγο ακριβώς; Ποιος ξέρει, αλλά θα καταλάβεις ότι συμβαίνει, επειδή η απόρριψη θα σε κόψει βαθιά. Είναι αληθινή κι είναι επώδυνη κι αυτό είναι το ζητούμενο. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το να σε αγνοούν αμέσως μετά την πράξη.

 

7. Χωρίς όρια

Εκτός του ότι είναι ανίκανοι για αληθινή οικειότητα και για την εγκαθίδρυση μιας υγιούς σύνδεσης, οι ναρκισσιστές είναι επίσης απολύτως ανίκανοι να σεβαστούν εσένα, την ιδιωτική σου ζωή και την ιερότητα της σχέσης σας. Το να λέει στους άλλους προσωπικές λεπτομέρειες για τη σ3ξουαλική ζωή σας είναι κάτι που είναι συνηθισμένο όταν έχεις σχέση με έναν ναρκισσιστή, και θα φτάσουν στο σημείο να επινοούν περίτεχνες ακόμη και διεστραμμένες ιστορίες, λέγοντας ξεκάθαρα ψέματα για εσένα και για το τι πραγματικά συνέβη στην κρεβατοκάμαρα.

 

8. Δικαίωμα στην απιστία

Ξέρεις ότι έχεις να κάνεις με έναν καταστροφικό ναρκισσιστή όταν αισθάνεται ότι δικαιούται να απατήσει, πράγμα που φυσικά και κάνει. Και ας είμαστε ειλικρινείς, θα πρέπει να είναι αρκετά μειωμένη η ενσυναίσθηση, αν όχι να στερείται τελείως συνείδησης, για να είναι σε θέση να το κάνει αυτό, λαμβάνοντας υπόψη το ψέμα, την εξαπάτηση και τη χειραγώγηση που συνεπάγεται. Οι άνθρωποι με συνείδηση δεν μπορούν απλά να πάνε σπίτι, να την ξεπλύνουν και να κοιτάξουν τον σύζυγο ή το σημαντικό τους πρόσωπο κατάματα και να του πουν “σε απάτησα και καλά έκανα”.