Διανύουμε μια εποχή που –δυστυχώς– επικρατεί το σεξ κι η ανάγκη για την ικανοποίηση της στιγμής, αφήνοντας πίσω του κάθε έννοια έρωτα και ρομαντισμού. Έχεις δει ανθρώπους να μιλάνε τόσο συχνά και τόσο παθιασμένα για ένα καλό κρεβάτι, για το πόσο το χάρηκαν ή πόσο τους λείπει. Για έρωτα όμως; Πού πήγε ο έρωτας; Κι αφού τείνουμε να τον ξεχάσουμε, διεκδικούμε διαρκώς την επαφή. Κι όχι μόνο την διεκδικούμε αλλά κάποτε, οριακά, την απαιτούμε.

Μέσα σε σχέσεις, κανονικές ή σχεδόν, στην αρχή τους ή λίγο πριν το τέλος τους, συναντάμε ανθρώπους που πιέζουν για σεξ, κυριολεκτικά ό,τι ώρα τους καυλώσει. Δεν πάει έτσι. Το σεξ χρειάζεται την προετοιμασία του και τη στιγμή του. Θέλει να προηγηθούν καταστάσεις όμορφες, σκηνικά περίεργα, κατάλληλη ατμόσφαιρα. Θέλει χώρο και πάνω απ’ όλα χρόνο! Ναι, χρόνο. Δεν αρκεί να το θέλει ο ένας, δε γίνεται απλά επειδή έχει όρεξη ο ένας. Πρέπει η επιθυμία να ‘ναι αμοιβαία, το πάθος έντονο και να υπάρχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Ένα ρομαντικό σκηνικό φτιαγμένο απ’ τη φαντασία σου στο δωμάτιο. Και δε μιλάμε απαραίτητα για κινηματογραφικά καρέ, και τα απλά έχουν την ομορφιά τους. Παίρνοντας τον άνθρωπό σου αγκαλιά καθώς είσαστε ξαπλωμένοι, δίνοντάς του φιλιά αισθησιακά, αγγίζοντάς τον τρυφερά σε σημεία ευαίσθητα που ξέρεις πως τον αναστατώνουν, μπορείτε πανεύκολα να οδηγηθείτε σε αυτό που αναζητάς. Με λίγη φαντασία, προσεχτικές κινήσεις κι αυθορμητισμό, πάνω απ’ όλα, το σεξ είναι μονόδρομος. Αρκεί, όμως, να ‘ναι κι ο άλλος σε παρόμοια διάθεση.

Στο κομμάτι της σχέσης, όσο κι αν δικαιολογεί διάφορα η οικειότητα, είναι μεγάλο λάθος να ζητάς απεγνωσμένα σεξ -ειδικά όταν δε μετράτε ακόμα πολύ καιρό μαζί. Χρειάζεται υπομονή, αργές κινήσεις, τρυφερότητα και πάνω απ’ όλα σεβασμό στο πρόσωπο που έχεις απέναντί σου. Μιλάμε για σχέση, άρα συνειδητά επέλεξες να ‘ναι στη ζωή και στο κρεβάτι σου ο άνθρωπος αυτός. Οφείλεις, επομένως, να τον καταλαβαίνεις και να μην τον πιέζεις. Εξάλλου, το «μαζί» δεν είναι μόνο σαρκική επαφή. Έχει πολλά να δώσει πέρα απ’ αυτό. Ωραίο αυτό το «σεξ», «μεξ» –πώς το λέτε– αλλά δεν είναι για όλες τις ώρες.

Άλλο να βγεις για ένα ποτό με σκοπό να επιστρέψεις με παρέα στο κρεβάτι σου, κι όχι για να κοιμηθείτε αγκαλιά, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις σου στο άτομο που θα πλησιάσεις κι άλλο να κάνεις μια σχέση με την πεποίθηση πως αφού βρήκες έναν άνθρωπο κι είστε μαζί θα ‘ναι stand-by οποιαδήποτε στιγμή εσύ θελήσεις να εκτονώσεις τις ορμές σου.

Σίγουρα, το σεξουαλικό είναι βασικό κομμάτι μιας σχέσης, ίσως το βασικότερο, δεν είναι όμως κάτι που το απαιτείς, το εκβιάζεις ή το ζητάς. Είναι κάτι που φυσικά κι αβίαστα συμβαίνει, και το μόνο που εσύ μπορείς να κάνεις είναι να φροντίσεις τις συνθήκες, ώστε να εμπνεύσεις την επιθυμία στο ταίρι σου -κι ως εκεί. Ούτε τελεσίγραφα, ούτε μούτρα μετά γιατί δεν ήταν σε φάση εκείνη τη στιγμή.

Με λίγα λόγια, το θέμα είναι πως αυτό που ζητάς, έρχεται πανεύκολα και μόνο του και μόνο έτσι πρέπει να συμβαίνει. Θέλει καλό στήσιμο, όμορφες συμπεριφορές και συμβατές καταστάσεις. Το ‘χεις; Θα το καταφέρεις. Δεν καταπιέζεται ούτε οριοθετείται, δεν προγραμματίζεται. Αν κανονίζεται σαν αγγαρεία ή υποχρέωση, μπορεί να καταντήσει βαρετό, εύκολα. Κι όταν βαριέται ένας απ’ τους δύο για σεξ, τότε, «κλάψ’ τα, Χαράλαμπε». Το σεξ έχει τόση μαγεία και τόση καύλα που είναι κρίμα να φθείρεται έτσι σε μια σχέση.

Συντάκτης: Δημήτρης Καλαλές
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη