Οι σύγχρονες σχέσεις και η σ3ξουαλική ζωή των ανθρώπων βάλλεται από παντού. Πιεσμένα ωράρια, ταχύτεροι ρυθμοί κι αυξημένες υποχρεώσεις δεν αφήνουν περιθώριο στους ανθρώπους να έρθουν πιο κοντά, συναισθηματικά και σωματικά. Έτσι λοιπόν έπρεπε να βρεθεί ένας τρόπος να εκμηδενιστούν οι αποστάσεις κι η προσωπική ικανοποίηση να πάψει να είναι τόσο αποκλειστική.

Και έτσι ήρθε στη ζωή μας το dιrty texting. Κάποιοι έχουν πάρει πτυχίο, άλλοι το θεωρούν αδιανόητο και άλλους δεν τους συγκινεί καν. Ακριβώς επειδή κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός, το επιτυχημένο dιrty texting έχει μερικά βασικά στοιχεία ώστε να γίνεται επιθυμητό, ευχάριστο και καθόλου άβολο.

Μάθε πότε και πως να ξεκινάς τη συζήτηση

Ξεκινώντας με τα βασικά, η συγκατάθεση είναι βασική σε κάθε είδους επικοινωνία. Σχεδόν κανείς ποτέ δε χάρηκε, ούτε φτιάχτηκε λαμβάνοντας μία προκλητική φωτογραφία ερχόμενη απ’ το πουθενά. Εδώ δε μιλάμε για ένα επίσημο μήνυμα ζητώντας άδεια εκκίνησης της συζήτησης. Αναφερόμαστε σε κάτι πιο διερευνητικό, ίσως ένα ηχητικό ή γραπτό μήνυμα λίγο πιο πικάντικο. Απ’ την απάντηση θα γίνει εύκολα αντιληπτό αν η στιγμή είναι κατάλληλη και πράττεις αναλόγως.

Μην κάνεις πράματα που σε κάνουν να νιώθεις άβολα

Όπως και στο κρεβάτι, έτσι και στο dιrty texting δεν είναι όλοι για όλα και αυτό είναι οκ. Τα όρια του είναι πολύ υποκειμενικά κι ο σεβασμός προς τον εαυτό σου και τον άλλον είναι πάντα βασικός. Αν δε νιώθεις άνετα να στείλεις κάποια γuμνή φωτογραφία μπορείς να δοκιμάσεις να στείλεις μία ντυμένη ή μία που θα κρύβεις τα επίμαχα σημεία κι έτσι να ελέγξεις και τα δικά σου νερά. Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το dιrty talking μην ανησυχείς. Ένα απλό και τίμιο «Δεν μπορώ να περιμένω άλλο να σε δω και να σε αγγίξω» μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικό. Δε χρειάζεται να περιλαμβάνει πάντα προστuχόλογα και ημίγuμνο υλικό.

Μη στέλνεις φωτογραφίες που δε σού ζητήθηκαν ή που δεν ταιριάζουν με το mood της συζήτησης

Όπως είπαμε, τα όρια είναι πολύ ασαφή κι εξαρτώνται πάντα από το vibe της στιγμής. Αν η ατμόσφαιρα το σηκώνει, εννοείται προχωρήστε όσο μακριά θέλετε. Αν όμως είναι πιο χαλαρή και ένας απ’ τους δύο δεν είναι στη θέση ή τη διάθεση για έντονη σ3ξουαλική κουβέντα, μερικές φορές δεν είναι και πολύ ευχάριστη η απρόσκλητη σ3ξουαλική συνομιλία που θα οδηγήσει σε άβολες καταστάσεις που δε θα είναι ευχάριστες για κανέναν.

Μη γίνεσαι χuδαίος

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του να είσαι πρόστυχος και να γίνεσαι χuδαίος. Ενώ στο κρεβάτι τα όρια αυτά μπορεί πιο εύκολα και ευπρόσδεκτα να ξεπερνιούνται, όταν μιλάμε για μηνύματα, η φάση είναι κάπως πιο αυστηρή. Είναι σημαντικό να διατηρείς μια σ3ξι διάθεση στα μηνύματά σου, προσπαθώντας να τσιγκλήσεις τον άλλον με ελαφρύτερο τρόπο. Ειδικά αν δε γνωρίζεις πολύ καλά τον άλλον άνθρωπο ή αν γνωρίζεις ότι δεν είναι άνετος με πιο “βαριές” κουβέντες, είναι σημαντικό να το σεβαστείς και να μην το προσπαθήσεις καν. Εννοείται όμως πως αυτό δεν είναι κανόνας, καθώς εξαρτάται πάντα απ’ τον άνθρωπο που συνομιλείς.

Μη μιλάς σαν τον Κατακουζηνό

Σε ικετεύω, μη χρησιμοποιείς την επίσημη ορολογία για να περιγράψεις σημεία του σώματος, δε μιλάς με τον γιατρό σου για κάποια διάγνωση. Αν πάλι δε νιώθεις άνετα με το να χρησιμοποιήσεις την αργκό και τους πιο πρόστuχους όρους, βρες πιο ευφάνταστους τρόπους να περιγράψεις αυτό που θέλεις ή το τι θέλεις να κάνεις. Είναι πιο ευπρόσδεκτο ένα «θα ήθελα να σε γλeiψω παντού» χωρίς να νιώσεις ούτε εσύ άβολα λέγοντας κάτι που δε σε εκφράζει, ούτε να σκοτώσεις το mood.

Μην επιμένεις στο να ζητάς υλικό

Εδώ μιλάμε για σεβασμό ορίων. Εννοείται πως ίσως να λιώνεις να λάβεις μια πικάντικη φωτογραφία απ’ το έτερον σου ήμισυ, αν όμως εκείνο δε νιώθει άνετα ή δεν μπορεί εκείνη τη στιγμή ή δεν είναι τόσο φτιαγμένο για να σού στείλει, μην επιμείνεις. Το ζήτησες μία, δύο μετά από λίγο πιο πιθανό είναι να ξενερώσει ο άλλος και να το σταματήσει ή να σού στείλει κάτι απλά για να το βουλώσεις, παρά να τον φτιάξεις.

Πες τι σού αρέσει

Δεν κάνουμε κανένα ψυχικό. Έχει φτιαχτεί για την ικανοποίηση και των δύο, οπότε μην αφήσεις τη συζήτηση να πάει σε νερά που δε νιώθεις άνετα να κολυμπήσεις. Άνοιξε τα χαρτιά σου, μιλήστε για τα πάντα, από τις προτιμήσεις σου μέχρι τις φαντασιώσεις σου. Μ’ αυτόν τον τρόπο, θα διευκολύνεις τον άλλο να σε καταλάβει και να βρεθείτε στο ίδιο μήκος κύματος. Και θυμήσου, έτσι πάντα θα υπάρχει υλικό για να εξερευνήσετε και ν’ ανακαλύψετε καινούργια πράγματα όταν βρεθείτε πάλι από κοντά.

Μάθε πότε να το σταματάς

Δε χρειάζεται να τραβήξεις απ’ τα μαλλιά μια συζήτηση μόνο και μόνο επειδή εσένα σου αρέσει. Αν ο παρτενέρ σου δεν ανταποκρίνεται όπως θα ήθελες, μη συνεχίσεις να τού δίνεις να καταλάβει μόνος σου. Από την άλλη όμως, όπως και στον έρωτα, έτσι και στο dιrty texting, πρέπει να είναι όλοι χορτασμένοι. Μην επαναπαυτείς στη δική σου ικανοποίηση και αφήσεις μετά τον άλλον ξεκρέμαστο, γιατί οι πιθανότητες να ξαναδώσει την ευκαιρία σε μία τέτοια συνθήκη θα είναι ελάχιστες.

Εννοείται πως κάθε απόπειρα δε θα είναι επιτυχημένη. Αξίζει όμως η όλη διαδικασία μία ευκαιρία και για να δεις τα δικά σου όρια και για να δοκιμάσεις κάτι καινούριο. Ιδιαίτερα στις σχέσεις από απόσταση συνίσταται χωρίς δεύτερη σκέψη. Κι αν τελικά δε σού ταιριάζει είναι κατανοητό. Μην ξεπεράσεις ποτέ τα δικά σου όρια για την ικανοποίηση κάποιου άλλου και μην αποκλείσεις ποτέ εντελώς τη διαδικασία αυτή επειδή απέτυχε μία φορά ή επειδή δε δουλεύει με έναν συγκεκριμένο άνθρωπο. Όπως και στο dιrty texting, δεν ταιριάζουμε όλοι με όλους όσο και αν γουσταριζόμαστε. Κράτα μυαλό και κινητό ανοιχτά και όλα θα πάνε καλά.

Συντάκτης: Αλίκη Γερακιανάκη