Είναι πλέον γνωστό ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας προκειμένου ν’ αποφύγουμε την αντιμετώπιση των συναισθημάτων μας και συνεπώς τη διαχείρισή τους. Δε μας είναι ιδιαίτερα εύκολο ούτε να τ’ αποδεχτούμε ούτε κι ασφαλώς να τα εκφράσουμε, πόσω μάλλον αν αφορούν άλλο άτομο οπότε κι έρχονται στο προσκήνιο κι οι διάφορες προσωπικές φοβίες κι ανασφάλειες.

Κλασικό παράδειγμα του παραπάνω είναι το make up s@x, δηλαδή η ερωτική συνεύρεση με τον σύντροφό μας έπειτα από έναν τσακωμό. Είναι δεδομένο ότι σ’ έναν καυγά υπάρχει αυξημένη ένταση κι έκρηξη συναισθημάτων και μάλιστα ο συνδυασμός των όσων έρχονται στην επιφάνεια είναι σχεδόν αδιαχείριστος. Εκνευρισμός, στεναχώρια, ταραχή, θυμός, λύπη, θλίψη και φόβος για τυχόν οριστική ρήξη. Και κάπως έτσι, σχεδόν πάντα, ένας εκ των δύο κάνει μια απρόσμενη κίνηση, κάτι σαν ερωτικό κάλεσμα, στον άλλον προκειμένου να μη φτάσει η κατάσταση στον χωρισμό. Κι επίσης σχεδόν πάντα κι ο άλλος θ’ ανταποκριθεί, προκειμένου ν’ αποφύγει ακριβώς το ίδιο.

Θεωρούμε λοιπόν εκείνη τη χρονική στιγμή ότι ένα κρεβάτι θα εξομαλύνει την κατάσταση κι ότι θα καταφέρουμε να διοχετεύσουμε όλη αυτήν την αρνητική ενέργεια σ’ ερωτική, νομίζοντας μάλιστα ότι οι διαφορές που οδήγησαν στον τσακωμό θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας. Δεν είναι όμως έτσι, αφού το πρόβλημα ουσιαστικά έχει μείνει άλυτο και παραμονεύει στη γωνία για να εμφανιστεί ξανά κα μάλιστα πιο έντονο πιο πριν.

Τι θα λέγατε όμως αν μαθαίνατε ότι υπάρχει μια στάση η οποία εξασφαλίζει την ουσιαστική επίλυση του προβλήματος; Πρόκειται για μια στάση η οποία υπόσχεται -πέρα από τη διοχέτευση της αρνητικής ενέργειας- τη διοχέτευση συναισθημάτων αντί για την άσκοπη αποφυγή τους με μια πράξη του στυλ «ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε». Ο λόγος λοιπόν για τη στάση “Fixer” όπως αποκαλείται ακριβώς για όσα πετυχαίνει.

Η εν λόγω στάση δε μας είναι άγνωστη, αφού ουσιαστικά είναι μια παραλλαγή της στάσης «κουτάλι». Συγκεκριμένα είναι η αναστροφή της, δηλαδή οι δύο παρτενέρ ξαπλώνουν στο πλάι αλλά κοιτάζοντας ο ένας τον άλλον. Το άτομο που θα δεχθεί τη διείσδυση ανασηκώνει ελαφρώς το εξωτερικό πόδι και το ακουμπάει στον εξωτερικό γοφό του συντρόφου του.

Με ποιον τρόπο όμως επιτυγχάνεται ο σκοπός αυτής της στάσης που δικαιολογεί και την ονομασία της; Ακούγοντας τον όρο “make up s@x” αμέσως μας έρχεται στο μυαλό μια έντονη, γρήγορη κι αρκετά παθιασμένη κατάσταση. Κι όντως ισχύει. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι είναι και το ιδανικό, γιατί αυτό που απαιτείται σε μια τέτοια κατάσταση είναι το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή η εξομάλυνση, το να πέσουν οι τόνοι κι οι ρυθμοί και να μειωθεί η ένταση.

Αυτό ακριβώς λοιπόν επιτυγχάνεται με το «ανάποδο κουτάλι» αφού υπάρχει οπτική επαφή ανάμεσα στους δύο συντρόφους η οποία πολύ πιο εύκολα μπορεί να φέρει στην επιφάνεια όλα τα τρυφερά συναισθήματα που τρέφει ο ένας για τον άλλον και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό που να οδηγήσουν στην άμεση έκφρασή τους με λόγια αγάπης κι έρωτα.

Εκτός αυτού όμως η ίδια η στάση δεν επιτρέπει εκ των πραγμάτων ν’ ανέβει η ένταση, αφού οι δύο παρτενέρ έχουν περιορισμένες κινήσεις οι οποίες απαιτούν έναν πιο αργό ρυθμό πράξης, με αποτέλεσμα το όλο κλίμα να παίρνει μια πιο αγαπησιάρικη νότα η οποία αυξάνει την παραπάνω επιθυμία.

Για το τέλος και για να μην ξεχνάμε κι έναν ακόμη σημαντικό παράγοντα της ερωτικής πράξης που δεν είναι άλλος από την κορύφωση, να πούμε ότι η στάση “Fixer” βοηθάει και σ’ αυτόν. Στη συγκεκριμένη στάση τα χέρια είναι απολύτως ελεύθερα και διαθέσιμα, αφού δεν απαιτείται κάποια ειδική τοποθέτηση για σωματική ισορροπία. Κι ως γνωστόν τα χέρια πολλές φορές επιτυγχάνουν όσα ίσως δε μπορεί η διείσδυση ή ακόμη καλύτερα εντείνουν όσα πετυχαίνει η δεύτερη. Για να μην αναφέρω ξανά κι επιστρέφοντας στο τρυφερό της κατάστασης ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κάθε είδους χάδια στο πρόσωπο, στον λαιμό και τα μαλλιά του συντρόφου μας, σε συνδυασμό με την οπτική επαφή και την έκφραση συναισθημάτων.

Το τερπνόν μετά του ωφελίμου λοιπόν.

 

Πηγή

Συντάκτης: Μαρία Πακιακιό