Αν ένα καλό κρεβάτι είναι μια μικρή στιγμή χαράς, ένα καλό κρεβάτι συνοδεία ενός υπέροχου οργασμού, είναι μια μικρή στιγμή αιωνιότητας. Γιατί αυτό είναι ο οργασμός. Η εκτόνωση όλης αυτής της έντασης που συσσωρεύεται κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής, που τελικά, οδηγεί σε μια εξωπραγματική εμπειρία. Εκείνο το αίσθημα της πληρότητας και της ικανοποίησης που μας ρίχνει κατάκοπους αλλά ευτυχισμένους.

Πρακτικά δεν έχει εγχειρίδιο χρήσης. Δε μαθαίνεται. Κάθε σώμα αντιδρά διαφορετικά ανάλογα με το είδος της επαφής, τα συναισθήματα κι ίσως ακόμη και με την επιλογή των συντρόφων. Ο Βίλχελμ Ράιχ στο βιβλίο του «Η λειτουργία του οργασμού» τον έχει περιγράψει ως «Η ικανότητα παράδοσης στη ροή της βιολογικής ενέργειας, απαλλαγμένη από κάθε αναστολή. Η ικανότητα πλήρους εκ φόρτισης της ευρισκόμενης σε συμφόρηση σεξουαλικής διέγερσης μέσω ακούσιων, ηδονικών σπασμών του σώματος». 

Αυτή η στιγμή που μπορεί να κρατάει μερικά δευτερόλεπτα δημιουργεί έναν πόλεμο στον εγκέφαλό μας, στέλνοντας τις ορμόνες μας στον Θεό κι μας στα ουράνια. Σ’ αυτή τη διαδρομή που εμείς πετάμε, το σώμα μας συσπάται κι οι ανάσες μας είναι λίγο πριν την κρίση άσθματος, έρχονται να προστεθούν τα φιλιά κι οι αγκαλιές. Κι αν κάποιοι βιαστούν ν’ απαντήσουν πως την ώρα της κορύφωσης δε χωράν αγκαλιές και φιλιά, δεν έχουν βιώσει την πραγματική, απόλυτη, μαγική σύνδεση μεταξύ δυο ανθρώπων τη στιγμή του οργασμού. Γιατί καλύτερος, δεν μπορεί να γίνει.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Είτε είμαστε λάτρεις των φιλιών και της αγκαλιάς, στη διάρκεια του οργασμού ,πράγμα που σημαίνει πως ξέρουμε πώς λειτουργεί, οι ειδικοί υποστηρίζουν πως οι γυναίκες βιώνουν πιο έντονα τον οργασμό όταν περιλαμβάνει βαθύ φιλί. Ο Osho είχε πει πως «το βαθύ φιλί είναι σαν να πίνετε το κρασί του σώματος ο ένας από το στόμα του άλλου. Είναι από τα πιο μεθυστικά πράγματα. Κανένα ποτό δεν μπορεί να το συναγωνιστεί». Οπότε, πάμε να μιλήσουν και τα νούμερα των μελετών. Σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Sex & Marital Therapy ζητήθηκε από δείγμα 1490 ατόμων, ανδρών και γυναικών να αναφέρουν αν έκαναν φιλιά, χάδια ή αγκαλιές τις τελευταίες φορές που συνευρέθηκαν ερωτικά. Το 87% φιλούσε τον/την σύντροφό του, το 70% τον/την αγκάλιαζε και το 23% την/τον χάιδευε. Το συντριπτικό 89,9% είχε οργασμό κατά τη συνουσία, όταν αυτή συμπεριλάμβανε πολύ στενή σωματική οικειότητα κι επαφή. Τυχαίο;

Σκεφτείτε την ώρα της σεξουαλικής πράξης ένα δυνατό, έντονο, παθιασμένο φιλί κρατώντας τα σώματά σας σε μια αγκαλιά. Είναι πιο έντονη η αίσθηση της συναισθηματικής οικειότητας. Είναι εκείνο το «ανήκεις κάπου», «είμαι δικό σου σώμα». Όχι δε χάνεται η μαγεία, δεν αποσυντονίζει τον ρυθμό. Προσφέρει μεγαλύτερη ερωτική ικανοποίηση, είναι μια σύνδεση πνευματική και σωματική ταυτόχρονα, πλησιάζει τη θέωση με μια πράξη απόλυτης προσφοράς. Το φιλί.

Ανακαλύφθηκε επίσης πως τα φιλιά που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της επαφής έχουν σχέση και με τη συχνότητά της. Εκείνοι που φιλούν περισσότερο κατά τη διάρκεια της επαφής, την εξασκούν και περισσότερο με τους συντρόφους τους σε σχέση μ’ αυτούς που δεν το κάνουν. Ίσως έχουμε υποτιμήσει το φιλί ή θεωρούμε πως στη διαδικασία του οργασμού μας η φωνή είναι αυτή που πρωταγωνιστεί, όπως ένα δυνατό βογκητό. Κι επειδή έχουμε περάσει στη συνείδησή μας πως ένα βογκητό σημαίνει ικανοποίηση, συχνά είναι κι ένα εργαλείο για να καθησυχαστεί ο σύντροφός μας, πως όλα πηγαίνουν καλά κι ας μην το νιώθουμε και τόσο. Ίσως όλα να άλλαζαν αν δεν υποτιμούσαμε λοιπόν ένα αυθεντικό φιλί και μια σφιχτή παθιασμένη αγκαλιά την επόμενη φορά, γιατί ενώ κάνει μικρότερο σόου, ίσως και να περνάει περισσότερα μηνύματα.

Μια αλχημεία είναι ο οργασμός. Μας παίρνει, αγκαλιάζει το σώμα μας και μας απογειώνει. Ένα λιώσιμο του ενός μέσα στον άλλο. Ένας σεισμός με απανωτές μετασεισμικές δονήσεις, ικανές να σε τρελάνουν. Και κάπου ανάμεσά τους, το φιλί της ευχαρίστησης, της επιβεβαίωσης κι η αγκαλιά του «μαζί». Ως το τσιγάρο.

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου