Σαν κεραυνός εν αιθρία,τον Μάρτιο του 2015, έσκασε η απόφαση του 59χρονου Ιταλού πασίγνωστου π*ρνοσταρ Ρόκο Σιφρέντι γνωστού κι ως «Ιταλού επiβήτορα», ο οποίος μετά από μια επιτυχημένη καριέρα, ατελείωτες επαναπροβολές στις οθόνες και με 1500 ταινίες με 5000 διαφορετικές γυναίκες ερωτικούς παρτενέρ στο ενεργητικό του, αποφάσισε ν’ αποσυρθεί.

Επικαλέστηκε ότι ο βασικότερος λόγος της απόφασής του ήταν ότι θέλει πλέον να αφοσιωθεί στη γυναίκα του για να μην τη χάσει κι ότι δεν επιθυμεί να έχει κορίτσια στην ηλικία των κοριτσιών του γιου του για παρτενέρ. Αν κι η πλειοψηφία των π*ρνοστάρ παντρεύεται π*ρνοστάρ καθώς θεωρούν πως μόνο κάποιος του χώρου κατανοεί τον διαχωρισμό σ3ξ για δουλειά και σ3ξ ως δήλωση αγάπης, ο διάσημος π*ρνοστάρ είναι παντρεμένος από το 1993 με την Ιταλίδα Ρόζα Καρατσιόλο με την οποία έχει αποκτήσει δύο γιούς.

Ωστόσο, και το 2004 είχε ξανά πάρει ανάλογη απόφαση αλλά δεν άντεξε μακρυά απ’ τον φακό και ξεκίνησε και πάλι δυναμικά το 2009. Η ιστορία του με το σ3ξ ξεκινάει από πολύ νωρίς, όταν η μητέρα του δίνει περισσότερη σημασία στον αδερφό του που αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα κι αυτός όντας ανεξέλεγκτος  βρίσκει κάποια στιγμή ένα σκιτσογράφημα μ’ ερωτικό περιεχόμενο. Έντονο το ενδιαφέρον κι η ορμή του κι έτσι συνειδητοποίησε ότι το σ3ξ μπορεί να του προσφέρει χρήματα και ν’ αποτελέσει μια κερδοφόρα εργασία, εκτός από απόλαυση.

Ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός με πολλές βραβεύσεις αποτέλεσε είδωλο στον χώρο. Προικισμένος μ’ ένα μόρι0 της τάξεως των 23 με 26 εκατοστών, πληροφορία αρκετά ενδιαφέρουσα αφού μας βάζει σε σκέψεις, καθώς δεν μπορεί ν’ αυξομειώνεται η στύσn του τόσο πολύ. Θα πρέπει κανονικά να διενεργηθεί σοβαρή επιστημονική κι εμπεριστατωμένη έρευνα για να μας λυθεί αυτή η βασική απορία. Ίσως, η θερμοκρασία περιβάλλοντος, η παρτενέρ, το σενάριο και ενδεχομένως η δική του επιθυμία αποτελούν ενδείξεις για να πιάσει την ανάλογη τιμή.

Πολλές φορές έχει ερωτηθεί γιατί ασχολήθηκε με το π*ρνό κι απαντούσε ότι είτε γιατί ήθελε να κάνει σ3ξ με όσες περισσότερες γυναίκες μπορούσε, είτε γιατί ήθελε να ζήσει όντας πραγματικά ελεύθερος στη ζωή του. Η αυτοπεποίθηση του πηγάζει απ’ το μόριο του και κάποιος που θα δει τις ταινίες του μπορεί να διαπιστώσει ότι αυτή η σκληρή ελευθερία δηλώνεται λιγάκι ωμά κι άγρια.

Γενημένος στην Ορτόνα στις 5 Μαΐου 1964, έχοντας γυρίσει όλον τον κόσμο για τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, ζει με την οικογένεια του, τη γυναίκα και τα αγόρια του στη Βουδαπέστη. Εκεί μάλιστα εδρεύει κι η εταιρεία παραγωγής του. Δε σταμάτησε όμως μόνο εκεί. Δημιούργησε και την Ακαδημία Σιφρεντι Hard όπου δίνει τις συμβουλές κι εκπαιδεύει τα αστέρια του μελλοντικού π*ρνοκινηματογράφου. Άξιος γητευτής που έγραφε όμορφα στον φακό, ένας άντρας κομψός, γυμνασμένος με έντονες γωνίες, 1,84, ακούραστος, ένιωσε την ανάγκη να μεταλαμπαδεύσει τις γνώσεις και τις τεχνικές τους σε νέους που ταυτίζονται κι έχουν το ίδιο όνειρο.

Η μεγαλύτερη δυσκολία κατά τη γνώμη του άλλωστε ήταν να συνειδητοποιήσει ότι σ3ξ γίνεται πάντα. Κάποτε χωρίς ίχνος αγάπης κι άλλοτε μ’ αγάπη κι όλα τα συναισθήματα. Σαφώς και πλέον προτιμά το δεύτερο και γι’ αυτό θέλει ν’ αφοσιωθεί πλέον κι εξ’ ολοκλήρου στη σύντροφό του. Ο Ρόκο είναι ένα ολόκληρο σχολείο. Διαβάζοντας την προσωπική ιστορία και τις συνεντεύξεις του κατανοείς πως είναι άνθρωπος έξυπνος και ξεχωριστός. Κι ίσως αναρωτιέστε πώς γίνεται  όταν εθiζεσαι στο σ3ξ να μπορείς να σταματήσεις; Όμοια και πανεύκολα όπως σε όλες τις εξαρτήσεις. Έχει κάνει τη διαδρομή του κι έχει βιώσει τις αλλαγές.

Πρόσφατα προβλήθηκε κι η σειρά “SuperSex” στο Netflix, τίτλο που έφερε το π*ρνοσκιτσογράφημα των παιδικών του χρόνων. Η σειρά δεν είχε την ανάλογη επιτυχία. Έπασχε σε σενάριο και σκηνοθεσία. Αναλώθηκαν στην ιστορία της οικογένειας του και τις συμπεριφορές που παρέκλιναν απ’ την ολοκληρωμένη προσωπική ιστορία του Ρόκο.

Όταν ξεκίνησε την καριέρα του, το σ3ξ ήταν λιγότερο κι η σκηνοθεσία κι οι αλλαγές στα σκηνικά χρονοβόρα. Πλέον τον σ3ξ είναι πολύ κι εκλείπουν τα υπόλοιπα. Το σώμα είναι αυτό που ενεργειακά καταπονείται  πολύ πλέον ενώ επίσης τίποτα δεν έχει μεγαλύτερη αξία από την ουσιαστική σύνδεση. Η σύνδεση μυαλού και κορμιού σε γεμίζουν ως άνθρωπο κι όχι η πράξη ως πράξη. Απλές μα ταυτόχρονα σημαντικές αλήθειες από κάποιον που η ζωή δεν του φέρθηκε όμορφα στα πιο ευαίσθητα του χρόνια μα προσπαθεί να προστατέψει τα αγαπημένα του πρόσωπα, δίνοντας τους την αγάπη του με τη ματιά στις λεπτομέρειες.  Πόσα όμορφα μηνύματα και μαθήματα παίρνει κανείς από ανθρώπους ιδιαίτερους.

 

Συντάκτης: Ματίνα Χατζηνικολάου
Επιμέλεια κειμένου: Ανδρέας Πετρόπουλος