Τα σεντόνια είναι τσαλακωμένα. Στάλες ιδρώτα σκορπίζουν στην ατμόσφαιρα ένα άρωμα μεθυστικό και μοναδικό. Αυτό που μόνο η ένωση δυο κορμιών μπορεί να προσφέρει. Τα χάδια έντονα, τα φιλιά απαιτητικά και η υγρασία των σωμάτων μετά βίας καταφέρνει να συναγωνιστεί τη θερμοκρασία που πλέον φτάνει τον πυρετό. Είναι ακριβώς εκείνη τη στιγμή της απίστευτης έντασης που χάνει κανείς την ξεκάθαρη επαφή με την πραγματικότητα και μεταφέρεται σε ένα άλλο επίπεδο απόλαυσης. Ακριβώς εκείνη τη στιγμή στη δική μας ιστορία είναι που ακούει το «μίλα μου βρώμικα» ή που γίνεται αποδέκτης dirty talking. Είναι η στιγμή που στη σεξουαλική επαφή κάνουν εισβολή περιγραφές κι εκφράσεις άκρως κατατοπιστικές αλλά ταυτόχρονα πλήρως τολμηρές και προκλητικές.

Στο σημείο αυτό, εκ των πραγμάτων δύο είναι τα σενάρια πιθανής εξέλιξης. Η φάση μεταξύ των συμμετεχόντων είτε να ξενερώσει είτε να εκτοξευτεί. Ενδιάμεσες καταστάσεις στο dirty talking δεν υπάρχουν. Το αγαπάς ή όχι. Ας ξεκινήσουμε ανατρεπτικά, αναζητώντας τις αιτίες που κάποιος μπορεί να ξενερώσει. Ω! Μα οι λόγοι είναι πολλοί και οι περισσότεροι, μάλλον, προφανείς. Κάποιος μπορεί να το βιώσει υποτιμητικά ως τρόπο έκφρασης ή /και συμπεριφορά. Οι λέξεις, εξάλλου που χρησιμοποιούνται, είναι λέξεις που μπορεί στην καθημερινότητα να έχουν χρωματιστεί διαφορετικά. Είναι λέξεις που μπορεί να ταράξουν, ενίοτε και να σοκάρουν. Επίσης, μπορεί κανείς να φοβηθεί ότι για να του μιλάνε έτσι ή για να του ζητάνε να μιλήσει αντίστοιχα, ίσως δίνει την εντύπωση μιας σχέση πελατιακής.

Η πεποίθηση ότι το dirty talking είναι μέρος του αγοραίου έρωτα δεν είναι καινούργια. Ταμπού ή απλά παρωχημένη οπτική, το σίγουρο είναι ότι καλά κρατεί και αναμασάται. Είναι, ίσως, και η πρώτη εξήγηση που θα σου δώσει ο φίλος σου αν του πεις ότι συνέβη κάτι τέτοιο ενώ κάνατε έρωτα με τον σύντροφό σου. «Για να σου μίλησε έτσι, σίγουρα δε σε βλέπει σοβαρά»! Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, είναι κι αυτές οι βαθιά ριζωμένες πουριτανικές θέσεις, που ζητούν ένα κρεβάτι καθωσπρέπει αποκλειστικά. Θέσεις που μπορεί να μη συμβαδίζουν με τη φιλοσοφία των συμμετεχόντων κοινή συνενέσει, ωστόσο, συχνά, καταφέρνουν να ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας, να στείλουν την απόλαυση στα τάρταρα και να στέψουν κυρίαρχο του παιχνιδιού το ξενέρωμα.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Κι όμως, αν του δίναμε μια ευκαιρία, το dirty talking έχει πολλά να πει για να υπερασπιστεί τον εαυτό του, το επίπεδο ηδονής και, φυσικά, τον οργασμό που έχει να προσφέρει. Καταρχάς παίζει με το μυαλό των δύο παρτενέρ. Ο εγκέφαλος είναι βασικό όργανο που συμμετέχει στη διέγερση και όταν αυτό το «παίξε με το μυαλό μου» πετυχαίνει, μπορεί να εκτοξεύσει διαθέσεις κι αισθήσεις. Και είναι αναμενόμενο, καθώς ο πολύτιμος εγκέφαλός μας είναι το σπίτι τόσο των ορμονών της απόλαυσης -λέγε με αδρεναλίνη και ωκυτοκίνη- όσο και των αισθήσεων.

Τη στιγμή που κάποιος μιλά «βρώμικα» στο κρεβάτι, λοιπόν, του συμβαίνουν πολλά. Η οδός της λογικής και του αυτοελέγχου, που συχνά συνδέεται με αισθήματα ντροπής και συστολής, κλείνει. Παράλληλα, η ακουστική οδός λαμβάνει ερεθίσματα έντονα μέσω μουγκρητών, αναστεναγμών και περιγραφών. Η ξεκάθαρη αναφορά στο τι γίνεται οδηγεί το μετωπιαίο λοβό όχι μόνο να συγκεντρωθεί στη διαδικασία αλλά και να τη βιώσει στο έπακρο. Ολόκληρο το σύστημα επεξεργασίας του εγκεφάλου λειτουργεί στα κόκκινα με αποτέλεσμα οι νευρικές απολήξεις να γίνονται πιο ευερέθιστες και η απόλαυση να πολλαπλασιάζεται. Αν υποθέσουμε ότι ο εγκέφαλός μας είναι ένας μεγάλος και πολύπλοκος υπολογιστής, η στιγμή του dirty talking είναι σαν πολλοί διακόπτες να κινούνται ταυτόχρονα και συντονισμένα ανοίγοντας το δρόμο προς την απόλυτη πολυαισθητηριακή εμπειρία απόλαυσης.

Αντιστρέφοντας την όλη διαδικασία, γίνεται, επίσης, εύκολο να εξηγηθεί γιατί κανείς μιλά πιο εύκολα βρώμικα την ώρα της κορύφωσης. Είναι, ακριβώς, γιατί τη στιγμή εκείνη ολόκληρο το επιχειρησιακό κέντρο του εγκεφάλου έχει μπλοκάρει όλες τις άλλες λειτουργίες και έχει εστιάσει στον οργασμό που έρχεται. Οπότε οι άμυνες και οι καθωσπρεπισμοί υποχωρούν κι αφήνουν το δρόμο ανοιχτό για χωρίς λογοκρισία έκφραση. Τώρα γιατί αυτή είναι dirty, μπορεί να είναι ένα ερώτημα για κάποιους. Αρκεί, όμως, κανείς να σκεφτεί πιθανούς τρόπους για να περιγράψει αυτό που συμβαίνει, ακόμα και σε κατάσταση ψυχραιμίας κι όχι υπό συνθήκες ανεξέλεγκτου πάθους, όπως είναι η στιγμή της κορύφωσης, για να λάβει την απάντησή του. Είναι, απλώς, γιατί κάποια πράγματα δεν μπορούν να ειπωθούν διαφορετικά παρά ακριβώς ως έχουν. Κι αυτό τα κάνει από μόνα τους dirty!

Ένας ακόμα λόγος που το «μίλα μου βρώμικα» υπόσχεται -και χαρίζει- αξέχαστους οργασμούς, είναι τα παιχνίδια εξουσίας και ρόλων που παίζει και βάζει και τους ερωτικούς παρτενέρ να συμμετάσχουν. Άνθρωποι που στην καθημερινότητά τους πορεύονται με λεξιλόγιο κι έκφραση εντός κοινωνικών πλαισίων, ή ακόμα περισσότερο, στο άλλο άκρο, εκείνο της σεμνότητας και συγκράτησης, έχουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν. Αυτό, δε, με τη σειρά του γίνεται άκρως διεγερτικό για τους ίδιους καθώς μπαίνουν σε έναν τελείως κόντρα ρόλο με αποτέλεσμα να αυξάνει την απόλαυση. Συγχρόνως, είναι πολύ διεγερτικό και για τον παρτενέρ τους στα μάτια του οποίου αποκαλύπτεται μια διαφορετική κι ανατρεπτική πλευρά του εαυτού τους. Είναι αυτός ο απροσδόκητος συνδυασμός που όχι μόνο βοηθά στον οργασμό αλλά και τον κάνει πολύ έντονο.

Φανταστείτε τη σκηνή. Η διαδικασία έχει πάθος, έχει ένα κομμάτι οικειότητας και σαφώς πόθο και επιθυμία. Κι ενώ (νομίζετε ότι) ξέρετε την εξέλιξη, αλλάζει το σενάριο. Αρχίζει να σας περιγράφει πώς νιώθει με αυτό το άγγιγμα, χρησιμοποιώντας λέξεις όχι γενικές ή που περιγράφουν συναισθήματα, όπως «ωραία» «έντονα», επίθετα που συμπληρώνουν την εικόνα αυτού που, έτσι κι αλλιώς, ζείτε όπως «σκληρός», «υγρός», «ερεθισμένος». Ανατροπή! Κι αν μη τι άλλο ακούγεται ενδιαφέρουσα. Γιατί να μην παίξετε; Άλλωστε τα στοιχεία είναι υπέρ του.

Σύμφωνα με έρευνες το να μιλάμε «βρώμικα» κατά τη διάρκεια του κρεβατιού διεγείρει τόσο την προοπτική περιοχή όσο και τον υπερχιασματικό πυρήνα, δομές που βρίσκονται στον υποθάλαμο και σχετίζονται την επιθυμία για σεξουαλική επαφή. Και οι δύο, δε, ερεθίζονται από τους ψιθύρους και τις λέξεις που βγαίνουν λαχανιασμένες ανάμεσα σε αγκομαχητά κατά τη διάρκεια της επαφής. Και, όπως έχουμε ήδη πει, η διέγερση είναι μεγαλύτερη όταν δε μιλάμε απλά, αλλά κάνουμε dirty talking.

Και αφού μας έπεισε για τις καλές του προθέσεις και τις απολαυστικές του προεκτάσεις, ας δούμε 3 tips για το πώς μπορούμε να το κάνουμε, ή τουλάχιστον να το δοκιμάσουμε!

 

1. Συναίνεση μόνο

Δε θα κουραστούμε ποτέ να το λέμε ότι όταν πρόκειται για πράγματα που θα συμβούν στο κρεβάτι –ή στο τραπέζι, πάνω στο πλυντήριο ή στην ουρά από το πιάνο- είναι απαραίτητο να συμφωνούν σε αυτά όσοι συμμετέχουν. Έτσι, καλό είναι πριν ξεκινήσουμε τις ωμές περιγραφές, να έχουμε φροντίσει να μάθουμε αν κάτι ενοχλεί το σύντροφό μας και να το αποφύγουμε. Είναι ένδειξη σεβασμού, εκτίμησης και μας γλυτώνει από αναίτιες παρεξηγήσεις και ξενερώματα.

 

2. Περιγραφές όσο γίνεται πιο ακριβείς για να καταλαβαίνουν όλοι

Όχι! το «θέλω να μπει αυτό εδώ» δεν είναι ακριβής περιγραφή. Χρειάζονται συγκεκριμένες λεξούλες που μπορεί να περιλαμβάνουν το πέος, τον κόλπο, το στήθος, την κλειτορίδα, χαρακτηρισμούς δυνατούς , όπως είναι το σκληρό, ερεθισμένο κ.ο.κ και ρήματα που είναι σαφή όπως το βάζω, σπρώχνω, χώνω κ.τ.λ. Ο στόχος δεν είναι να αφήσουμε τον άλλο να φαντάζεται, αλλά να το πούμε ξεκάθαρα τόσο που να αιφνιδιάσει, ανατρέχει, διεγείρει.

 

3. Χρειάζεται προθέρμανση

Αν η ιδέα του να ξεστομίσουμε όλα αυτά που υποτίθεται ότι γίνονται- και θέλουμε να πούμε- μας αγχώνει, μπορούμε να κάνουμε πρόβα στο γραπτό λόγο. Τα βασικά πλεονεκτήματα σε αυτό είναι δύο. Αφενός δεν ακούμε τον εαυτό μας να το λέει οπότε δεν κομπλάρουμε. Αφετέρου δεν έχουμε την άμεση πίεση του χρόνου που έχει η πράξη καθ’ αυτή. Να σημειωθεί, ωστόσο, ότι χάνεται ένα σημαντικό μέρος της ουσίας καθώς όσα γράφουμε δεν ακούγονται κι άρα μειώνονται τα ερεθίσματα που, όπως είδαμε, συμβάλουν πολύ στη διέγερση.

“Straight talk is a virtue. Dirty talk is a goddman blessing” είπε η Kate Maeder και μήπως να βάλουμε αυτή τη διάσταση στη φαρέτρα της ερωτικής μας ζωής; Μπορεί και να έχει ενδιαφέρον…πολύ!

Συντάκτης: Ελένη Καραχανίδη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου