Αν υπάρχει ένα πράγμα που δεν είναι σε έλλειψη τη σήμερον ημέρα, αυτό είναι οι στάσεις του σ3ξ. Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι επινοούν στάσεις του που κυμαίνονται από οικείες έως ζωώδεις και καλύπτουν κι όλα τα ενδιάμεσα. Δε χρειάζεται λοιπόν πάντα να προτιμάτε τις πιο τρελές στάσεις για να κάνετε υπέροχα κρεβάτια, αφού υπάρχουν μια χούφτα απ’ αυτές που ίσως δεν έχετε σκεφτεί.

Μην ψάχνεστε λοιπόν δεξιά κι αριστερά, γιατί εδώ είναι έξι από τις καλύτερες στάσεις, που συστήνονται από σ3ξοθεραπευτές.

 

 

1. Spooning

Πώς να το κάνετε: Ο παρτενέρ που δέχεται τη διεiσδυση ξαπλώνει στο πλάι, ενώ ο παρτενέρ που διεiσδύει είναι κολλημένος στην πλάτη του άλλου και εισέρχεται από πίσω.

Γιατί προσφέρει ωραία αίσθηση: Αυτή η στάση επιτρέπει έναν εξαιρετικό συνδυασμό εγγύτητας κι εύκολης πρόσβασης. «Επιτρέπει την επαφή ολόκληρου του σώματος μεταξύ των συντρόφων, συν το ότι ο σύντροφος που διεiσδύει έχει πλήρη πρόσβαση στο στήθος, την κοιλιά και το aιδοiο του άλλου ατόμου», λέει η θεραπεύτρια σ3ξ και σχέσεων Stefani Goerlich, LMSW-Clinical, LISW.

Για ποιον είναι καλύτερή στάση: Και για τους δύο συντρόφους.

 

 

2. Ανάποδη καουμπόισσα

Πώς να την κάνετε: Ο σύντροφος που διεiσδύει ξαπλώνει ανάσκελα με τα πόδια του τεντωμένα. Στη συνέχεια το άλλο άτομο ανεβαίνει πάνω στον σύντροφο αυτό κοιτάζοντας προς τα πόδια του. Κατά την «ένωση», ο σύντροφος που διεiσδύει τοποθετεί τα γόνατά του σε κάθε πλευρά των μηρών του συντρόφου που διεiσδύει.

Γιατί προσφέρει ωραία αίσθηση: Ο σύντροφος που δέχεται τη διεiσδυση παίρνει τα ηνία μ’ αυτή τη στάση κι αυτό από μόνο του φέρνει σε παιχνίδια εξουσίας. «Για τον άνθρωπο που είναι από πάνω, αυτή η στάση του επιτρέπει να ελέγχει το ρυθμό, την ταχύτητα και το βάθος της διεiσδυσης, κάτι που μπορεί να είναι εξαιρετικό για ανθρώπους που έχουν άγχος γύρω από το σ3ξ ή απλά να είναι πολύ συγκεκριμένοι σχετικά με το τι λειτουργεί καλύτερα γι’ αυτούς», λέει η Goerlich.

Για ποιον είναι η καλύτερη αίσθηση: Τον σύντροφο που δέχεται τη διεiσδυση.

 

 

3. Supported Straddle

Πώς να το κάνετε: Ο σύντροφος που διεiσδύει κάθεται σε μια καρέκλα. Το ταίρι του στη συνέχεια ανεβαίνει από πάνω, κοιτάζοντας τον σύντροφό του, κι έχοντας τα γόνατα του δίπλα στην εξωτερική πλευρά των μοιρών του άλλου ατόμου.

Γιατί προσφέρει ωραία αίσθηση: Όπως και με την ανάποδη καουμπόισσα, το άτομο που είναι από πάνω μπορεί να ελέξξει ταχύτητα, ρυθμό και βάθος. «Αυτή η στάση είναι επίσης ιδανική για φιλιά, μεγάλες αγκαλιές και διατήρηση της οπτικής επαφής, τα οποία βοηθούν στην τόνωση της απελευθέρωσης της ωκυτοκίνης, της ορμόνης της δέσμευσης», λέει η Goerlich.

Για ποιον είναι καλύτερη η αίσθηση: Τον σύντροφο που δέχεται τη διεiσδυση.

 

 

4. Triple Dog Dare

Πώς να πετύχετε τη στάση: Το Triple dog dare έχει όλα τα στοιχεία του doggy style που πιθανώς αγαπάτε. H διαφορά είναι πως αντί ο σύντροφος που δέχεται τη διεiσδυση να στηρίζεται στα χέρια και τις κνήμες του, στηρίζεται στα αντιβράχια και τις κνήμες του -κάτι που μειώνει την πίεση στον καρπό και την κάνει πιο ξεκούραστη στάση.

Γιατί προσφέρει ωραία αίσθηση: Αυτή η στάση έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει τη μέγιστη απόλαυση του «στα τέσσερα», αλλά χωρίς πολύ-πολύ κούραση κι αυτό μας αρέσει, τόσο απλά.

«Αυτή η θέση επιτρέπει τράβηγμα των μαλλιών και γρατσουνιές στην πλάτη, καθώς επίσης δίνει στον σύντροφο που διεiσδυει την ευκαιρία ν’ ασχοληθει πολύ έντονα με την κελιτορίδα του άλλου ατόμου -αν αυτή υπάρχει», λέει ο Goerlich.

Για ποιον είναι καλύτερη: Και για τους δύο συντρόφους.

 

 

5. CAT

Πώς να το κάνετε: Γνωστή κι ως «Τεχνική της Ευθυγράμμισης», (Coital Alignment Technique), στην ουσία πρόκειται για μια όμορφη παραλλαγή του κλασικού ιεραποστολικού που πολλοί αγαπούν. Ο ένας εκ των δυο είναι ξαπλωμένος ανάσκελα στο κρεβάτι, με τα πόδια του σε ευθεία γραμμή, κι ο άλλος ξαπλώνει πάνω του. Αυτη η στάση επιτρέπει την πιο άμεση επαφή με την κλειτορiδα, λέει η σ3ξοθεραπεύτρια Shannon Chavez, PsyD, CST. Το άτομο που πραγματοποιεί τη διεiσδυση στηρίζεται στα χέρια και λειτουργεί σαν να κάνει iαραποστολiκο.

Γιατί προσφέρει ωραία αίσθηση:  Η CAT είναι μια παραλλαγή του τυπικού ιεραποστολικού που ενισχύει την ευχαρίστηση. Κάθε φορά που υπάρχει άμεση επαφή με την κλειτορiδα και τη γύρω περιοχή, η ευχαρίστηση αυξάνεται για τον σύντροφο pου δέχεται τη διεiσδυση. «Καθώς οι γοφοί είναι ανυψωμένοι και ο σύντροφος κινείται προς το σώμα, υπάρχει τριβή στο aιδοiο, γεγονός που καθιστά πιο πιθανό να προκαλέσει οργ@σμό», λέει ο Chavez.

Για ποιον είναι καλύτερη: Και για τους δύο συντρόφους.

 

 

6. Λωτός

Πώς να το κάνετε:  Εδώ ο ένας σύντροφος είναι καθισμένος οκλαδόν στο κρεβάτι κι ο άλλος κάθεται πάνω του, ενώ έχουν και οι δύο τα πρόσωπά να κοιτάζονται καθ’ όλη τη διάρκειά της ερwτικής επαφής. Aν θέλετε να δοκιμάσετε αυτή τη στάση μπορείτε επίσης να τυλίξετε τα χέρια σας ο ένας γύρω από τον άλλον, ώστε και τα χέρια και τα πόδια σας να είναι σε μια αγκαλιά.

Γιατί προσφέρει ωραία αίσθηση: Αυτή η στάση επιτρέπει την κίνηση, την τριβή και την εγγύτητα ταυτόχρονα. «Μπορείτε να έχετε οπτική επαφή με τον σύντροφό σας και να χρησιμοποιήσετε ολόκληρο το σώμα σας για να μπλεχτείτε με τον σύντροφό σας, να πιέσετε και να τρίψετε ο ένας τον άλλον για ενισχυμένη αίσθηση. Είναι επίσης πολύ οικεία στάση και ιδανική για φιλιά και αγκαλιές κατά τη διάρκεια του σ3ξ», λέει η Chavez.

Ποιος αισθάνεται καλύτερα: Και οι δύο σύντροφοι.