%ce%b5%cf%86%cf%84%ce%b7

Στις ερωτικές σχέσεις είναι πολλά εκείνα που ενώνουν ένα ζευγάρι και κρατούν τη σπίθα του ρομαντισμού, του έρωτα και του πάθους αναμμένη. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο της σχέσης είναι ο έρωτας κι η επαφή. Επαφή που προκύπτει από επιθυμία και διέγερση, για ικανοποίηση κι οργασμό κι ο έρωτας που συνδυάζεται με όλα τα παραπάνω, ώστε να επιτύχουμε συναισθηματική σύνδεση με τον άνθρωπό μας. Τα δυο αυτά μπορούν να συνδυαστούν και να σε κάνουν να νιώσεις την απόλυτη ικανοποίηση κι ολοκλήρωση.

Έτσι λοιπόν, υπάρχουν πολλές στάσεις οι οποίες ευνοούν ακριβώς αυτή τη συναισθηματική ολοκλήρωση. Είναι στάσεις στις οποίες υπάρχει έντονη απτική κι οπτική επαφή, ώστε να κοιτάς τον άνθρωπό σου στα μάτια και να θυμάσαι γιατί είσαι ερωτευμένος μαζί του. Σ’ αυτές τις στάσεις μπορείς πολύ εύκολα να χαθείς στην αγκαλιά του αγαπημένου σου, να νιώσεις ασφάλεια, ζεστασιά κι έρωτα, συναισθήματα που έναν ερωτευμένο τον φθάνουν στην απόλυτη ικανοποίηση. Κι επίσης, αγκαλιά χωρίς τα πρόσωπά μας ενωμένα ή έστω σε κοντινή απόσταση δεν υπάρχει, οπότε οι συγκεκριμένες στάσεις υπόσχονται την ελευθέρια πολλών και τρυφερών φίλιων.

Κι όταν μένουμε με τον άνθρωπό μας στο κρεβάτι, με σώματα γυμνά και καρδιές ανοιχτές κι έτοιμες να ενωθούν, χωρίς φόβους, αναστολές και προκαταλήψεις, τότε καταλαβαίνουμε πως αυτό είναι που μετράει. Τα προβλήματα έρχονται για να τα λύνουμε κι ο άνθρωπός μας είναι εκεί για να τον αγαπάμε. Σημασία έχει στο τέλος της ημέρας να ξαπλώνουμε δίπλα-δίπλα και να νιώθουμε ολοκλήρωση, ευτυχία, συναισθηματική ζεστασιά. Πάμε λοιπόν να δούμε ποιες είναι οι στάσεις που δένουν το ζευγάρι;

 

Το κουτάλι
Το κουτάλι, είτε τα πρόσωπά μας είναι αντίθετα, είτε αντικριστά, είναι μια σίγουρα κατεξοχήν τρυφερή, ρομαντική και χουχουλιάρικη στάση. Ο σύντροφος που βρίσκεται από πίσω είναι σε θέση να αγκαλιάζει όλο το σώμα του παρτενέρ του, να χαϊδεύει κάθε σπιθαμή του κορμιού του απ’ το στέρνο μέχρι την ευαίσθητη περιοχή και φυσικά να τον φιλάει ζεστά. Πώς γίνεται με τόσα χάδια και σωματική εγγύτητα να μην κορυφωθεί ο αισθησιασμός σας;

 

Το καθιστό
Ο ένας εκ των δυο κάθεται στην άκρη του κρεβατιού με τα πόδια του να πατούν σταθερά στο πάτωμα. Ο άλλος κάθεται επάνω του και αγκαλιάζει ζεστά όλο το σώμα του παρτενέρ του, με τα πόδια να αγκαλιάζουν τη μέση του. Σίγουρα, αυτή η στάση μας επιτρέπει να είμαστε σε απόσταση αναπνοής με τον άνθρωπό μας και η απόλαυση είναι δεδομένη, καθώς συνδυάζει την απόλυτη σωματική και συναισθηματική διέγερση.

 

Η CAT
Γνωστή κι ως «Τεχνική της Ευθυγράμμισης», (Coital Alignment Technique), στην ουσία πρόκειται για μια όμορφη παραλλαγή του κλασικού ιεραποστολικού που πολλοί αγαπούν. Ο ένας εκ των δυο είναι ξαπλωμένος ανάσκελα στο κρεβάτι, με τα πόδια του σε ευθεία γραμμή, κι ο άλλος ξαπλώνει πάνω του. Κάθε σημείο του σώματός μας με τον σύντροφό μας βρίσκεται ουσιαστικά σε ευθυγράμμιση, κι έτσι επιτυγχάνεται η πολυπόθητη κορύφωση και είναι μια πολύ καλή στάση που συνδυάζει επίτευξη του οργασμού, με χάδια, αγκαλιές και τρυφερά φιλιά, γιατί ουσιαστικά ο σύντροφος που βρίσκεται από κάτω είναι κουρνιασμένος στην αγκαλιά του άλλου.

 

All About Sex | eBook


€5,00

-----

 

Ο λωτός
Μια στάση που επίσης θυμίζει πολύ περισσότερο αγκαλιά και σου υπόσχεται πολλαπλές ευχαριστήσεις. Τι πιο όμορφο να κάνεις έρωτα με τον άνθρωπό σου και να τον κοιτάς στα μάτια, να πιάνεις το πρόσωπό του και τα σώματά σας να καίνε μαζί; Η συγκεκριμένη στάση στα παρέχει όλα! Ο ένας σύντροφος είναι καθισμένος οκλαδόν στο κρεβάτι κι ο άλλος κάθεται πάνω του με τα πρόσωπά τους να κοιτάζονται καθ’ όλη τη διάρκειά της ερωτικής επαφής.

 

Στο ντουζ
Στο πρώτο άκουσμα δε φαντάζει και μια τόσο ρομαντική στάση που θα μας φέρει πιο κοντά με τον αγαπημένο μας, αλλά κι όμως το κάνει. Αρχικά, ας σκεφτούμε την όλη διαδικασία που ενώνει το ζευγάρι. Πρώτου υπάρξει η διείσδυση, οι δυο σύντροφοι απολαμβάνουν μαζί το μπάνιο τους. Έχουν την ευκαιρία ο ένας να χαϊδέψει τον άλλον σε πολύ στενή επαφή, και να ανταλλάξουν αισθησιακά φιλιά μεταξύ τους. Ο ένας σύντροφος βρίσκεται πίσω απ’ τον άλλον και τα σώματά τους ενώνονται κι αγκαλιάζονται. Τα πρόσωπά τους, αν και το ένα βρίσκεται πίσω απ’ το άλλο, μπορούν να ακουμπούν κι ο ένας σύντροφος να γεμίζει στα φιλιά τον άλλον. Η συγκεκριμένη στάση είναι και διεγερτική αλλά και πολύ ρομαντική!

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω πως τα ζευγάρια και οι σχέσεις περνούν από φουρτούνες κι αυτό είναι το λογικό-φυσιολογικό να συμβαίνει. Διαφορετικά θα ζούσαμε σ’ ένα παραμύθι κι όλα θα ήταν όμορφα. Αλλά κι έτσι είναι όλα όμορφα. Σημασία έχει να είμαστε ανοιχτοί στη σχέση μας και να έχουμε θέληση να ξεπερνάμε τις δυσκολίες. Και η ερωτική επαφή είναι κάτι που βαλτώνει κι αναζωπυρώνει ξανά και ξανά στις σχέσεις. Θέλει προσπάθεια όμως για να συμβούν και τα δυο. Θα βαλτώσει αν οι σύντροφοι αφεθούν, βαρεθούν και το αφήσουν. Είναι φυσιολογικό, ιδίως σε μακροχρόνιες σχέσεις ένας εκ των δυο να βαρεθούν την ερωτική τους ζωή. Εκεί όμως πρέπει αντί το ζευγάρι να κλείσει τα μάτια, να βάλει φαντασία, να κάνει αλλαγές και να αναζωπυρώσει η σπίθα μεταξύ τους. Γιατί η σπίθα υπάρχει και θα υπάρχει όσο προσέχουμε μη σβήσει!

Συντάκτης: Ελένη Ρέκκα
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου