Με την πρώτη, το ερώτημα ακούγεται αρκετά απλό: «Ποιες είναι οι καλύτερες στάσεις στο σ3ξ για να βελτιωθεί η οικειότητα;» Ρωτήστε, ωστόσο, έναν σ3ξολόγο και γρήγορα θα γίνει σαφές ότι αυτό σπάνια είναι ένα σενάριο που πετυχαίνει. «Πολύ πριν καν συζητήσουμε τις στάσεις, πρέπει να ορίσουμε τι σημαίνει οικειότητα για το άτομο, επειδή μπορεί να σημαίνει διαφορετικά πράγματα για διαφορετικούς ανθρώπους», αναφέρει η σ3ξολόγος Meg Callander, εξηγώντας ότι ο καλύτερος τρόπος για να κατανοήσετε πώς να βελτιώσετε την οικειότητα στην κρεβατοκάμαρα είναι να προβληματιστείτε και να ξεκινήσετε έναν διάλογο με το ταίρι σας.

«Η δική τους ιδέα για την οικειότητα μπορεί να είναι σωματική, αλλά η δική σας μπορεί να είναι συναισθηματική, ή το αντίστροφο- κι αν δυσκολεύεστε με τη σωματική οικειότητα, για παράδειγμα, μπορεί να σας λείπει η αίσθηση εμπιστοσύνης κι ασφάλειας, ώστε να μπορείτε να είστε συναισθηματικά ευάλωτοι», αναφέρει.

 

Θέσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε:

Υποθέτοντας ότι εσείς και το ταίρι σας είστε στην ίδια σελίδα, υπάρχουν μερικές στάσεις που αξίζει να εξερευνήσετε όταν πρόκειται για τη βελτίωση της σύνδεσης μεταξύ σας. Στάσεις που τα ζευγάρια επιλέγουν κυρίως στην αρχή στης σχέσης τους, όσο ο ένας ανακαλύπτει το σώμα του άλλου κι έχουν ανάγκη να συνδεθούν βαθύτερα, πριν ξεκινήσουν τους πειραματισμούς.

Η πρώτη είναι να εστιάσετε σε στάσεις όπου η οπτική επαφή είναι βασικό στοιχείο. Αυτό σημαίνει να παίρνετε στάσεις που σας επιτρέπουν να κοιτάτε βαθιά ο ένας τα μάτια του άλλου, όπως η ιεραποστολική στάση -που είναι βασική- και το spooning, όπου είστε στο πλάι αλλά μπορείτε να κοιτάτε πάνω από τον ώμο σας.

Άλλες στάσεις περιλαμβάνουν τον σύντροφό σας να κάθεται στο κρεβάτι ή σε μια καρέκλα, με εσάς να κάθεστε από πάνω του, ή εκείνη που ξαπλώνετε στο πλάι και ο σύντροφός σας διεισδuει καθώς γονατίζει.

Φυσικά, δεν είναι μόνο τα μάτια. H εστίαση στην επαφή δέρμα με δέρμα, μπορεί να είναι εξίσου σημαντική. Θα μπορούσε να είναι τόσο απλό όσο το κράτημα των χεριών, ακόμη και σε στάσεις που κοιτάτε μακριά από τον σύντροφό σας, το να κινείστε αργά μαζί, ώστε να νιώθετε ότι είστε συγχρονισμένοι αντί να νιώθετε απομονωμένοι ή ανεξάρτητοι από τον σύντροφό σας, και να μιλάτε ο ένας στον άλλον ενώ κάνετε σ3ξ.

 

Αναπνεύστε μαζί κατά τη διάρκεια του σ3ξ

Κάτι που δεν εξετάζεται συχνά στην κρεβατοκάμαρα είναι η αναπνοή. Αυτό έχει να κάνει με την εξεύρεση τρόπων για να σκεφτείτε τη συν-ρύθμιση ή, βασικά, τη χρήση του νευρικού σας συστήματος για να συγχρονιστείτε με το νευρικό σύστημα του συντρόφου σας και να αναπνέετε μαζί. Μπορείτε λοιπόν να συντομεύετε ή να επιμηκύνετε τις εκπνοές σας, ώστε όχι μόνο να κινείστε στον ίδιο χρόνο, αλλά και να αναπνέετε στον ίδιο χρόνο ο ένας με τον άλλον.

 

Βρείτε χρόνο για οικειότητα

Όλα τα παραπάνω θα κάνουν ελάχιστα πράγματα για να βελτιώσουν την οικειότητα, αν τα επιχειρείτε σε ένα πλαίσιο ή χώρο που είναι αγχωτικός ή που μπορεί να διακοπεί από δουλειές κι υποχρεώσεις. Ο χρόνος που δίνετε στο ταίρι σας μπορεί να είναι make it or break it για την εμπειρία, οπότε εξίσου σημαντικό με το να βρεις τη σωστή στάση είναι να βρεις και χρόνο για να τη δοκιμάσετε.