Καλοκαίρι, ήλιος, θάλασσα και ιδρώτας. Ω ναι, προπάντων αυτό. Τι και αν αναφέρεσαι στον ιδρώτα λόγω της ζέστης ή λόγω της καύλας, καλοκαίρι χωρίς αυτόν δεν υφίσταται.

Κι όσον αφορά την καύλα, μην πτοείσαι απ’ τις θερμοκρασίες. Αφού αποχή δεν πρόκειται να κάνεις. Και, ούτως ή άλλως, τα περισσότερα πάθη μετριούνται το καλοκαίρι. Πόσες ιστορίες έχεις διαβάσει για καλοκαιρινά καψόνια κι έρωτες; Μετά την άνοιξη που αφορά την αφύπνιση του έρωτα έχουμε το καλοκαίρι με την εξέλιξη του. Ό,τι νιώσεις και ό,τι βιώσεις θα είναι τότε. Καλοκαίρι άλλωστε σημαίνει ηδονή.

Και τι καλύτερο από το να συνδυάσεις τις δύο μεγαλύτερες ηδονές και απολαύσεις σε μία. Καλοκαίρι και σεξ. Άσε, λοιπόν, στην άκρη αυτά τα μουσκεμένα σεντόνια που σου έρχονται στο μυαλό. Εγώ δεν μίλησα για κρεβάτι. Ούτε για «μουχλιασμένα» σε ράφια σκηνικά περί σεξ. Εγώ μιλάω για τον πρώτιστο συνδυασμό των δύο αυτών ηδονών: Σεξ στην παραλία. Κι άσε να σε κατακλύσουν εικόνες με ηλιοκαμένα, βρεγμένα κορμιά στο απόγειό τους.

Τι και αν μιλάμε για μέσα στη θάλασσα ή για πάνω στην άμμο, η γεύση της αλμύρας και της ηδονής θα είναι η ίδια. Και για όσους μιζεριάζετε ακόμα, υπάρχουν και οι ξαπλώστρες. Μόνο που εκεί μιλάμε μόνο για μεταμεσονύκτια δραστηριότητα. Ίσως μετά από ξενύχτι ή και ενδιάμεσα απ’ αυτό.

Η πρώτη και η δεύτερη περίπτωση άλλωστε γίνονται και στο φως της ημέρας. Μες στη θάλασσα, πίσω από κανένα βραχάκι. Θέληση να υπάρχει -που σίγουρα υπάρχει- κι όλα γίνονται. Μόνο μη σας μπαίνουν σκέψεις πονηρές όταν συναντάτε ζευγάρια αγκαλιασμένα  μες στα νερά. Υπάρχουν και αυτοί που κάνουν απλά μπάνιο.

Το καλύτερο από άποψη ώρας, ωστόσο, παραμένει το βράδυ. Μακριά από το αδιάκριτο βλέμμα του κόσμου. Όταν η παραλία είναι άδεια κι ανήκει μόνο σ’ αυτούς τους δύο. Με φόντο το νυχτερινό ουρανό για τους ρομαντικούς και κόντρα στην άμμο για τους υπόλοιπους. Θα νιώσεις καυτές ανάσες και μπερδεμένα κορμιά. Ασυγκράτητα και αχόρταγα.

Νέες στάσεις δίνουν και παίρνουν. Άλλωστε είναι για τους πιο τολμηρούς και καινοτόμους το όλο σκηνικό. Τους κάθε λογής συμβιβασμένους δεν τους χωράει. Κι ας μην ξεχνάμε και το ύψιστο πλεονέκτημα. Σε περίπτωση που ιδρώσεις (που σίγουρα θα συμβεί) η θάλασσα είναι δίπλα. Ανανεώνεστε και συνεχίζετε. Με γεύση θάλασσας, με γεύση καλοκαιριού.

Αν δεν έχεις ζήσει μια τέτοια εμπειρία είναι κρίμα να χαρακτηρίσεις έναν έρωτα καλοκαιρινό. Θα του λείπει η ουσία. Σαν να έχει περάσει ολόκληρο καλοκαίρι χωρίς να έχεις φάει καρπούζι. Έλα λοιπόν. Χρόνο έχεις. Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε. Μην κολλάς. Δεν χωράνε περιορισμοί σ’ αυτά. Δεν υπάρχουν καν περιορισμοί. Ζήσε το καλοκαίρι όπως του αρμόζει. Ασ’το να σε παρασύρει.

Η ζέστη έχει ξεπεράσει τα όρια της αντοχής και είμαστε ακόμα στη μέση του. Όλα σε θέλουν στην παραλία. Και η ατμόσφαιρα βοηθάει πολύ. Τι μαγιό, τι εσώρουχο, εδώ που φτάσαμε. Μικρή διαφορά. Λίγο τα κοκτέιλ, λίγο η θερμοκρασία, ε δεν θέλει και πολύ. Μην το πολυσκέφτεσαι. Η λογική σε κάτι τέτοια περισσεύει. Γι’ αυτό ασ’ την στην άκρη. Πέτα την μαζί με τα ρούχα που θα βγάλεις. Κι άσε το συναίσθημα να σου κάνει κουμάντο.

 

Επιμέλεια κειμένου Μαρίας Διακουράκη: Ελευθερία Παπασάββα.

Συντάκτης: Μαρία Διακουράκη