defsh

Το θέμα της κορύφωσης είναι ανεξάντλητο. Διαφορετικά δεδομένα για τον καθένα από εμάς, ψυχολογικές αντιδράσεις και τρόποι που ανταποκρινόμαστε συνθέτουν την πολυπλοκότητά της. Επίσης, για έναν καλό οργασμό δυστυχώς δεν έχουμε εγχειρίδιο χρήσης. Σίγουρα, όμως, το να είμαστε μουγκοί δεν είναι και το ιδανικό. Καθώς λοιπόν τα στόματα εκτός από το να γλείφουν και να φιλούν μπορούν και να μιλάνε, κανείς δε βγαίνει χαμένος από τα γεμάτα πάθος, ενδεχομένως βρόμικα, γεμάτα πόθο ή τρυφερά λόγια την ώρα που τελειώνετε. Κι η λέξη «σ’ αγαπώ», όσο κι αν είναι στις τελευταίες θέσεις του μυαλού μας εκείνη τη στιγμή, καθώς κάτι άλλο, πιο πονηρό, μας βγαίνει αυθόρμητα, παραμένει αγαπημένη για μια μεγάλη μερίδα ζευγαριών. Αναρωτηθήκαμε το γιατί και παρουσιάζουμε τις πιθανές εκδοχές της.

 

«Σ’ αγαπώ γιατί με ολοκληρώνεις»

Η αίσθηση πληρότητας, η ικανοποίηση της ολοκλήρωσης όταν η απόλαυση πλημμυρίζει και τους δύο κι οι εγκέφαλοι διοχετεύουν τις ορμόνες της ευφορίας, της δέσμευσης και της αγάπης φέρνει στα χείλη το «σ’ αγαπώ-ευχαριστώ».

 

«Σ’ αγαπώ γιατί μου πρόσφερες μια αληθινή στιγμή»

Χανόμαστε σε ένα κόσμο δίνης, τυλιγόμαστε, λυγίζουμε, αγκαλιάζουμε ή μπλέκουμε τα χέρια μας θέλοντας να κρατήσουμε την επαφή κι όλο αυτό είναι μια αληθινή στιγμή. Όταν οι κόρες των ματιών διαστέλλονται κι η φωνή μας αλλάζει χροιά εκλιπαρώντας ή εκφράζοντας χαρά την στιγμή της ολοκλήρωσής μας, ζούμε μια αληθινή στιγμή. Το «σ’ αγαπώ» εκείνης της στιγμής είναι το αποτέλεσμα της κατάστασής μας.

 

«Σ’ αγαπώ γιατί με κάνεις να νιώθω όμορφα»

Στο κρεβάτι υπάρχει ο αυτοσκοπός κι ο σκοπός. Το αποτέλεσμα είναι κοινό. Να περάσουν καλά κι οι δύο. Κι όταν αντιλαμβανόμαστε πως ο άλλος προσπαθεί να δώσει πόνο για την ικανοποίησή μας, ενώ ξέρουμε πως ίσως θα μπορούσε να ευχαριστήσει μόνο τον εαυτό του, μας κάνει περισσότερο αφοσιωμένους. Είναι σαν να μας χαρίζουν λουλούδια ή κάποιο άλλο δώρο. Αυθόρμητα φιλάμε, αγκαλιάζουμε και λέμε «σ’ αγαπώ». Οι κορυφώσεις μπορεί να μην κοστίζουν αλλά είναι σίγουρα πιο εντυπωσιακές.

 

«Σ’ αγαπώ κι αυτή είναι η στιγμή που δεν ντρέπομαι να το πω»

Πόσοι άνθρωποι νιώθουμε ντροπή να εκφραστούμε συναισθηματικά με λόγια. Δε μας βγαίνει, δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μας. Η στιγμή της κορύφωσης είναι μια διαφορετική στιγμή. Είναι εκείνη η ώρα που όλοι επιτρέπουμε στον εαυτό μας να λειτουργήσει χωρίς σκέψη κι εντολή. Είναι η ώρα που γινόμαστε τόσο ευάλωτοι κι αφού κυριαρχηθούμε από το πάθος μας, ό,τι είναι μέσα μας καταχωνιασμένο σε λέξεις, βγαίνει. Έχουμε ήδη πει «σ’ αγαπώ». Σκεφτείτε πόσες φορές μετά μας λένε τι έχουμε πει και το αμφισβητούμε καθώς δεν το θυμόμαστε.

 

«Σ΄ αγαπώ μόνο γι’ αυτή τη στιγμή»

Κι αυτό μπορεί να είναι όντως ένα δηλωμένο σ’ αγαπώ από μια στιγμή που προκύπτει από ένα one night stand ή από μια σχέση που ξεκίνησε μόλις χθες. Μην αναρωτηθείτε ή απορήσετε και δεχτείτε το όπως έρχεται. Ένα είναι το σίγουρο. Πως μιλάει η ντοπαμίνη και πως σίγουρα κάτι πολύ καλό γίνεται μεταξύ σας που η χημεία σας φωνάζει «σ’ αγαπώ».

 

«Σ’ αγαπώ και πονάω»

Από τις πιο δύσκολες στιγμές που μπορεί να ειπωθεί ένα σ’ αγαπώ, είναι το να βρισκόμαστε ερωτικά ενώ έχουμε χωρίσει. Αυτό το «σ’ αγαπώ» κρύβει μέσα του όλα εκείνα που δεν μπορούμε να πούμε, κρύβει τη λαχτάρα να είμαστε μαζί αλλά έχουμε τελειώσει, κρύβει την ανάγκη καθώς έχουμε το ακαταλόγιστο τη στιγμή ενός οργασμού. Ίσως και το πιο δυνατό «σ’ αγαπώ», αλλά και το πιο ψυχοφθόρο. Κι ίσως αυτό που δε λέγεται μόνο μια φορά αλλά επαναλαμβάνεται πριν, στη διάρκεια και μετά το τέλος μιας επαφής.

 

«Σ’ αγαπώ γιατί θέλω να σε επιβεβαιώσω»

Δεν είναι καθόλου περίεργο να υπάρχει ως ανάγκη επιβεβαίωσης. Άλλωστε, λένε πως ο οργασμός συχνά ξεκινάει από τ’ αυτιά. Τα τρυφερά λόγια είναι ένας σημαντικός παράγοντας που βοηθάει στην κορύφωση, αφού αφήνεσαι πιο εύκολα λαμβάνοντας το τικ της επιβεβαίωσης. Τι πιο τρυφερό από το να λέτε «σ’ αγαπώ» και μάλιστα επαναλαμβανόμενα, ειδικά την ώρα της απόλυτης παράδοσης.

Σ’ αυτές τις μοναδικές στιγμές που κρατάνε ελάχιστα κι αποτυπώνουν τη κορύφωση της ερωτικής μας έντασης, ό,τι και να πούμε είναι το ελάχιστο σε σχέση μ’ αυτό που νιώθουμε. Σημασία έχει να το κάνουμε με μοναδικό τρόπο.

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου