Αν νομίζεις ότι οι δημοφιλέστερες στάσεις στο s3x είναι το D0ggy και το ιεραποστολικό τότε κάνεις λάθος! Σύμφωνα με την Google η πιο δημοφιλής στάση αυτή τη στιγμή διεθνώς είναι η “Pr3tzel”. Ίσως, να μην την έχεις ακούσει ποτέ στη ζωή σου κι ίσως να μην ξέρεις καν πώς γίνεται αλλά γι’ αυτό είμαστε εμείς εδώ, για να σού λύσουμε όλες τις απορίες που μπορεί να προκύψουν. 

Η στάση με τις περισσότερες αναζητήσεις σ’ ολόκληρο τον κόσμο για το 2023 σύμφωνα με την ανάλυση των δεδομένων της Google μέσω της εφαρμογής της Trends σε συνεργασία με την Bedbible, κατέταξαν τη συγκεκριμένη στάση στην πρώτη θέση. Η χώρα μας βρίσκεται μέσα στη 10άδα με την Αμερική να φιγουράρει στην πρώτη θέση σε 14 πολιτείες ενώ ακολουθούν η Ιταλία κι η Γαλλία. Τα επόμενα αποτελέσματα. Μετά τη “Pr3tzel” ακολουθεί η D0ggy ως η στάση που προτιμούν οι περισσότεροι και το ιεραποστολικό.

Πώς γίνεται;

Το άτομο που δε θα διεισδύσει κάθεται κάτω και ξαπλώνει στο πλάι, ενώ το άτομο που διεισδύει, κρατάει το πάνω πόδι του συντρόφου και στη συνέχεια αγκαλιάζει το κάτω πόδι. Στη συνέχεια, το άτομο που ετοιμάζεται να κάνει τη δουλειά με τ’ όπλ0 του, έρχεται πιο κοντά προκειμένου να διεισδύσει.

Γιατί πρέπει να δοκιμάσεις αυτή τη στάση;

Η σ3ξοθεραπεύτρια Nazanin Moali, οικοδέσποινα του podcast “$exology”, δήλωσε ότι: «Η “Pr3tzel” είναι μια συχνή στάση που πολλοί άνθρωποι μπορεί να έχουν δοκιμάσει αλλά χωρίς να γνωρίζουν ότι έχει όνομα». Απ’ την άλλη η σ3ξουαλική παιδαγωγός Luna Matatas δήλωσε ότι ενώ δεν έχει ακούσει ποτέ να την αποκαλούν έτσι αλλά είναι εξοικειωμένη μ’ αυτή τη στάση και την έχει δοκιμάσει ακόμη κι η ίδια. Όπως ανέφερε: «Θα έλεγα ότι δεν είναι πραγματικά γνωστή ως στάση για να την επιλέξεις αλλά για τους ανθρώπους που τούς αρέσει να δοκιμάζουν καινούργια πράγματα στο σ3ξ, αυτή είναι πιθανώς στο ρεπερτόριο των στάσεων τους! Είναι εξαιρετική για να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις μερικές παραλλαγές στάσεων. Επιπλέον, η συγκεκριμένη στάση επιτρέπει και στους δύο συντρόφους να έχουν τουλάχιστον ένα χέρι ελεύθερο, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείς να προσθέσεις ένα άγγιγμα στο δικό σου σώμα ή στο σώμα του συντρόφου σου και να χρησιμοποιήσεις ένα s3x toy που ακουμπά στην κλ3ιτορίδα. Η συγκεκριμένη στάση είναι επίσης μια πολύ καλή ευκαιρία για να τη δοκιμάσεις αν εσύ ή ο σύντροφός σου έχετε διαφορά ύψους ή μεγαλύτερη μέση».

Ο αρθρογράφος του Men’s Health, Zachary Zane δήλωσε: «Πρώτον, η “Pr3tzel” μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλεις να ενισχύσεις την οικειότητα, επειδή σού επιτρέπει να έχεις οπτική επαφή με τον σύντροφό σου και δεύτερον ευνοεί τη βαθιά δι3ίσδυση».

Βέβαια, πέρα απ’ την ευχαρίστηση και τη βαθιά διείσδυση που προσφέρει η συγκεκριμένη στάση έχει και κάποια αρνητικά στοιχεία που θα πρέπει να εξετάσεις, πριν αποφασίσεις να την κάνεις.

«H συγκεκριμένη στάση μπορεί να είναι μια άβολη στάση για άτομα που δεν τούς αρέσει η αίσθηση της βαθιάς διείσδυσης ή που παλεύουν με προβλήματα μέσης ή αυχενικό. Για παράδειγμα, αν το άτομο που βρίσκεται στο κάτω μέρος έχει πόνο στο ισχίο, μπορεί να το βρίσκει άβολο να ξαπλώνει στο πλάι ή να κρατάει το πόδι του μ’ αυτόν τον τρόπο» δήλωσε η Luna Matatas, σημειώνοντας ότι το χαμήλωμα του πάνω ποδιού μπορεί να σ’ ανακουφίσει. Η Nazanin Moali ανέφερε ότι: «Η στάση αυτή μπορεί να μην είναι η καλύτερη επιλογή αν το άτομο που βρίσκεται από πάνω έχει πόνο στην πλάτη, καθώς επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος κατά τη διάρκεια του σ3ξ».

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του Pr3tzel, Pr3tzel Dip και του Passion Pr3tzel;

Το “Pr3tzel Dip” είναι απλώς μια άλλη ονομασία για τη συγκεκριμένη στάση, ενώ το “Passion Pr3tzel” δεν είναι μια παραλλαγή της στάσης όπως όλοι νομίζουν αλλά μια εντελώς διαφορετική στάση. Στο Passion Pr3tzel, οι δύο σύντροφοι γονατίζουν, αντικρίζοντας ο ένας τον άλλον. Στη συνέχεια, αφήνουν αντίθετα τα πόδια τους κάτω, ανοίγοντας το σώμα τους ο ένας προς τον άλλον. Κινούνται αργά μαζί μέχρι να μπορέσουν να ενώσουν τα γεννητικά τους όργανα και να σμίξουν. Μερικοί άνθρωποι μπορεί ν’ απολαμβάνουν αυτή τη στάση επειδή επιτρέπει τον έλεγχο κι απ’ τους δύο συντρόφους. Η αργή τριβή των σωμάτων σ’ αυτή τη στάση μπορεί επίσης να επιτρέψει τη διέγερση της κλ3ιτορίδας.

Σύμφωνα μ’ όλα τα παραπάνω βλέπουμε ότι η “Pr3tzel” είναι μια στάση που προτιμούν αρκετοί κυρίως για την ευχαρίστηση που προσφέρει κι επειδή βοηθά το ζευγάρι να συνδέεται σ3ξουαλικά. Είναι μια στάση «κλειδί» όπως θα έλεγε κανείς καθώς παίζει σημαντικό ρόλο στη βαθύτερη διείσδυση και την εντονότερη απόλαυση. Μαζί με τις παραλλαγές της η “Pr3tzel” κάνει το απόλυτο δεκάρι στο σ3ξ.