Πόσο συχνά μιλάτε με τους γύρω σας ή και με τους φίλους σας για το σεξ; Όντας απελευθερωμένοι οι περισσότεροι θα απαντήσετε σε αυτή την ερώτηση πως μιλάτε συχνά, πως ταμπού γύρω από αυτό το θέμα δεν έχετε και διανύουμε τον εικοστό πρώτο αιώνα και είναι τραγικό να μην έχουμε το θάρρος να πιάσουμε στο στόμα μας τη λέξη «σεξ» και άλλα τέτοια πολλά.

Για την αυτοϊκανοποίηση μιλάτε το ίδιο συχνά; Μήπως γύρω από αυτό το θέμα, όλοι μας κάπως δειλιάζουμε και δυσκολευόμαστε να εκφραστούμε το ίδιο εύκολα; Ακόμη και σε συζήτηση, ύστερα από πολύ αλκοόλ, καπνό και περασμένες τις δώδεκα, ακόμη και με τους πιο δικούς σου ανθρώπους να βρίσκεσαι, στο άκουσμα του αυνανισμού, σιωπή θα κυριαρχήσει στο χώρο, μιας και είναι λέξη απαγορευμένη αιώνες τώρα και για τους περισσοτέρους κρύβει ντροπή, ενοχή και είναι κάτι που «πρέπει» να μένει κλειδαμπαρωμένο στα συρτάρια των μυστικών.

Βουβοί θα περιμένουμε να πάρει το λόγο ο πρώτος της παρέας, αυτός ο γεμάτο θάρρος και τόλμη άνθρωπος, ο οποίος θα παραδεχτεί πως το έχει κάνει και στην ακόμη πιο τολμηρή εκδοχή πως συνεχίζει να το κάνει και όταν συμβεί αυτό, δια μαγείας όλοι θα παραδεχτούμε πως και το δικό μας το χεράκι παίζει, χαϊδεύει και αγγίζει πού και πού το κάτω μέρος του σώματος. Ναι, εκείνο που και καλά, μονάχα ο σύντροφος μας χρειάζεται να έρθει πιο κοντά, να το γνωρίσει καλύτερα.

Ποιος είπε πως η αυτοϊκανοποίηση, ο αυτοερωτισμός, ο αυνανισμός, η μαλακία ή όπως αλλιώς λέγεται είναι κάτι το κατακριτέο, το μη φυσιολογικό, το μη ηθικό και πρέπει να γίνεται επί προσωπικού, στα ιδιαίτερα, στην κρεβατοκάμαρα ή στο μπάνιο, χωρίς να μαθαίνεται στον έξω κόσμο αλλά ούτε και στο σύντροφό μας;

Πολλοί νομίζουμε πως αν το μάθει ο σύντροφος μας, θα ξενερώσει και σκέψεις πως δε μας ικανοποιεί όπως θα έπρεπε θα περάσουν από το μυαλό του. Κάνεις λάθος, αν του το πεις και ακόμη καλύτερα αν του το δείξεις πολύ πιθανό να τον ερεθίσεις ακόμη πιο πολύ και να περάσετε πιο ωραία από πριν. Υπάρχουν στιγμές που έχεις την ανάγκη να βρεις το κουμπί της κορύφωσης, έτσι ώστε να μάθει και ο άλλος ποιο είναι για τις επόμενες φορές.

Την ώρα αυτής της διαδικασίας έχεις την ευκαιρία να ανακαλύψεις τι σου αρέσει, τι σε καυλώνει, τα δάχτυλά σου αγγίζουν τον εσωτερικό σου κόσμο, ταξιδεύουν στον κόσμο της ηδονής, σε ανακαλύπτεις, γνωρίζεσαι με τον εαυτό σου και με αυτόν τον τρόπο έχεις την ευκαιρία να ξέρεις από εδώ και στο εξής τι θες, με τι έρχεσαι στον απόλυτο οργασμό και να το μεταφέρεις αυτό και στο σύντροφό σου. Ανακαλύπτεις πώς είναι να προκαλείς μόνος σου, στον εαυτό σου, κραυγές, βογγητά, βαθιές ανάσες και υγρά.

Είτε είσαι άντρας, είτε είσαι γυναίκα η αυτοευχαρίστηση είναι μία πράξη που μόνο καλό κάνει σε ένα ζευγάρι, αλλά και στο άτομο μεμονωμένα. Είναι πράξη ενστικτωδώς, από μικρή κιόλας ηλικία το χέρι πήγαινε μόνο του εκεί κάτω, πριν ακόμη καλά-καλά μάθεις τι είναι το σεξ, πριν καν το γευτείς, θα αγγίχτηκες, θα προσπάθησες να σε ικανοποιήσεις με ή χωρίς επιτυχία, δεν έχει σημασία.

Και για την κατάρριψη του μύθου της βικτωριανής εποχής, αγαπητοί μου φίλοι, μην πιστεύετε τις φούσκες περί τύφλωσης, παράλυσης και χιλίων δύο προβλημάτων που δημιουργεί ο αυνανισμός. Δεν είναι παρά ταμπού. Μόνο καλό κάνει. Εντάξει δε χρειάζεται να το παρακάνετε κιόλας, με μέτρο όλα.

 

Συντάκτης: Κατερίνα Νικολακοπούλου
Επιμέλεια κειμένου: Κατερίνα Καλή