Η ερωτική επαφή μεταξύ δυο ανθρώπων, περιλαμβάνει δυνητικά όλους τους τύπους εκκρίσεων. Σκεφτείτε το: ανταλλάσσετε ιδρώτα, σάλιο, pre-c@m, σπ3ρμα, αίμα, μερικές φορές ούρα και πάει λέγοντας. Οι μέθοδοι φραγμού (όπως τα εξωτερικά πρ@φυλακτικά, τα εσωτερικά πρ@φυλακτικά, τα σπιράλ κ.λ.π) περιορίζουν την ακαταστασία και την πιθανότητα προσβολής από σ3ξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα (ΣΜΝ). Τι γίνεται όμως αν σκέφτεστε να κάνετε σ3ξ χωρίς προφυλάξεις;

Οκ, για να τα λέμε όπως είναι, όλοι μας μπορούμε να είμαστε απρόσεκτοι με την προστασία μερικές φορές, αλλά στο άρθρο αυτό δεν εξετάζουμε το να το ξεχάσουμε μια φορά ή να σπάσει.Μιλάμε για τη συνειδητή επιλογή που κάνετε εσείς και το ταίρι σας να έρθετε σε επαφή χωρίς προφυλάξεις, της οποίας προηγούνται σκόπιμες συζητήσεις σχετικά με τα όρια και την εκτίμηση του κινδύνου.

Σαφώς υπάρχει διαφορά μεταξύ του να το ρισκάρετε μια φορά επειδή κανείς από τους δύο σας δε θυμήθηκε να φέρει προφυλακτικό και του να κάνετε μια συνειδητή επιλογή ως σ3ξουαλικοί σύντροφοι να παραιτηθείτε από τις μεθόδους φραγμού. Διότι, αυτή η διαδικασία, έχει όνομα και συγκεκριμένες συνέπειες, κι ονομάζεται “fluid bonding”.

Και τα δύο σενάρια μπορεί να ακούγονται αρκετά παρόμοια, διότι όπως και να έχει, τα προφυλακτικά μένουν εκτός, σωστά; Ναι μεν αλλά, διότι όταν πρόκειται για το fluid bonding, υπάρχουν περισσότερα να συζητήσουμε για την ίδια τη σχέση και το γιατί το επιλέγουν τα ζευγάρια, καθώς και τι προκαλεί στη σύνδεση μεταξύ τους.

 

Γιατί το κάνουν οι άνθρωποι;

Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το σ3ξ χωρίς μέθοδο φραγμού είναι πιο απολαυστικό αλλά το θεωρούν κι ως μια δήλωση δέσμευσης για καθαρά μονογαμικές σχέσεις. Γι’ αυτούς, η επιλογή του fluid bonding μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είναι σίγουροι για την κατεύθυνση της σχέσης και θέλουν τα πράγματα να είναι πιο οικεία.

Για άλλους, μπορεί να μην έχει ιδιαίτερη συναισθηματική σημασία. Αντίθετα, μπορεί να είναι ένας τρόπος να σταματήσουν να χρησιμοποιούν προφύλαξη σε μια σχέση, αλλά να το επιλέγουν σαν συμφωνία μεταξύ εκείνων και του δεσμού τους.

 

Υπάρχει πραγματικά μια συναισθηματική πτυχή;

Για ορισμένα ζευγάρια, η επιλογή να ανταλλάσσουν υγρ@ είναι μια συναισθηματική πράξη εμπιστοσύνης. Θα μπορούσε να σηματοδοτήσει ως και την επισημοποίηση της σχέσης. Αυτό μπορεί, για ορισμένα άτομα, να οδηγήσει σε μια μεγαλύτερη αίσθηση οικειότητας και μια αίσθηση βαθύτερης σωματικής σύνδεσης. Από την άλλη πλευρά, η επιλογή ενός fluid bonding μπορεί απλώς να γεννηθεί από τη γνώση ότι κάθε άτομο έχει εξεταστεί για σ3ξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και είναι υγιές. Αν δεν υπάρχει ο φόβος εγκυμοσύνης, τότε γίνεται μια πράξη ελευθερίας ανάμεσα στο ζευγάρι.

 

Σε ποια υγρά αναφερόμαστε;

Το fluid bonding αναφέρεται συνήθως σε οποιεσδήποτε εκκρίσεις ή υγρά που παράγονται κατά τη διάρκεια του σ3ξ, είτε αυτό είναι στ@ματικό, πρ@κτικό ή κ@λπικό. Αυτά τα υγρά μπορεί να περιλαμβάνουν την 3κσπερμάτιση, το κ@λπικό υγρό, το σπ3ρμα και τις πρ@κτικές εκκρίσεις.

Αλλά υγρά μπορούν επίσης να ανταλλάσσονται κατά τη διάρκεια του σ3ξ, συμπεριλαμβανομένου του σάλιου και του αίματος. Τα ούρα συνήθως δε θεωρούνται μέρος του fluid bonding. Τα γκόλντεν σάουερς δηλαδή, είναι μια δημοφιλής σ3ξουαλική διαστροφή, αλλά η απόφαση για την εκτέλεση αυτής της πράξης δε θεωρείται μέρος της επιλογής του fluid bonding.

 

Είναι ασφαλές;

Σχεδόν οποιοσδήποτε τύπος σ3ξουαλικής επαφής μπορεί να οδηγήσει σε μετάδοση ΣΜΝ. Αυτό σημαίνει ότι το fluid bonding θα πρέπει να εξετάζεται για κάθε τύπο, είτε πρόκειται για στ@ματικό, πρ@κτικό, PIV (π3ος στον κ@λπο) ή ακόμη και για σωματικό άγγιγμα. Μπορείτε επίσης να μεταδώσετε τα ΣΜΝ από την κοινή χρήση ενός σ3ξουαλικού παιχνιδιού που έχει πορώδη επιφάνεια και δεν καθαρίζεται εύκολα.

Τα περισσότερα παιχνίδια είναι κατασκευασμένα με ανθεκτικές μη πορώδεις επιφάνειες για να προστατεύουν εσάς και τον σύντροφό σας, αλλά ορισμένα μπορούν να μεταφέρουν έναν ιό ή βακτήρια για ώρες ή ακόμη και ημέρες. Άρα, με δυο λόγια, αν δεν είστε 100% δεν υπάρχει λόγος να το ρισκάρετε.

Αν όμως είστε, να ξέρετε πως είναι μια συναρπαστική εμπειρία μεταξύ σας, που θα σας φέρει πιο κοντά από ποτέ.