Έστω ότι έχετε μια σχέση, ένα situationship, ένα friends with benefits, ένα f@ck buddy και σας έχει έρθει η επιθυμία να βάλετε και ένα τρίτο άτομο στο ερωτικό παιχνίδι. Πείτε το παρόρμηση, κάτι που είδατε ίσως σε κάποια ταινία ερωτικού περιεχομένου ή ίσως κάτι που είχατε καιρό στο μυαλό σας και δεν μπορούσατε να εκφράσετε. Όποια και να είναι η πηγή της επιθυμίας σας, σας κάνει να θέλετε περισσότερο να το δοκιμάσετε. Πώς το λέμε όμως αυτό στον άλλον; Δεν είναι και κάτι που θα πας να το πεις έτσι στο άκυρο. «Καλημέρα. Μήπως θα ήθελες να κάναμε ένα τρίο;». Γιατί μεταξύ μας πέρα από το σοκ του εκάστοτε συντρόφου, υπάρχει και μεγάλη πιθανότητα, όχι μόνο για άκυρο, αλλά και για να μείνετε μπουκάλα, και αντί να ψάχνετε για άλλο ένα άτομο, να πρέπει να ψάξετε για άλλα δύο.

Το παν σε τέτοιες περιπτώσεις είναι η κατάλληλη στιγμή. Σίγουρα αυτή δεν είναι από κάποιο μήνυμα ή κάποιο βράδυ που και οι δύο είστε τύφλα στο μεθύσι και δε θυμάστε ούτε τα ονόματά σας. Κι όχι, δεν είναι ούτε ευγενικό, ούτε αρμόζει να πας και να πεις ότι θα ήθελες τρίο με τον/τη σ3ξι κολλητό/κολλητή. Είτε πρόκειται για δικό σου είτε για του συντρόφου σου. Αυτό όχι μόνο δε θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλά θα προκαλέσει ζήλια, ανασφάλεια και ίσως και λίγη γκρίνια.

Ίσως, η πιο κατάλληλη στιγμή για να αναφέρεις κάτι τέτοιο, είναι σε έναν χώρο που και οι δύο νιώθετε άνετα και είστε και πιο ιδιωτικά. Αν π.χ. πας να ανοίξεις αυτή τη συζήτηση σε μία καφετέρια, ελλοχεύει ο κίνδυνος να φας κανένα ποτήρι με νερό στα μούτρα. Το σπίτι σας, ή ο χώρος στον οποίο συνευρίσκεστε, αποτελεί ένα καλό μέρος για να αρχίσει μία τέτοια συζήτηση. Κι αφού βρήκαμε το μέρος, πάμε να βρούμε και το timing. Σίγουρα όχι κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ή στη φάση αυτή, καθώς πολλά από αυτά που λέμε εκείνη την ώρα, ο παρτενέρ μας τείνει να μην τα παίρνει στα σοβαρά. Προτίμησε κάποια στιγμή χαλάρωσης, όπως π.χ. όταν θα καθίσετε αγκαλιά μετά τη συνεύρεση, ή όταν καθίσετε να δείτε μια ταινία.

Μπορείς να ξεκινήσεις τη συζήτηση λίγο πιο γενικά. Ρώτα αρχικά τον/την παρτενέρ σου κάτι πιο απλό και πιο εύκολο στο να απαντηθεί, όπως π.χ. αν θα ήθελε να δοκιμάσει κάποιο role playing ή κάποια s3x toys. Μπορεί το μυαλό σου κάπου εδώ να είναι στο πότε θα τελειώσει να μιλάει για να αναφέρεις αυτό που σε καίει, αλλά προσπάθησε να μείνεις όσο το δυνατόν πιο συγκεντρωμένος. Εξάλλου, αν αντιληφθεί ότι δεν ακούς, πιθανόν η συζήτηση να σταματήσει εκεί και να μη φτάσεις ποτέ στην πολυπόθητη ερώτηση. Μετά, μπορείτε να συζητήσετε τις φαντασιώσεις σας. Ρώτα το άλλο άτομο, για παράδειγμα, αν έχει κάποιες ανεκπλήρωτες φαντασιώσεις που θα ήθελε να δοκιμάσει και μίλα και για τις δικές σου. Εδώ είναι η ευκαιρία σου. Εδώ μπαίνει στο παιχνίδι η αναφορά για το τρίο.

Προσπάθησε να κάνεις το θέμα να αφορά όχι μόνο εσένα αλλά και την ευχαρίστηση του άλλου. Μπορείς να αναφέρεις ότι πρόκειται για μία φαντασίωση που ίσως να μην είχες εκφράσει ποτέ λόγω του ότι δεν είχες τον κατάλληλο παρτενέρ απέναντί σου. Πες πως θα ήταν πολύ «καυτό» αν τον/ τη έβλεπες με ακόμα έναν/μια παρτενέρ στο κρεβάτι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις φράσεις όπως : «θα μου άρεσε να σε δω με μια άλλη γυναίκα / έναν άλλον άντρα». Έτσι, κάνεις το τρίτο άτομο να φαίνεται πιο πολύ βοηθητικό, και στο επίκεντρο να είναι καθαρά η δική σας ευχαρίστηση και το πως θα γίνει το σ3ξ μεταξύ σας λίγο πιο ενδιαφέρον.

Ρώτα τον/την παρτενέρ σου, πώς του ακούγεται όλο αυτό και αν η απάντηση είναι ή τείνει να είναι θετική, μπορείς να προτείνεις πλέον ξεκάθαρα να το δοκιμάσετε. Μπορείς να πεις κάτι του στυλ: «Θα ήθελα πολύ να εκπληρώσω αυτή τη φαντασίωση μαζί σου.» ή «Θα ήθελα να το δοκιμάσουμε και αυτό έστω για μία φορά και να δούμε πώς θα πάει.». Ακόμη κι αν έχεις έτοιμο το τρίτο άτομο, προς Θεού, μην το πεις εκείνη την ώρα. Δώσε χρόνο στον άλλον να επεξεργαστεί αυτά που είπες και να προετοιμαστεί, αν και εφόσον συμφωνήσει να γίνει.

Δε χρειάζονται ούτε βιασύνες, ούτε βιαστικές κινήσεις, ούτε να δείξεις σούπερ ενθουσιασμένος και ότι δεν κρατιέσαι. Από μέσα σου βέβαια μπορείς να πανηγυρίσεις όσο θες. Άλλωστε ποιος θα το καταλάβει; Κι όσο ευγενικά και διακριτικά το πρότεινες σαν ιδέα, τόσο ευγενικά και διακριτικά θα πρέπει να αποφασίσετε μαζί τόσο για τον τρίτο παρτενέρ, όσο και για το πότε θα γίνει. Και να φροντίζεις να υπενθυμίζεις στον δικό σου παρτενέρ, ότι όλο αυτό γίνεται για να εκπληρώσετε μια κοινή σας φαντασίωση και να περάσετε καλά και οι δύο.

Συντάκτης: Χριστίνα Γκούτη