paneri131

Το πήγες από εδώ, το πήγες από εκεί, το έριξες τελικά το γκομενάκι και μπράβο σου γι’ αυτό. Καλά τα ραντεβού, καλά τα γλωσσόφιλα, άλλα έχει φτάσει η στιγμή να μελώσεις το παστέλι και να κουνήσεις την αχλαδιά (της). Και μπορεί οι πρώτες φορές να μην είναι πάντα όπως θα ήθελες, μιας και δεν έχει βρει ο ένας τα κουμπιά του άλλου, οπότε ουσιαστικά είναι σαν να συμμετέχεις σε ένα mini test drive.

Εύλογα, ύστερα από μερικές βόλτες, το αμάξι ανεβάζει στροφές κι ο λεβιές των ταχυτήτων τείνει προς το αυτόματο, απολαμβάνοντας αμφότεροι τη διαδρομή, κάνοντας συχνά πυκνά- λογής στάσεις. Σε κάποια φάση όμως, εκεί που το «χειρόφρενό» σου είναι ντούρο, σκληρό και σηκωμένο, πέφτει.

Εξαπολύεις κατάρες από μέσα σου, ενώ παράλληλα υπάρχει φουλ αμηχανία. Θες να τραβήξεις τα κλειδιά απ’ τη μηχανή και να αρχίσεις να τρέχεις, αλλά αυτό προφανώς δεν είναι λύση. Απ’ το άγχος σου έχεις ξενερώσει τόσο πολύ που το μόνο που σε κόφτει είναι να υπάρξει κάποια σχετική βελτίωση ώστε να συνεχίσεις και να απαλλαγείς πρόσκαιρα απ’ το υγρό του «υαλοκαθαριστήρα» σου.

Πάνω στον πανικό λοιπόν πετάς το μνημειώδες «δεν καταλαβαίνω, πρώτη φορά μου συμβαίνει», ή κάποια παραλλαγή του, μπας και σώσεις την κατάσταση. Τι λες ρε Σουμάχερ; Φρέναρε λίγο και πάρε το αλλιώς! Καταρχάς, δεν υπάρχει κανένας λόγος να απολογείσαι, να σκαρφίζεσαι δικαιολογίες, ή να χρησιμοποιείς γελοίες στερεοτυπικές φράσεις.

Δεν είσαι ρομπότ κι άπαξ και πρόκειται για μια έλλειψη στύσης της στιγμής, δε χάλασε κι ο κόσμος. Οκ, δεν είναι κι ό,τι καλύτερο, αλλά έτυχε, ρε φίλε. Δε θα σου βγει το όνομα και σίγουρα δεν πρέπει να κάτσεις να σκάσεις. Στο σεξ άλλωστε συμβαίνουν πολλά και δεν είναι όλα βγαλμένα απ’ τον κόσμο του youporn. Αν ήταν έτσι, τότε όλοι μας θα διαθέταμε υπερμεγέθεις φαλλούς και τρίωρη διάρκεια ενώ οι κοπέλες θα ήταν μύστες του Κάμα του Σούτρα κι ουδέποτε θα είχαν πονοκέφαλο.

Στο κάτω-κάτω τι νομίζεις; Πως η άλλη θα σε παρεξηγήσει και θα σηκωθεί ευθύς αμέσως να φύγει; Ή ότι θα σε κοροϊδέψει; Στην τελική αν κάνει όντως οτιδήποτε τέτοιο, τότε στο καλό και να μη μας γράφει.

Αλίμονο αν θες να είσαι με έναν άνθρωπο που θα σε υποβιβάσει ερωτικά για ένα τέτοιο συμβάν. Μπορεί να φταίνε μυριάδες πράγματα. Το άγχος, το αλκοόλ, το μέρος, η ζέστη, το κρύο, ο Αντώνης ο Σαμαράς, ο ΕΝΦΙΑ, το χρηματιστήριο, ακόμη κι η ίδια η παρτενέρ!

Περισσότερο εκτίθεσαι πάντως αν πας να κρυφτείς πίσω από μια ατάκα, την οποία η γυναίκα που έχεις απέναντί σου έχει ματαξανακούσει. Εκτός φυσικά κι αν μιλάμε για κάποια παντελώς άβγαλτη, οπότε το μόνο κακό είναι πως την ταΐζεις κουτόχορτο. Διότι, καλώς ή κακώς, η ατάκα «πρώτη φορά μου συμβαίνει» είναι φενάκη και μπαίνει στην ίδια κατηγορία με το «όχι μωρό μου, δεν πρόσεξα καν τον κώλο της».

Τι; Δεν είναι ψέμα; Είναι όντως η πρώτη φορά; Οκ, χειροφρεναρά μου, δεν απευθύνομαι σε εσένα τότε. Συνέχισε να κάνεις βρουμ-βρουμ με τα τακάκια σου εσύ.

Όλα στο σεξ είναι θέμα αυτοπεποίθησης. Αν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου και την ερωτική σου φύση, δε θα αφήσεις μια χαμένη στύση να σε επηρεάσει. Γιατί θα συμβεί κι αυτό, όπως και πολλά άλλα. Το σώμα, ειδικά μετά την ενηλικίωση, επηρεάζεται από λογής παράγοντες κι όσο μεγαλώνεις οφείλεις να το αποδεχτείς. Αν αισθανθείς μαλάκας όμως γενικά, πέραν του ότι δεν είσαι σε θέση τη δεδομένη στιγμή για κάτι πιο «ολοκληρωμένο», τότε έχεις θέματα να λύσεις.

Δε χρειάζεται υπερανάλυση για το πώς θα αποδώσεις σαν άντρας. Είναι στη φύση σου και μια χαρά ξέρεις να χειρίζεσαι το τιμόνι, οπότε ανάγκη από υποδείξεις δεν έχεις. Η μόνη περίπτωση να σε προβληματίσει είναι αν αυτό γίνεται συχνά κι όχι μια στο τόσο, οπότε μπορεί να υπάγεται σε μια μορφή στυτικής δυσλειτουργίας που χαίρει ιατρικής φροντίδας, κάτι που εξ ορισμού δεν μπορεί να είναι μεμπτό.

Η καλύτερη λύση σε απρόσμενες στιγμές «χαλάρωσης»; Άραξε λίγο και μην πιέζεσαι. Μη σε νοιάζει τι θα νομίζει ή τι θα πει η άλλη! Όσο το σκέφτεσαι ,τόσο το χειρότερο. Παίξε λίγο με την παρτενέρ σου και πάρε γενικά το χρόνο σου. Θα δεις που στην πορεία θα είσαι έτοιμος να πατήσεις γκάζι από μόνος σου. Απλά μην ξεχνάς να φοράς «ζώνη» κι έχουμε άλλα μετά…

 

Συντάκτης: Στέφανος Στεφανόπουλος
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη