Με παιχνιδιάρικη φωνή λες: «μωρό μου, απόψε θέλω να είμαστε τρεις». Και λίγο πριν ο απέναντι αρχίσει να ρίχνει πυροτεχνήματα από τον ενθουσιασμό ή να μείνει παγωτό από την έκπληξη, συμπληρώνεις. «Εγώ, εσύ και οι κάλτσες μας!»

Και κάπως έτσι, δεκαετίες γαλλικής φινέτσας με καλτσοδέτες να ξεκουμπώνουν και κάλτσες να βγαίνουν αργά φέρνοντας ρίγη στον θεατή, έτη ξε-ντυσίματος που ξεκινούν από την αφαίρεση της κάλτσας αλλά κι απλές καθημερινές συνευρέσεις με κάλτσες να εκτοξεύονται στον αέρα, καταρρέουν! Πριν, όμως, προβληματιστούμε για την ανάκληση των αιώνιων κανόνων και σπεύσουμε να απορρίψουμε την πρόταση ως μη αποδεκτή, ας δούμε τι μπορεί να έχει να μας πει.

 

 

Ας ξεκινήσουμε γνωρίζοντας λίγο καλύτερα το σώμα μας! Η καρδιά μας, λοιπόν, πέρα από το όργανο στο οποίο οφείλουμε τα καρδιοχτύπια της αναμονής αλλά και τις ταχυπαλμίες της έξαψης, έχει κι έναν πιο κοινό αλλά τελείως ζωτικό ρόλο. Αποτελεί την αντλία του οργανισμού μας. Κάτι σαν τη μηχανή του αυτοκινήτου μας. Ή το ρεύμα στον υπολογιστή μας. Ή την μπαταρία του κινητού μας. Ή τελοσπάντων, το πιάσατε το νόημα!

Η βασική δουλειά της καρδιάς μας είναι να διοχετεύσει το αίμα προς όλες τις κατευθύνσεις για να μπορέσει ο οργανισμός μας να λάβει οξυγόνο, απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και θερμότητα. Και κάπως έτσι, φτάσαμε στη μαγική λέξη κλειδί. Θερμότητα! Μάλιστα, όσο καλύτερη είναι η αιμάτωση μιας περιοχής τόσο καλύτερη η οξυγόνωση, η μεταφορά θρεπτικών συστατικών και η θερμότητα. Ακριβώς γι’ αυτούς τους λόγους, ο οργανισμός μας, σε μια διαδικασία αυτορύθμισης, ξεκινά να αιματώσει πρώτα τις πιο σημαντικές γι’ αυτόν περιοχές, δηλαδή τον εγκέφαλο, τα εσωτερικά όργανα, τους πνεύμονες και την ίδια την καρδιά.

Άμεση συνέπεια αυτού, είναι τα άκρα να μένουν τελευταία. Γι’ αυτό υπάρχουν πολλοί ανάμεσά μας που κυκλοφορούμε με παγωμένα πατουσάκια και κρύα χεράκια ανά περιόδους, ανάλογα και με την εξωτερική θερμοκρασία. Μήπως τώρα μας δόθηκε μια απάντηση και στο γιατί η συχνότητα των επαφών τον χειμώνα είναι μειωμένη; Σύμφωνα με τη γυναικολόγο και συγγραφέα, Dr. Felice Gersh, M.D. , η χαμηλή θερμοκρασία είναι ένας από τους λόγους που η διάθεση για επαφή μειώνεται τον χειμώνα.

Ωραία όλα αυτά, δε λέω, αλλά έχουμε αφήσει και το ζευγαράκι της αρχής που θέλουν να το ζήσουν με τρεις. Κρίμα να ξεπαγιάζουν μέχρι να τα συζητήσουμε εμείς τα πράγματα στη θεωρία. Να φορέσει κανείς τις κάλτσες του στο κρεβάτι ή να μην τις φορέσει, ιδού η απορία. Αλλά εμείς τώρα είμαστε διαβασμένοι και ξέρουμε την απάντηση. Παιχνιδάκι κι εύκολη. Να τις φορέσει, φυσικά.

Και μαζί μας συμφωνούν και οι ειδικοί. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του Πανεπιστημίου του Groningen, με βάση έρευνα στην οποία συμμετείχαν πραγματικά ζευγάρια, η πιθανότητα να φτάσει ένα ζευγάρι στη μέγιστη απόλαυση όταν φορά κάλτσες είναι 80%, σε αντίθεση με ένα 50% όταν δε φορούν κάλτσες! Συγκλονιστική διαφορά και προφανές το συμπέρασμα. Τα ζεστά πόδια βοηθούν να τελειώσεις πιο εύκολα. Πώς, άραγε, γίνεται αυτό; Μα είναι απλό. Αν τα άκρα μας, που είναι τα κατεξοχήν σημεία που κρυώνουν πρώτα, είναι ζεστά, η καρδιά δε θα χρειάζεται να θυσιάζει ούτε αίμα ούτε ενέργεια για να τα ζεστάνει. Καταρχάς αυτό από μόνο του είναι πολύ σημαντικό για να νιώθει κανείς ευχάριστα.

Πέρα, όμως, από το προφανές όφελος υπάρχει κι ένα ακόμα, εξαιρετικά σημαντικό. Η καρδιακή λειτουργία που δεν πάει πίσω και η αιμάτωση που δε χρειάζεται, συσσωρεύονται σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος για τον οργανισμό σε κάθε δεδομένη στιγμή. Και να που φτάσαμε και στο κυρίως! Γιατί όταν κάνουμε έρωτα, το σημείο ενδιαφέροντος για όλο τον οργανισμό είναι το αναπαραγωγικό σύστημα, είτε μιλάμε για αντρικό, είτε για γυναικείο σώμα. Όσο αυξάνεται η αιμάτωση, τόσο πιο ευαίσθητα γίνονται αυτά τα σημεία. Η αυξημένη αιμάτωση και η επίδρασή της τα κάνει πιο ευαίσθητα και την επαφή πιο απολαυστική. Φανταστείτε το γυναικείο αναπαραγωγικό σαν έναν χώρο που ξαφνικά γίνεται όλο πιο παλλόμενος και πιο ζεστός. Αντίστοιχα, φανταστείτε το ανδρικό μόριο να διογκώνεται όχι μόνο λόγω διέγερσης αλλά και γιατί οι φλέβες του γεμίζουν με περισσότερο αίμα. Όσο για τις γυναίκες, διαθέτουν ένα όργανο που κάνει παιχνίδι με την επαφή και την τριβή, που είναι τεράστιας σημασίας και μπορεί, όχι μόνο να οδηγήσει στο να τελειώσεις, αλλά και να εκτοξεύσει την απόλαυση.

Πέρα, άλλωστε από το κομμάτι της κυκλοφορίας, κρατώντας τα άκρα ζεστά, αφήνουμε και την καρδιά να χαλαρώσει και να μην πασχίζει να καλύψει όλες τις ανάγκες του οργανισμού ως τις άκρες του. Με τον τρόπο αυτό οι σφύξεις και οι παλμοί μπορούν να αφιερωθούν στην επαφή καθ’ αυτή. Αλήθεια, υπάρχει κάτι καλύτερο από την καρδιά που επικεντρώνεται απερίσπαστη στην πράξη;

Άκρα ερμητικά ζεστά, λοιπόν, για μια επαφή έντονη και μια απόλαυση δυνατή. Κι αν για να είναι τα πόδια μας ζεστά χρειάζονται κάλτσες, τότε ναι. Ας τις αφήσουμε φορεμένες όσο θα αφαιρούμε όλα τα υπόλοιπα. Ας ακουμπήσουν τα άντυτα σώματα κι ας κάνουν τα πόδια μας την παραφωνία. Οι φωνές στο τέλος θα αποκαταστήσουν την ισορροπία και θα βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Και τα πόδια στις κάλτσες τους, φυσικά. Μπορεί το επόμενο πυροτέχνημα να μην είναι τόσο μακριά. Ας είμαστε έτοιμοι!

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ελένη Καραχανίδη
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου