%ce%b4%cf%86%ce%b3%cf%86%ce%b4

Ο Μαρσέλ Προυστ είπε πως ο έρωτας είναι ένα χτυπητό παράδειγμα για το πόσο μικρή σημασία έχει για μας η πραγματικότητα και πως ο έρωτας είναι καθαρά υποκειμενικός. Αγαπάμε όχι αληθινά όντα, αλλά όντα που εμείς οι ίδιοι πλάσαμε με τη φαντασία μας. Και ο ίδιος ο έρωτας σαν πράξη είναι αναπόσπαστο κομμάτι μιας σχέσης. Είναι η δύναμη που την κρατάει ζωντανή, είναι απόλαυση. Το φάρμακο για τη ψυχική μας υγεία, όπως αποδεικνύουν πολλές μελέτες. Τόνωση της αυτοπεποίθησης λένε οι ειδικοί, αποκάλυψη κι έκφραση των συναισθημάτων μας. Ξεκινάμε μ’ αυτό, συνεχίζουμε κρατώντας τη σχέση μας ζωντανή μ’ αυτό και καταλήγουμε να τη διατηρούμε κρατώντας την ενεργή ή να την καταστρέφουμε με την απουσία του.

Πάνω απ’ όλα, η ερωτική επαφή είναι φαντασία. Δύο πρώτοι ρόλοι πρωταγωνιστικοί σε μια παράσταση αυτοσχεδιασμού. Χωρίς θεατές αλλά με εναλλαγές σκηνικών. Κι ίσως το τελευταίο να αποτελεί και το κλειδί. Ο εμπλουτισμός που θα κάνει την επαφή να παραμείνει ενεργή κι απελευθερωτική για την ευχαρίστησή μας.

Μέσα στην εναλλαγή των σκηνικών που αναφέραμε παραπάνω είναι και τα μέρη που μπορούμε να κάνουμε παιχνίδι. Και φυσικά το μυαλό μας δε πάει μόνο στην κρεβατοκάμαρα. Ξεβολευόμαστε από τα σίγουρα κι ακολουθούμε τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήγαγε η onduy.com, με δείγμα 50 ζευγάρια, 100 συμμετέχοντες, με θέμα ποιο είναι το καλύτερο δωμάτιο για ερωτική επαφή. Στην έρευνα ζητήθηκε από τα ζευγάρια να μετρήσουν τους καρδιακούς τους παλμούς σε διάφορα σημεία και μέρη του σπιτιού κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής. Η ανεβασμένη αδρεναλίνη αποκαλύπτει πού το ευχαριστήθηκαν περισσότερο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έβγαλαν νικητή το μπάνιο. 73% αύξηση των καρδιακών παλμών σε σχέση με τα υπόλοιπα δωμάτια του σπιτιού. Και φυσικά να αναφέρουμε πως στη δεύτερη θέση ακολουθεί το μπαλκόνι με 66% δραστηριότητα καρδιακών παλμών, το βοηθητικό δωμάτιο ή η ντουλάπα με 64%, η τραπεζαρία με 60%, η κουζίνα με 56%, η σταθερή αξία της κρεβατοκάμαρας στην 6η θέση με 54%, το σαλόνι με 51% και τέλος οι σκάλες με 43%. Για το τελευταίο λογικό το βρίσκω, αν τις ανεβοκατεβαίνεις καθημερινά.

Και κάπου εδώ αναθεωρούμε κι αλλάζουμε τα στάτους του σπιτιού μας. Διότι όπως είναι φυσιολογικό στην κουζίνα μαγειρεύουμε, στο μπάνιο φροντίζουμε την υγιεινή μας, στην τραπεζαρία τρώμε και στην κρεβατοκάμαρα κοιμόμαστε αφού πριν ή μετά κάνουμε τον χαμό. Ωραία. Ξεχάστε λοιπόν τη φυσική μέχρι τώρα ροή των πραγμάτων και δοκιμάστε νέους, απλούς, ελκυστικούς και γοητευτικούς τρόπους συνεύρεσης.

Μπάνιο στην πρώτη θέση. Και μπορεί στο μυαλό μας κάνοντας το εικόνα να σκεφτόμαστε πώς είναι δυνατόν, καθώς είναι συνήθως μικρό κι άβολο αλλά αν το ξανασκεφτείτε και γιατί όχι, σταθείτε στην πόρτα να το μελετήσετε καλύτερα, θα ανακαλύψετε σημεία μικρών θησαυρών αποκάλυψης. Πρωτίστως προσοχή. Είπαμε να το ευχαριστηθούμε κι όχι να κάνουμε ταχυδακτυλουργικά σε πλακάκια που γλιστράνε. Καλού κακού λοιπόν για αρχή φροντίστε να υπάρχει ένα πατάκι, ξέρετε, από αυτά τα αντιολισθητικά. Δε θέλουμε ατυχήματα.

Σκεφτείτε πρωτίστως πως ακριβώς επειδή το μπάνιο είναι το πιο μικρό δωμάτιο του σπιτιού, τα έχουμε όλα στα πόδια μας. Δεν κάνουμε αποστάσεις και σίγουρα αρκετά από τα πράγματα που βρίσκονται μέσα σ’ αυτό θα μας φανούν ιδιαιτέρως χρήσιμα ως συνοδευτικά της ερωτικής μας πράξης. Αφήστε που στην τελική δε χρειάζεται να «σπάσετε» το κεφάλι σας για το τι θα φορέσετε. Απλώς τίποτα! Επίσης θεωρείστε δεδομένο πως δεν πρόκειται να σας ενοχλήσει κανείς γιατί ως γνωστό όλοι μας ή σχεδόν όλοι μας, κρατάμε ιδιωτικές τις στιγμές μας στο μπάνιο.

Ιδανικά η πρώτη επαφή ξεκινάει απολαμβάνοντας μπροστά στον καθρέπτη του νιπτήρα αγκαλιά ο ένας το σώμα του άλλου. Τα χάδια είναι το ήμισυ του παντός. Ζήστε την εμπειρία να σαπουνίσει ο ένας τον άλλον, φροντίζοντας και δίνοντας έμφαση στα ιδιαίτερα σημεία σας. Χλιαρό απολαυστικό νερό στην ντουζιέρα με εναλλαγές ερωτικών στάσεων που βολεύουν και τους δύο. Αξιοποιείστε τη λεκάνη της τουαλέτας, στην οποία με κλειστό καπάκι μπορείτε να καθίσετε και να ζητήσετε από τον σύντροφό σας να καθίσει επάνω σας. Μπλέξτε τα πόδια σας ο ένας απέναντι από τον άλλον κι αυτοσχεδιάστε.

Σας αφήνω το καλύτερο για το τέλος. Πλυντήριο. Απαραίτητη συσκευή για το σπίτι, ιδανική για την πράξη και δη εν ώρα λειτουργίας. Ειδικά στο στύψιμο των 90 βαθμών. Σκεφτείτε τις δονήσεις του πλυντηρίου ενώ απολαμβάνετε το ταίρι σας πάνω σ’ αυτό. Ελπίζω να καταλάβατε και πλέον να βλέπετε το μπάνιο σας με άλλο μάτι.

Η ερωτική πράξη δεν έχει συνταγή, στάνταρ και προϋποθέσεις. Επιστρατεύστε τη φαντασία σας, φύγετε από την πεπατημένη του κρεβατιού κι εξερευνήστε το χώρο που ζείτε. Εκτός από τις συνηθισμένες πρακτικές λειτουργίες κάθε χώρος του κρύβει και μια «μυστική κρυψώνα» για την ερωτική σας απόλαυση. Ξεκινήστε από το μπάνιο σας και καλά να περάσετε!

Συντάκτης: Ταρασία Γεωργιάδου
Επιμέλεια κειμένου: Γιοβάννα Κοντονικολάου