paul1730

Θεωρούμε ότι το να θέτουμε κανόνες κι όρια στις σχέσεις είναι καθοριστικό για την πορεία και την εξέλιξή τους. Και πως όταν υπάρχει αγάπη μεταξύ των μερών της σχέσης, τότε ο ένας σέβεται τις παραμέτρους του άλλου. Στο σεξ, όμως, τα πράγματα διαφέρουν. Εκεί δε βάζεις κανόνες και δε θέτεις όρους, παρόλο που πολλοί το κάνουν.

Τοποθετούμε το σεξ ανάμεσα στα διάφορα «πρέπει» που έχουμε στη ζωή μας. «Πρέπει» που ενδεχομένως στηρίζονται σε μύθους και στερεότυπα, που θεωρούμε ότι οφείλουμε να ακολουθήσουμε, μ’ αποτέλεσμα να σαμποτάρεται η σεξουαλική μας ζωή. Ίσως εκεί που οφείλουμε να βάλουμε κανόνες είναι στον ίδιο μας τον εαυτό· για να τον αποτρέψουμε απ’ τα όρια και τους περιορισμούς που ο ίδιος βάζει, προκειμένου να απαρνηθεί την ανάγκη του για σεξ με τον τρόπο που το επιθυμεί.

Το σεξ δεν είναι καθήκον. Δεν έχεις κίνητρο γι’ αυτό και δεν το κάνεις από υποχρέωση, αλλά επειδή το θέλεις. Προτεραιότητά σου δεν είναι μόνο η ευχαρίστηση του άλλου αλλά κυρίως η προσωπική σου. Δεν το κάνεις, λοιπόν, σαν να ‘ναι αγγαρεία. Είναι προσωπική υπόθεση αλλά και δικαίωμα.

Δε θέτεις χρονικά όρια για το πότε πρέπει να το κάνεις. Μπορεί ν’ αναρωτιέσαι μήπως είναι νωρίς να προχωρήσεις ή αν το πας αργά μήπως περάσεις άλλο μήνυμα. Η αλήθεια είναι πως στο σεξ δεν υπάρχει νωρίς κι αργά. Ούτε υπάρχουν αντικειμενικά χρονικά όρια, τα οποία αν κάποιος θέσει και κατορθώσει να τα τηρήσει, θα μπορέσει να νιώσει ασφαλής. Θέλετε και καίγεστε ο ένας τον άλλον; Αναγνωρίστε κι αποδεχθείτε το «θέλω» σας, ζήστε το!

Δεν υπάρχει «όταν εγώ θέλω πρέπει να θέλεις κι εσύ», αλλά μόνο να το θέλουμε κι οι δυο. Η σεξουαλική διάθεση πρέπει να ‘ναι κοινή, επειδή μόνο τότε η απόλαυση θα ‘ναι μοιρασμένη. Μάθε να δέχεσαι το «όχι» και μες στη σχέση. Όταν ο άλλος δεν έχει την ίδια όρεξη με ‘σένα εκείνη τη στιγμή, δε σημαίνει απαραίτητα ότι σε απορρίπτει.

Ποτέ δε βάζεις κριτήρια, με βάση τα οποία θα επιλέξεις αυτόν που θα κάνεις σεξ μαζί του. Ερωτήματα του τύπου «είναι κατάλληλος ̸η για ‘μένα;» δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα. Επειδή όταν θέλετε τόσο πολύ ο ένας τον άλλο και καίγεστε στη σκέψη και μόνο ενός αγγίγματός σας, οποιοσδήποτε ενδοιασμός είναι περιττός.

Δεν υπάρχει τρόπος για να κάνεις σεξ. Το κάνεις όπως θέλεις και με όποιον τρόπο θέλεις. Το σεξ από μόνο του μπορεί εμπεριέχει βία και πόνο αλλά πάντα αποσκοπώντας στην ευχαρίστηση. Το να ικανοποιείς τις σεξουαλικές φαντασιώσεις σου είναι θεμιτό και καθόλου απαγορευτικό. Όλα επιτρέπονται, όταν κι οι δυο τα θέλετε.

Ο σαδομαζοχισμός ή το role playing, για παράδειγμα, κάνουν το σεξ διασκεδαστικό, παιχνιδιάρικο κι αυξάνουν τη σεξουαλική σας απόλαυση. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάλεις τον εαυτό σου στο τριπάκι ότι οι προτιμήσεις σου αυτές αποκλίνουν των κοινώς αποδεκτών. Κάνετε σεξ, όπως εσύ κι ο παρτενέρ σου επιθυμείτε. Οι όποιες, τυχόν, αναστολές σας κάμπτονται μπροστά στο πάθος και την ένταση της στιγμής. Παραδίνεστε άνευ όρων ο ένας στο σώμα του άλλου και καίγεστε μαζί, χωρίς φόβους. Όσο κι αν θέλετε να αντισταθείτε, δεν μπορείτε· επειδή η ορμή του πάθους και της ερωτικής έκστασης σας νικά. Άλλη επιλογή απ’ το να αφεθείτε δεν υπάρχει.

Σταμάτα, λοιπόν, να βάζεις εμπόδια στον εαυτό σου και να σκέφτεσαι τι θα πουν οι άλλοι. Επειδή πολύ απλά δε σε νοιάζει και δεν πρέπει να σε νοιάζει. Το κρεβάτι σου δεν τους αφορά και δεν τους πέφτει κανένας λόγος. Το μόνο σημαντικό είναι να σέβεσαι τα όρια του ερωτικού παρτενέρ σου. Υπάρχουν οι κόκκινες γραμμές, αλλά υπάρχουν κι οι υπερβάσεις. Σε κάθε περίπτωση θέλεις κάτι; Άνοιξε το στόμα σου και ζήτησέ το. Καθοδήγησέ τον. Το να κάνεις ό,τι επιθυμείς πάνω στο σεξ, όσο βρόμικο και να ‘ναι, είναι επιτρεπτό· αρκεί να το θέλετε κι οι δύο.

Ο καθένας στο κρεβάτι του κάνει ό,τι θέλει, με όποιον θέλει, όπως το θέλει και λογαριασμό δε δίνει. Οφείλει, μόνο, να δίνει σημασία στον ερωτικό παρτενέρ του. Οφείλουν κι οι δύο να σέβονται ο ένας τα όρια του άλλου. Οι τρίτοι δεν τους αφορούν. Καλό σεξ είναι εκείνο που κάνεις όταν θες, όπως θες, με όποιον θες κι όπου θες. Επειδή το θέλετε κι οι δύο. Και τότε το σεξ φαντάζει σαν μια σπίθα, που μόλις ανάψει και φουντώσει, σας καίει!

Συντάκτης: Ελίζα Κωνσταντινίδου
Επιμέλεια κειμένου: Πωλίνα Πανέρη

Κάνε σχόλιο!

Έχεις κάποια ιδέα για άρθρο;

Μπορείς να μας προτείνεις ένα θέμα που θα ήθελες να διαβάσεις σε κάποιο απ' τα επόμενα άρθρα μας!