Το πρώτο spαnk party πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα αρκετά ενοχικά και με διάθεση να τεστάρει τα νερά, καθώς η ελληνική πραγματικότητα απέχει πολύ από τη ζωή των σ3ξ parties του Βερολίνου και οι φ3τιχιστικές της διαθέσεις είναι ακόμη σε νηπιακό στάδιο. Έται, στην αρχή τα άτομα ήταν λίγα, όμως σιγά-σιγά το κοινό ξεκίνησε να αγαπά κι αυτή την πλευρά της σ3ξουαλικής έκφρασης. Έτσι, γεννήθηκε η ανάγκη για έναν μεγαλύτερο χώρο, που ήρθε να στεγαστεί στο Γκάζι και να προσφέρει μια διαφορετικού τύπου απόλαυση.

Διασκέδαση χωρίς ταμπού με φλόγες, μαστίγια και λάτεξ, ερωτική ατμόσφαιρα κι εξαιρετικοί performers συμπληρώνουν αυτόν τον ερωτικό θεσμό. Show, φετίχ, role play, μπιντιεσεμ, απ’ όλα έχει το μενού. Το τελευταίο μάλιστα αποτελεί κι όρο ομπρέλα και ουσιαστικά, για όποιον δε γνωρίζει, αφορά μια μορφή των ερωτικών προτιμήσεων και διαπροσωπικών σχέσεων που περιλαμβάνουν τη συναινετική χρήση δεσμών, τον έντονο ερεθισμό των αισθήσεων και την εμπλοκή σε φαντασιακά παιχνίδια ρόλων κι εξουσίας. Οι βασικές αρχές για την άσκησή του σε μια ερωτική πράξη προϋποθέτουν πως θα πρέπει να πραγματοποιείται από υπεύθυνους συντρόφους, με τη δική τους θέληση και συναίνεση, με τρόπο όσο γίνεται πιο ασφαλή.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, εδώ και χρόνια στην Αθήνα διοργανώνονται τέτοιου τύπου πάρτι υπό τους ήχους ηλεκτρονικής μουσικής κι ενός πολυσυλλεκτικού κοινού που αναζητά το διαφορετικό. Η αυτοέκφρασμένη σ3ξουαλικότητα και η απόλαυση, άλλωστε πολύ συχνά αναζητούν αυτή τη μία ξεχωριστή εμπειρία. Στα πάρτι αυτά μπορείς να συναντήσεις ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα, ελίτ και μη, φίλους, μέχρι και παλιούς γνώριμους. Μαζί σου βλέπεις singles, ζευγάρια, straight, gay, lesbian, trans και κάθε άτομο ανεξαρτήτως σ3ξουαλικού προσανατολισμού και ταυτότητας φύλου, να βάζουν φωτιά στη φαντασία τους υπό τους ήχους δυνατής μουσικής. Ασφαλώς κρατείται απόλυτη εχεμύθεια ενώ αρκετά συχνά δεν επιτρέπεται να τραβηχτούν φωτογραφίες και βίντεο.

Στην αρχή μένεις άφωνος κι αποσβολωμένος με την επικρατούσα σ3ξουαλική ατμόσφαιρα, μα στη συνέχεια νιώθεις άνετα και αποτελεί εμπειρία που θα έχεις να τη λες. Πολλοί θα είναι αυτοί που δοκιμάζουν, άλλωστε, την εμπειρία αυτών των πάρτι, στην αρχή από καθαρή περιέργεια, ενώ στη συνέχεια για προσωπική ευχαρίστηση κι από επιλογή. Στα τόσα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά, άλλωστε, το σώμα μας και το πνεύμα μας νιώθουν την ανάγκη να περιηγηθούν σε μονοπάτια που ναι μεν είναι άγνωστα, μα ταυτόχρονα φαντάζουν τόσο πολλά υποσχόμενα.

Ακόμα και για τα ζευγάρια, η συμμετοχή σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις έχει υποστηριχθεί από ειδικούς πως δυναμώνει τη σχέση και τα φέρνει πιο κοντά. Δε δοκιμάζουν τις υπάρχουσες σχέσεις, μα τις απογειώνουν, αφού τα ταμπού κρατούν τους ανθρώπους δέσμιους μιας κοινωνίας που στην ουσία δεν ενδιαφέρεται πραγματικά γι’ αυτούς.

Ο διοργανωτής αυτών των πάρτι που ξεκίνησαν από το Βερολίνο και πέρασαν και στη χώρα μας, αναφέρει χαρακτηριστικά πως οι θαμώνες είναι αυτοί που κάνουν πετυχημένη τη μηνιαία θεματική συγκέντρωσή τους. Οι συμμετέχοντες γίνονται πιστοί μυσταγωγοί και δίνουν ραντεβού μια φορά τον μηνά στο κατάμεστο κλαμπ για την απόλυτη σ3ξουαλική έκφραση. Ο σεβασμός και τα όρια που τίθενται από τους παρτενέρ υποτακτικούς και τους κυρίαρχους, είναι προ διατυπωμένη και θεωρούνται απαραίτητα στοιχεία για να υπάρξει μια ασφαλής και χωρίς ευτράπελα ερωτική συνεύρεση.

Για να δούμε τι λέει η ατζέντα και όσα περιγράφονται αναλυτικά σε αυτή από τη διοργάνωση για τον τρέχοντα μήνα:

«Tο EROTICArt Festival γιορτάζει τα 10 του χρόνια, έγινε θεσμός, επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι από 31 Μαΐου έως 03 Ιουνίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι! Η διοργάνωση της έκθεσης, μέσα από την ενημέρωση, την τέχνη, τα εκθέματα, τα μπαζάρ όλων των ειδών, την ψυχαγωγία, τα shows, αλλά και τα parties με guest stars τα κορυφαία erotic models ανά την υφήλιο, έχει ως κινητήριο μοχλό να προσφέρει στους επισκέπτες της την απόλυτη απόλαυση του ερωτισμού, καθώς και τη διέγερση της σεξουαλικής διάθεσης και συμπεριφοράς σε όλες τους τις διαστάσεις.

Strip shows και θεματικά after parties στα πιο δημοφιλή clubs της περιοχής είναι μερικές από τις δραστηριότητες του «EROTICArt Festival», που θα κρατήσουν το ενδιαφέρον του επισκέπτη μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι πιο γνωστοί p@nstars θα «ξετυλίξουν» τα ταλέντα τους και θα ενθουσιάσουν και το πιο απαιτητικό κοινό.

 The Se(x)hibition: Η μεγαλύτερη έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας με θέμα τον ερωτισμό και τη σεξουαλική συμπεριφορά. Εκθέτες παρουσιάζουν τα τελευταία προϊόντα και υπηρεσίες στον χώρο.Sex Performing: Tα μεγαλύτερα Εrotic Μodels παγκοσμίως έρχονται στην Ελλάδα, έτοιμα να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στην κεντρική σκηνή του φεστιβάλ, καλύπτοντας κάθε απαιτητικό θεατή. Μέσα από τα πρωτοποριακά τους shows, «ταράζουν» τα στερεότυπα και ανεβάζουν τον ερωτισμό του κοινού στα ύψη.

Παράλληλες δραστηριότητες πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ με μοναδικό στόχο να ικανοποιήσουν και τους πλέον απαιτητικούς επισκέπτες. Ζήσε από κοντά μια πρωτόγνωρη εμπειρία!»

Στην ιστοσελίδα, δε, της διοργάνωσης δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τις τιμές και τα ειδικά πακέτα προσφορών για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν.

Συντάκτης: Ματίνα Χατζηνικολάου