Το Kama Sutra γράφτηκε τον 2ο αιώνα από τον Βατσιαγιάνα, έναν αρχαίος Ινδό φιλόσοφο και χωρίζεται σε επτά ενότητες, που η κάθε μία εξερευνά διαφορετικές πτυχές των σχέσεων, της αγάπης και της ερωτικής επιθυμίας. Καθώς ταξιδεύουμε μέσα από τις σελίδες του Kama Sutra, θα ανακαλύψουμε τις θέσεις του σχετικά με το φλερτ, την τέχνη της σαγήνης, τη σημασία του αμοιβαίου σεβασμού και την αξία των συναισθηματικών και πνευματικών συνδέσμων. Θα εξερευνήσουμε τα διαφορετικά μέσα έλξης, την τέχνη της ερωτικής τέχνης και την εξερεύνηση της ηδονής ως μονοπάτι προς την πνευματική φώτιση. Βήμα βήμα, θα ανακαλύψουμε τις ενότητες αυτές μαζί:

Διάβασε εδώ το πρώτο μέρος!

Διάβασε εδώ το δεύτερο μέρος!

Διάβασε εδώ το τρίτο μέρος!

 

 

Σχετικά με την πολυγαμία: Το Κάμα Σούτρα αναγνωρίζει ότι οι σχέσεις εκτός γάμου ήταν μέρος του πολιτιστικού τοπίου κατά τη διάρκεια της περιόδου που γράφτηκε. Αναγνωρίζει, επίσης, την ύπαρξη διαφόρων τύπων σεξουαλικές σχέσεις, ενώ αγγίζει τις πολυπλοκότητές τους, χωρίς να τις προωθεί ή να τις καταδικάζει απερίφραστα. Είναι περισσότερο μια παρατήρηση της δυναμικής που μπορεί να προκύψει σε τέτοιες καταστάσεις.

Η έννοια της πολυγαμίας, η οποία περιλαμβάνει την ταυτόχρονη ύπαρξη πολλαπλών συζύγων, κατά το Κάμα Σούτρα, συζητείται επίσης σε αυτό το τμήμα. Αναγνωρίζεται ότι ήταν μια διαδεδομένη πρακτική σε ορισμένες κοινωνίες κατά τη διάρκεια της περιόδου που γράφτηκε και προσφέρει πληροφορίες σχετικά με τις προκλήσεις και τους προβληματισμούς της διαχείρισης πολλαπλών σχέσεων. Με δυο λόγια, σαν δίνει οδηγίες για το πώς να κάνετε την πολυγαμία να πετύχει, αν αυτό είναι που επιθυμείτε, αλλά με τρόπο αρκετά αναχρονιστικό (μην ξεχνάμε ότι είναι κι ένα αρχαίο παραδοσιακό βιβλίο).

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το Κάμα Σούτρα γράφτηκε σε ένα συγκεκριμένο ιστορικό πλαίσιο, και οι κοινωνικές νόρμες και συμπεριφορές έχουν εξελιχθεί από τότε. Σήμερα, οι σχέσεις και η κατανόηση της πολυγαμίας προσεγγίζεται με διαφορετικό τρόπο. Σκεφτείτε το Κάμα Σούτρα ως ένα ενδιαφέρον ιστορικό κατασκεύασμα, που ρίχνει φως στις διάφορες πτυχές των ανθρώπινων σχέσεων που υπήρχαν εκείνη την εποχή. Είναι σαν ένα παράθυρο σε μια διαφορετική εποχή, που προσφέρει παρατηρήσεις και ιδέες για σεξουαλικές σχέσεις πέρα από τον γάμο.

 

Σχετικά με τις Courtesans: Οι Courtesans δεν είναι παρά μια ορολογία για είναι ένας ευφημισμός για κατ’ αποκλειστικότητα ερωμένους/ες και ιερόδουλες/ους, ιδίως με πλούσιους, ισχυρούς ή με επιρροή πελάτες. Πέρα από την Ινδία εμφανίζονται στην Αρχαία Ελλάδα και την Κίνα, πράγμα που ενισχύει την ιστορική σημαντικότητά τους. Ήταν ειδικευμένοι άνθρωποι, που δεν ήταν γνωστοί μόνο για τη φυσική τους γοητεία, αλλά και για τα καλλιτεχνικά τους ταλέντα. Ήταν σαν τους ροκ σταρ της εποχής τους, σαγηνεύοντας τις καρδιές και το μυαλό με τη μουσική τους, τον χορό και την πνευματική τους υπόσταση. Μας ξεναγεί στις ερωτικές αλχημείες τους και μας δίνει ένα παράθυρο για να κοιτάξουμε τις ερωτικές τεχνικές τους.

Η διατήρηση των σχέσεων με τους «προστάτες» ήταν μια ουσιαστική πτυχή του τρόπου ζωής των Courtesans, και το Kama Sutra ερευνά τη δυναμική που δημιουργείται. Προσφέρει πληροφορίες σχετικά με το πώς δημιούργησαν κι ανέτρεφαν τις σχέσεις τους με τους προστάτες τους, εξασφαλίζοντας μια αμοιβαία επωφελή κι ευχάριστη ερωτική εμπειρία. Τώρα, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο πολιτισμός των εταίρων που περιγράφεται στο Κάμα Σούτρα ήταν συγκεκριμένος για τον χρόνο και τον τόπο του. Σήμερα, η κατανόησή μας για τις σχέσεις, τη συναίνεση και τη σεξεργασία έχει εξελιχθεί.