condom2

Η προφύλαξη είναι ένα θέμα που μας αφορά όλους. Προστατεύει την υγεία μας και μας κρατάει μακριά από το να γίνουμε γονείς σε λάθος στιγμές. Επομένως απασχολεί γυναίκες κι άντρες. Ένας γυναικολόγος στη Μαλαισία σκέφτηκε ακριβώς αυτό: «Γιατί να υπάρχουν μόνο γυναικεία και μόνο ανδρικά προφυλακτικά;». Κάπως έτσι δημιούργησε το wondaleaf, το πρώτο unisex προφυλακτικό, που ταιριάζει, βολεύει και λύνει τα χέρια και των δυο -ακόμα κι αν στο κρεβάτι είναι δεμένα.

Το wondaleaf είναι φτιαγμένο από ένα υλικό που ονομάζεται πολυουρεθάνη. Έχει κατασκευαστεί ώστε να είναι πολύ άνετο ενώ το υλικό από μόνο του είναι πολύ ελαστικό και αδιάβροχο. Στόχος των κατασκευαστών είναι το wondaleaf να αγκαλιαστεί από το κοινό αφού σε έρευνες και δοκιμές που έγιναν αποδείχτηκε πολύ αποτελεσματικό και πολύ πιο άνετο από ένα συνηθισμένο προφυλακτικό. Όσον αφορά στο πώς μοιάζει, το wondaleaf μοιάζει με μια μεμβράνη η οποία από τη μια μεριά έχει μια κολλώδη επιφάνεια η οποία επιτρέπει τη στερέωση του προφυλακτικού είτε πάνω στο πέος με τον καθιερωμένο τρόπο είτε τη στερέωσή του γύρω από το γυναικείο κόλπο, αναποδογυρίζοντας το και εισάγοντας το προς τα μέσα. Το προφυλακτικό έχει πάχος μόλις 0.03 χιλιοστά και σαν υλικό χρησιμοποιείται συνήθως στην ιατρική, σε επιδέσμους για τραύματα.

 

All About Sex | eBook


€8,00

-----

 

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του unisex προφυλακτικού είναι η μεγαλύτερη προστασία από τα ΣΜΝ! Μιας και τα ήδη υπάρχοντα δεν προστατεύουν απ’ όλα τα είδη ΣΜΝ εξαιτίας της περιοχής που καλύπτουν. Το wondaleaf αντίθετα καλύπτει μεγαλύτερο μέρος των γεννητικών μας οργάνων προσφέροντας αυξημένη προστασία. Ο John Tang, ο Μαλαισιανός γυναικολόγος και δημιουργός του wondaleaf, ισχυρίζεται πως είναι και λιγότερο πιθανό το εν λόγω προφυλακτικό να γλιστρήσει, αφού είναι κολλημένο στο δέρμα του χρήση -μ’ έναν λιγότερο επίπονο τρόπο απ’ αυτόν που φαντάζεστε.

Φυσικά ο Κ. Tang πριν διαλέξει το εξής υλικό σκέφτηκε τα άτομα με αλλεργίες και φρόντισε για εκείνα. Το wondaleaf είναι υποαλλεργικό και φυσικά δεν περιέχει λάτεξ. Τα δύο προφυλακτικά πωλούνται σε συσκευασία των 2.30 περίπου ευρώ και περιέχουν και δύο φακελάκια λιπαντικού με βάση το νερό. Παρ’ όλα αυτά, είναι διαθέσιμο μόνο μέσω του ίντερνετ και στη Μαλαισία. Όσο περνάει ο καιρός όμως το wondaleaf κερδίζει τις εντυπώσεις κι αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα και στη διεθνή αγορά.
«Όταν το φορέσεις, συχνά δε συνειδητοποιείς ότι είναι εκεί» είπε ο Κ. Tang ο οποίος μεταξύ άλλων δήλωσε ότι επιθυμεί η ανακάλυψή του να βελτιώσει τη σεξουαλική υγεία των ανθρώπων στη χώρα του και να αποτελέσει μια σημαντική προσθήκη σχολίου στις αντισυλληπτικές μεθόδους.

Κι ακόμα κι αν δεν είμαστε σίγουροι για την επιτυχία που θα έχει το wondaleaf, ακόμα κι αν δε γνωρίζουμε πόσο άνετο ή λειτουργικό είναι στην πραγματικότητα, η ανακάλυψη αυτή είναι μια καινοτομία που μας χτύπησε την πόρτα και μας υπενθύμισε πως η αντισύλληψη βαραίνει και τους δύο και φυσικά είναι απαραίτητη. Η αντισύλληψη δεν είναι μέλημα μόνο των γυναικών μέσω τον αντισυλληπτικών χαπιών, ούτε μόνο των ανδρών μέσω του κλασικού προφυλακτικού, είναι μια απαραίτητη προσθήκη στο κομμάτι του σεξ, που υπόσχεται συντήρηση της καλής υγείας μας. Είναι δείγμα σεξουαλικής παιδείας. Κι όσο περισσότερη φασαρία κάνουμε για αυτά τα θέματα, τόσο πιο κοντά φτάνουμε σε μια πραγματική σεξουαλική απελευθέρωση και μια υγιή ζωή -ερωτική και μη.

Γιατί όσο δε μιλάμε δυνατά γι’ αυτά τα θέματα και τα θίγουμε πίσω από κλειστές πόρτες και με ψιθύρους, ο κόσμος δεν αλλάζει. Τα παιδιά δε μαθαίνουν, οι μεγάλοι δεν ενημερώνονται, η επιστήμη προχωράει μα η κοινωνία μένει πίσω. Και μπορούμε να κάνουμε κάτι καλύτερο απ’ αυτό και αξίζει στα κορμιά μας κάτι καλύτερο απ’ αυτό, στα σώματα αυτά που τόσο μας φροντίζουν κι εμείς τα αμελούμε.

 

Θέλουμε και τη δική σου άποψη!

Στείλε το άρθρο σου στο info@pillowfights.gr και μπες στη μεγαλύτερη αρθρογραφική ομάδα!

Μάθε περισσότερα ΕΔΩ!

Συντάκτης: Ζηνοβία Τσαρτσίδου