Ένα από τα αιώνια ερωτήματα ανδρών και γυναικών, παραμένει εδώ και χρόνια αν τελικά οι φίλοι συζητούν μεταξύ τους τις σεξουαλικές τους εμπειρίες.
Και κάπου εδώ γελάμε δυνατά, πολύ δυνατά, τόσο ώστε να μας ακούσουν όλοι εκείνοι που η απάντησή τους είναι αρνητική και να γελάσουν μαζί μας.

Μα πώς γίνεται; Πώς είναι δυνατόν οι άνθρωποι να πιστεύουν το αντίθετο;

Είναι το πιο συχνό φαινόμενο και οι αντιρρήσεις δεν έχουν χώρο.
Ας το σκεφτούμε πρακτικά. Κάθε φορά που η σεξουαλική ζωή ενός ανθρώπου ανανεώνεται, το πρώτο πράγμα που θα κάνει κανείς μόλις αποχωριστεί τον παρτενέρ του είναι να επικοινωνήσει με τους φίλους του -ελάτε, όλοι εσείς οι διστακτικοί, παραδεχτείτε το, να γίνουμε πολλοί.

Μοιάζει με φυσική και μη αναστρέψιμη ανάγκη. Θέλεις να τους πεις τα πάντα, με κάθε πιθανή λεπτομέρεια. Μοιάζει με τελετουργία. Μαζεύεστε σ’ ένα μέρος, οι φίλοι και σε πολλές περιπτώσεις « κριτές» προετοιμάζονται παίρνοντας το επικριτικό τους βλέμμα, που προϋποθέτει μάστερ στις σεξουαλικές δραστηριότητες και αρχίζεις την εξιστόρηση, αργά και προσεκτικά όμως γιατί τις περισσότερες φορές κρατούν μπλοκάκι.

Αφού λοιπόν ο μονόλογος με ευγενική χορηγία του Kama Sutra, έχει λάβει τέλος, το λόγο έχουν πλέον οι αντιδράσεις (όταν βέβαια έχουν εξαντληθεί όλες οι ερωτήσεις). Συνήθως είναι ανάλογες με το δικό σου ύφος. Και όχι, δεν είναι πάντα αντικειμενικές. Για παράδειγμα αν εσύ, δείχνεις ευχαριστημένος, τότε και τα δικά τους σχόλια θα είναι θετικά. Μπορούμε ασφαλώς να μιλήσουμε για δίκαια πράγματα.

Να είσαι σίγουρος πως γνωρίζουν τα πάντα από μεγέθη, μέχρι διάρκεια οργασμού και απόκρυφα σημεία του σώματός σου, που ίσως κι εσύ να μη θυμόσουν πως έχεις. Δε μένουν όμως σ’ αυτά. Ο κύριος απολογισμός έγκειται στο αποτέλεσμα, δεν τους ενδιαφέρει δηλαδή τόσο αν το μέγεθος δεν ήταν ικανοποιητικό, αλλά αν κατάφερε μ’ αυτό να σε κάνει να τελειώσεις. Και πάει λέγοντας.

Αν η απάντηση είναι αρνητική, τότε ίσως να στραφούν εναντίον σου και την επόμενη φορά που θα σε δουν να σε κοιτούν σαν να παίζατε σε αντίπαλη ομάδα και έχασαν με τελικό σκορ 0-4. Αν νομίζεις όμως, πως αυτό είναι το χειρότερο, λυπάμαι, αλλά βρίσκομαι εδώ για να σου πω πως δεν έχεις δει τίποτα.

Τα πράγματα μοιάζουν απειλητικά όταν βρίσκεται ο ερωτικός παρτενέρ σου στον ίδιο χώρο και ακόμη πιο τρομακτικά όταν είστε σε κοινή παρέα. Εκεί που όλα κυλούν ήρεμα ή τουλάχιστον έτσι δείχνουν, εκείνοι έχοντας απέναντί του ένα περίεργο και πολλά υποσχόμενο βλέμμα (θα τα πούμε στη γωνία, με σκοπό την απολογία σου), σε μία αντίδραση της στιγμής πετούν άθελά τους μία, όχι και τόσο σημαντική για τους υπόλοιπους πληροφορία, για τις μελανιές που έχεις στο κάτω μέρος της πλάτης σου και τότε… θα ευχόσουν να έχεις ήδη πάρει το χρώμα της μοκέτας για να μην μπορεί να σε καταλάβει κανείς.

Αυτά λοιπόν είναι μερικά, από τα πράγματα που μπορούν να συμβούν όταν οι φίλοι μας ξέρουν παραπάνω πράγματα από εκείνα που όντως χρειάζεται. Δεν υπάρχει πάντα όμως η ίδια έκφανση.

Μπορεί οι φίλοι μας να ξέρουν αναλυτικότατα πώς πηδιόμαστε όμως δε θα νιώσουν ποτέ την ίδια αίσθηση με εμάς, ακόμη κι αν βρίσκονται τυχαία στο δίπλα δωμάτιο.

Εφόσον πιστεύουν ότι ξέρουν τόσα πολλά που ισχυρίζονται πως κατά μία έννοια ήταν εκεί μαζί μας και το ζούσαν κι εκείνοι μαζί με εμάς, τότε ίσως πολλοί άνθρωποι να έχουν υπάρξει μέλη μιας νοητής παρτούζας και να μην το γνωρίζουν;

Συντάκτης: Φιλοθέη Τζαλαζίδου
Επιμέλεια κειμένου: Αναστασία Νάννου