Είσαι στο μπαρ, θες να πλησιάσεις κάποιο άτομο, αλλά δεν ξέρεις πώς; Νομίζεις πως έχεις ξεχάσει να φλερτάρεις; Ο τρόπος που θα προσεγγίσεις κάποιον είναι πολύ σημαντικός και όλοι θέλουμε να έχει μια τσαχπινιά βρε παιδί μου -για να μην πω μαγεία-, που μπορεί να βοηθήσει να έρθουν δυο άνθρωποι κοντά. Κι ακόμα κι αν πρόθεσή σου δεν είναι να κάνεις σχέση, αλλά να περάσεις καλά με έναν άνθρωπο που σου άρεσε, πώς περιμένεις να «ρίξεις» κάποιο άτομο χωρίς καν να προσπαθήσεις; Θα φας κόκκινο -στο λέω να το ξέρεις- αν μπεις απευθείας στο «ψητό». Εξάλλου, αν ισχύει πως η αρχική εντύπωση είναι τόσο σημαντική, έχεις μονάχα λίγα λεπτά για να κερδίσεις το παιχνίδι. Και επειδή ξέρω πως δεν είναι τόσο εύκολο όσο ακούγεται, σου έχω μερικά tips για φλερτ σε μπαρ.

 

1. Περπάτα με αυτοπεποίθηση – κέρασε ποτό 

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι άνθρωποι που φαίνεται από χιλιόμετρα πως δεν έχουν αυτοπεποίθηση. Με υψωμένο ανάστημα και χαμογελώντας, λοιπόν, προχωράς προς το άλλο άτομο με το βλέμμα σου καρφωμένο στα μάτια του καθώς πλησιάζεις. Κέρασε ένα ποτό. Να θυμάσαι ένα κερασμένο ποτό αποτελεί έναν διακριτικό τρόπο να δείξεις τις προθέσεις σου.

 

2. Συστάσεις – πετυχημένο αστείο – παίξε τα δυνατά σου χαρτιά 

Παίζει ρόλο πώς θα μιλήσεις, τι θα πεις, ακόμα κι ο τόνος της φωνής σου σε τέτοιου είδους καταστάσεις. Προφανώς συστήνεσαι. Για να σπάσεις τον πάγο πες κάποιο πετυχημένο αστείο και χρησιμοποίησε όλα τα καλά σου στοιχεία για να κερδίσεις έδαφος. Σπουδές; Δουλειά; Είσαι ο καλύτερος σε κάτι; Φρόντισε να πετάξεις την κατάλληλη πληροφορία τη σωστή στιγμή. Στο λέω, θα μετρήσει στάνταρ υπέρ σου. Πέραν τούτου, μπορείς να σχολιάσεις θετικά κάποιο στοιχείο στην εμφάνιση του άλλου ατόμου, κάνοντας ένα όμορφο κομπλιμέντο.

 

3. Μην ιδρώνεις – μην ανοιγοκλείνεις μάτια – μην κουνιέσαι πέρα δώθε

Φρόντισε να είσαι ήρεμος όσο μιλάς με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, κράτησε ψηλά τον δείκτη της αυτοπεποίθησής σου -και μην ιδρώνεις, φαίνεται. Καλύτερα να μην ανοιγοκλείνεις τα μάτια για να μην εκδηλώνεται το άγχος σου. Επιπλέον, προσοχή να μην κουνιέσαι όλη την ώρα πέρα δώθε νευρικά, καρφώνεσαι. Με απλά λόγια, χαλάρωσε και απόλαυσέ το. Δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Παρατήρησε και τα σημάδια στο σώμα του άλλου: Αν σε κοιτάει στα μάτια, αν είναι στραμμένο το κορμί του προς το μέρος σου, αν σε πλησιάζει –και κινήσου αναλόγως. Δεν είναι ανάγκη να μιλάς στο άλλο πρόσωπο από μισό μέτρο απόσταση. Μπορείς να πλησιάσεις πιο κοντά και να ψιθυρίσεις κάτι σχετικά αθώο στο αφτί.. Σημείωσε ότι η δόνηση που προκαλεί η συχνότητα της φωνής σου είναι ικανή να ερ3θίσει το άλλο άτομο.

 

Στο ψητό να μπεις απευθείας δεν είναι κι ό,τι καλύτερο, οπότε κάνε σύμμαχό σου το φλερτ και δε θα χάσεις. Και επειδή η πρώτη εντύπωση μετράει, εάν την κερδίζεις παίζεις μπάλα στο δικό σου γήπεδο. Η αρχή μπορεί να γίνει με το φλερτ, το οποίο δε συνοδεύεται πάντα από λουλούδια, ρομάντζο και σκηνικά από χολιγουντιανές ταινίες. Φρόντισε, όμως, να μη δείξεις στο άλλο άτομο ότι είναι απλώς ένα τρόπαιο για σένα, αλλά ότι γουστάρεις πραγματικά. Και καθ’ όλη τη διάρκεια της αλληλεπίδρασης να θυμάσαι να είσαι ο εαυτός σου.

Επιμέλεια κειμένου: Βασιλική Γ.